Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί με καθοδήγηση από ΗΠΑ ετοιμάζουν αντεπίθεση σε Zaporizhia και Kherson έχουν εφεδρεία 200.000 στρατιωτών και 80.000 στην ζώνη του Bakhmut

Οι Ουκρανοί με καθοδήγηση από ΗΠΑ ετοιμάζουν αντεπίθεση σε Zaporizhia και Kherson έχουν εφεδρεία 200.000 στρατιωτών και 80.000 στην ζώνη του Bakhmut
Οι ρώσοι συνεχίζουν σε Bakhmut και Adviika....πρέπει να καταλάβουν και τις δύο πόλεις για να αποδυναμώσουν τις Ουκρανικές βλέψεις για την Κριμαία...
(upd 8) Ο Ουκρανικός στρατός με πλήρη καθοδήγηση από τους αμερικανούς και το ΝΑΤΟ ετοιμάζει αντεπίθεση στον νότιο άξονα δηλαδή σε Zaporizhia και Kherson και με βάση πληροφορίες έχει συγκεντρώσει πλήθος οπλικών συστημάτων καθώς και εφεδρεία 200.000 στρατιωτών όπως υποστηρίζουν οι Wagner.
Εν καιρώ πολέμου η προπαγάνδα κορυφώνεται και προφανώς θα ειπωθούν πολλά μέχρι να ξεκινήσει η… περίφημη αντεπίθεση των Ουκρανών...
Οι αναφορές ότι στοχεύουν στην Κριμαία οι Ουκρανοί είναι προπαγάνδα… δεν διαθέτουν τα μέσα για να χτυπήσουν την Κριμαία και οι Ρώσοι έχουν λάβει τα μέτρα τους.
Στο μέτωπο των 1.550 χιλιομέτρων οι ρώσοι έχουν πλήρη έλεγχο των στρατιωτικών πρωτοβουλιών και ειδικά στην ζώνη του Donetsk και έως βόρεια στην Kremmina.

Οι Ουκρανοί ετοιμάζουν αντεπίθεση

Οι προετοιμασίες του ουκρανικού στρατού για την επερχόμενη ευρείας κλίμακας επίθεση συνεχίζονται στο ουκρανικό μέτωπο.
Η κύρια επίθεση είναι πιθανό να λάβει χώρα στην περιοχή Zaporizhia ή Zaporozhye.
Οι επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας στο νότιο μέτωπο του Donbass θα συνοδεύονται από ταυτόχρονες επιχειρήσεις επίθεσης ουκρανικών ομάδων στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή Kherson, καθώς και από προσπάθειες αντεπίθεσης κατά μήκος της πρώτης γραμμής στην περιοχή Kharkiv.
Δεν αποκλείονται οι προσπάθειες της Ουκρανίας για αντεπίθεση στο Bakhmut σε μια προσπάθεια ανακατάληψης της πόλης αφού κατά 72% ελέγχεται από τους ρώσους.

Ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε άλλη μια επιθετική επιχείρηση στην κατεύθυνση Zaporizhia κοντά στην πόλη Orekhov.
Κατά τη διάρκεια των μαχών κοντά στο χωριό Novodanilovka, το οποίο βρίσκεται στην γκρίζα ζώνη και δεν βρισκόταν υπό τον έλεγχο καμίας από τις εμπόλεμες πλευρές, οι ουκρανικές μονάδες κατάφεραν να αποκτήσουν μερική βάση στο χωριό.
Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι περίπου το ήμισυ της Novodanilovka έχει τεθεί υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων, όπου άρχισαν να ενισχύουν τα οχυρά τους.
Το χωριό Novodanilovka μπορεί να γίνει ένα από τα κύρια οχυρά για την ουκρανική επίθεση βαθιά στη ρωσική άμυνα μετά την ανασύνταξη των ουκρανικών μονάδων.

Η ουκρανική διοίκηση συνεχίζει να μεταφέρει ενισχύσεις στην περιοχή Orekhov και Pology, προετοιμάζοντας μια μεγάλη ομάδα κρούσης προς αυτή την κατεύθυνση.
Πολλά βαρέα τεθωρακισμένα οχήματα κατασκευής του ΝΑΤΟ συγκεντρώνονται στην περιοχή.

Οι ουκρανικές μονάδες στην Zaporizhia είναι μαζικά εξοπλισμένες με drones, συμπεριλαμβανομένων μικρών UAV First Person View, τα οποία μπορούν να εμπλακούν σε επίθεση σμήνους με στόχο την υπερφόρτωση της ρωσικής αεράμυνας.
Οι εντατικές μάχες πυροβολικού συνεχίζονται κατά μήκος των γραμμών του μετώπου του νότιου Donbass

Οι Ρώσοι πεζοναύτες της 155ης ταξιαρχίας με την υποστήριξη των ειδικών δυνάμεων και των μονάδων πυροβολικού κατέστρεψαν άλλη μια ουκρανική ομάδα επίθεσης στην περιοχή Ugledar.
Ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να εισέλθει κρυφά στις ρωσικές θέσεις υπό την κάλυψη της νύχτας, κρυμμένοι σε μια δασική ζώνη, αλλά εντοπίστηκαν έγκαιρα και ηττήθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις.
Στις 22 Μαρτίου, ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε άλλη μια μαζική επίθεση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία.
Νωρίς το πρωί, τρία επιφανειακά θαλάσσια drones και τουλάχιστον ένα εναέριο drone στόχευσαν παράκτιους όρμους στη Σεβαστούπολη.
Δύο γυναίκες της ακτοφυλακής κατέστρεψαν και τα τρία επιφανειακά drones με ελαφρά όπλα.
Το εναέριο drone αναχαιτίστηκε από δυνάμεις αεράμυνας.
Ως αποτέλεσμα, τα ουκρανικά UAV δεν έφτασαν καν στον κόλπο της Σεβαστούπολης.

Η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη Σεβαστούπολη είναι μια άλλη ανίχνευση αδύναμων σημείων στην άμυνα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Νωρίτερα, στις 20 Μαρτίου, τουλάχιστον πέντε ουκρανικά UAV στόχευσαν ταυτόχρονα την πόλη Dzhankoy στα βόρεια της Κριμαίας, όπου διέρχεται μια στρατηγικής σημασίας σιδηρόδρομος που εξυπηρετεί πολιτικά και στρατιωτικά μέσα.
Κανένα από τα UAV δεν έπληξε καμία στρατιωτική εγκατάσταση στην περιοχή παρά την Ουκρανική προπαγάνδα.

Στροφή Biden

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden δήλωσε απόψε ότι η Κίνα δεν έχει εφοδιάσει τη Ρωσία με σημαντικά οπλικά συστήματα για τον πόλεμό της στην Ουκρανία.
«Το ακούω εδώ και τρεις μήνες ότι η Κίνα πρόκειται να παραδώσει σημαντικά όπλα στη Ρωσία», είπε ο Biden στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Καναδό πρωθυπουργό Justin Trudeau.
«Δεν το έχουν κάνει ακόμη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το κάνουν, όμως δεν το έχουν κάνει ακόμη», πρόσθεσε.
«Δεν αντιμετωπίζω με ελαφρότητα την Κίνα, δεν βλέπω με ελαφρότητα τη Ρωσία», συνέχισε, εκτιμώντας όμως ότι οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για την προσέγγιση Μόσχας και Πεκίνου ήταν πιθανότατα «μεγαλοποιημένες».

Οι Ρώσοι κατέρριψαν τρία ουκρανικά drones στον Δνείπερο

Στρατιώτες της ρωσικής ομάδας μάχης στον ποταμό Δνείπερο απέκρουσαν επίθεση ουκρανικών drones σε ορισμένους οικισμούς στην περιοχή Kherson, δήλωσε o Roman Kodryan, εκπρόσωπος της ομάδας.
«Μονάδες αεράμυνας της ομάδας μάχης στον Δνείπερο απέκρουσε άλλη μια επίθεση με drones από Ουκρανούς εθνικιστές σε κατοικημένες περιοχές των οικισμών της Kherson», είπε.
Γνωστοποίησε ότι το πλήρωμα του αυτοκινούμενου συστήματος αεράμυνας Pantsir-S1 κατέρριψαν τρία drones καμικάζι στην περιοχή της πόλης Golaya Pristan στην ανατολική όχθη του Δνείπερου.

Προειδοποιούν οι Wagner οι Ουκρανοί έχουν ετοιμάσει εφεδρεία 200.000 στρατιωτών και 80.000 κοντά στο Bakhmut

Το Wagner PMC που μάχεται για την πόλη Bakhmut προειδοποίησε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) έχουν εκπαιδεύσει περίπου 200.000 έφεδρους και έχουν λάβει μεγάλη ποσότητα στρατιωτικού εξοπλισμού από το ΝΑΤΟ.
Ο ουκρανικός στρατός αναμένεται να επιχειρήσει μεγάλης κλίμακας επιθετικές επιχειρήσεις στην πρώτη γραμμή του Donbass, συμπεριλαμβανομένου του Bakhmut.
Ο επικεφαλής του Wagner PMC Yevgeny Prigozhin προέτρεψε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας να ενώσει τις δυνάμεις του, επειδή o μύλος κρέατος όπως αποκαλείται το Bakhmut λόγω των δραματικών απωλειών των Ουκρανών μπορεί να λειτουργήσει καλά μόνο σε περίπτωση πλήρους συνεργασίας.
«Οι Ουκρανοί έχουν λάβει έναν μεγάλο αριθμό, εξοπλισμού του ΝΑΤΟ, διάφορα τεθωρακισμένα οχήματα, τανκς, Leopards και έχουν προετοιμάσει εφεδρεία περίπου 200 χιλιάδων ανθρώπων», τόνισε ο Prigozhin.
Σύμφωνα με τον Yevgeny Prigozhinm, έως και 80.000 Ουκρανοί στρατιώτες είναι συγκεντρωμένοι στην περιοχή Bakhmut, συμπεριλαμβανομένων των Konstantinovka, Sloviansk, Kramatorsk, Chasov Yar, Seversk και Druzhkivka.
Ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να σταματήσει τη ρωσική προέλαση προς τα δυτικά και εμποδίζει τους μαχητές Wagner να περικυκλώσουν την πόλη Bakhmut.

O έλεγχος του Bakhmut θα ανοίξει τον δρόμο για τους ρώσους να καταλάβουν την Adviika

Ο έλεγχος του Artyomovsk (ουκρανική ονομασία - Bakhmut) από τις ρωσικές δυνάμεις θα διευκολύνει την απελευθέρωση της Adviika ή Avdeyevka, από όπου ο ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει το Donetsk, Makeyevka και Yasinovataya και τη γύρω περιοχή, δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας του Luhansk, συνταγματάρχης Vitaly Kiselev.
«Εάν πέσει το Bakhmut, θα ακολουθήσει ο Adviika».
Ο Kiselev πρόσθεσε ότι η κατάσταση γύρω από το Bakhmut είναι δραματική για τα ουκρανικά στρατεύματα, λόγω απωλειών, έχασαν σχεδόν το 70% της πόλης ενώ οι πιθανότητες αντεπίθεσης των Ουκρανών είναι περιορισμένη.
Το Bakhmut, που βρίσκεται στο ελεγχόμενο από την Ουκρανία τμήμα του Donetsk, είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών για την παράδοση προμηθειών στα Ουκρανικά στρατεύματα στο Donbass.
Η πόλη είναι σχεδόν πλήρως αποκλεισμένη από τον ρωσικό στρατό, και το πυροβολικό κρατά όλες τις οδούς προσέγγισης υπό τον έλεγχο του.
Οι Ρωσικές δυνάμεις έλεγχαν περίπου το 70% του Bakhmut.
Ο εν ενεργεία επικεφαλής του DPR Denis Pushilin έχει επανειλημμένα σημειώσει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα ουκρανικά στρατεύματα πρόκειται να εγκαταλείψουν το Bakhmut.
Οι Ουκρανοί ισχυρίζεται ότι η άμυνα της πόλης θα ενισχυθεί.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky είχε δηλώσει ότι τα ουκρανικά στρατεύματα στο Bakhmut δεν θα παραδοθούν και θα συνεχίσουν να πολεμούν.

Wagner : Η Ρωσία πρέπει να πάρει το Bakhmut για να ματαιώσει το σχέδιο των Ουκρανών να χτυπούν την Κριμαία

Ο Yevgeny Prigozhin πιστεύει ότι ο ουκρανικός στρατός μπορεί επίσης να προσπαθήσει να πιέσει προς το Belgorod ή να χτυπήσει "προς το Lisichansk, το Severodonetsk, το Debaltsevo και το Luhansk με στόχο να αποκόψει το Donetsk και Luhansk.
Η γραμμή Svatovo-Kremennaya μπορεί να γίνει ο δεύτερος στόχος τους και μια τρίτη σειρά χτυπημάτων θα επικεντρωνόταν στο Bakhmut που έχασαν το 70% της πόλης.
Ο Ουκρανικός στρατός γύρω από το Bakhmut βρίσκεται στο Seversk, Slavyansk, Kramatorsk, Druzhkovka, Konstantinovka και Chasov Yar.
Ο βασικός στόχος των Ουκρανών είναι να διατηρήσουν αυτές τις γραμμές και να τις προωθήσουν περαιτέρω.
Οι Ουκρανοί μπορεί να προσπαθήσουν να «χτυπήσουν» τις ρωσικές δυνάμεις για να δημιουργήσουν έναν διάδρομο 30-40 χιλιομέτρων, «προς το Lisichansk, το Severodonetsk, το Debaltsevo και το Luhansk με στόχο να κόψουν την σύνδεση Donetsk με Luhansk.
«Στη συνέχεια, φυσικά, μπορεί να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν δυνάμεις στο Dnepr (πρώην Dnepropetrovsk) για να επιτεθούν στην περιοχή Zaporozhye με στόχο το Berdyansk, τη Melitopol και τη Mariupol, με το τελικό τους κέρδος να είναι ο χερσαίος αποκλεισμός της Κριμαίας.
Οι Ουκρανοί θέλουν να επαναφέρουν την κατάσταση στα σύνορα του 1991», ανέφερε ο Prigozhin των Wagner.

Medvedev: Η προσπάθεια της Ουκρανίας να επιτεθεί στην Κριμαία θα επιτρέψει στην Ρωσία να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα της…και πυρηνικά 

Η προσπάθεια της Ουκρανίας να επιτεθεί στην Κριμαία θα επιτρέψει στην Ρωσία να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα της συμπεριλαμβανομένων και αυτών του αμυντικού δόγματος δηλαδή πυρηνικά… δήλωσε ο Πρώτος αναπληρωτής του Ρώσου Προέδρου στη Στρατιωτική-Βιομηχανική Επιτροπή και Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dm. Medvedev
Την ίδια στιγμή, υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις της Ουκρανίας για «ανακατάληψη» της Κριμαίας είναι κυρίως προπαγάνδα
«Όσον αφορά ορισμένες σοβαρές επιθέσεις που περιλαμβάνουν απόπειρα ανακατάληψης της Κριμαίας, είναι απολύτως σαφές ότι αυτό θα χρησιμεύσει ως βάση για τη χρήση όλων των μέσων προστασίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προβλέπονται από το βασικό δόγμα της πυρηνικής αποτροπής», δήλωσε ο Medvedev και τόνισε ότι «μια προσπάθεια διάσπασης μέρους του κράτους θα ισοδυναμούσε με καταπάτηση της ύπαρξης του ίδιου του κράτους».
«Ελπίζω οι «φίλοι» μας πέρα από τον Ατλαντικό ωκεανό να το συνειδητοποιήσουν αυτό».

Ο Biden νιώθει την πίεση καθώς υπάρχει κόπωση στο Ουκρανικό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden βιάζεται να «σπρώξει» τη βοήθεια προς την Ουκρανία, γιατί αυτή η ατζέντα χάνει τη δύναμή της τόσο στις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στη Δύση γενικότερα, δήλωσε o Medvedev.
«O Biden και οι κολλητοί του έκαναν ότι μπορούσαν για να προωθήσουν αυτή τη βοήθεια στην Ουκρανία και οτιδήποτε άλλο όσο το δυνατόν γρηγορότερα».
«Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θα το επιτρέψουν. Αλήθεια, μπορεί να κουνάνε τις γροθιές τους εναντίον μας.
Μερικοί τρελοί Ρεπουμπλικάνοι ζητούν να καταρρίψουν αεροπλάνα, αλλά αυτό δεν αφαιρεί από το κύριο πράγμα: η σύγκρουση με την Ουκρανία είναι η ατζέντα των Δημοκρατικών , και όχι μόνο των Δημοκρατικών, αλλά προσωπικά του Biden.
Tο σχεδίαζε από τότε που ήταν ακόμα αντιπρόεδρος.
Έφερε τον γιο του στην Ουκρανία, ο οποίος άρχισε να κάνει περιουσία εκεί μόνο και μόνο επειδή ήταν γιος του Biden.
Για αυτόν αυτό είναι μια πληγή που δεν επουλώνεται ποτέ.
Υπάρχει και το ζήτημα της άνοιας εξελίσσεται και είναι ορατή σε όλους.

Οι Ουκρανοί να μην χρησιμοποιήσουν βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου

Η χρήση πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου από το Κίεβο θα μπορούσε να βλάψει τα ουκρανικά στρατεύματα και η Δύση το γνωρίζει καλά αυτό, δήλωσε ο Αρχηγός των Ρωσικών Στρατευμάτων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας, Igor Kirillov.
«Η Δύση γνωρίζει καλά τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει η χρήση πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου.
Παρά τον κίνδυνο η χρήση τέτοιων όπλων μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα την υγεία των ουκρανικών στρατευμάτων και αμάχων, οι χώρες του ΝΑΤΟ, ιδίως η Μεγάλη Βρετανία, έχουν εκφράσει την προθυμία να παράσχει στο καθεστώς της Ουκρανίας τέτοια όπλα».
Ο ανώτερος Ρώσος αξιωματούχος άμυνας παρουσίασε έγγραφα που επιβεβαιώνουν την επίγνωση του ΝΑΤΟ για τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση τέτοιων πυρομαχικών, τόσο για στρατιώτες όσο και για πολίτες, καθώς και για τους πιθανούς περιβαλλοντικούς κινδύνους.
Ο Kirillov ανέφερε την έκθεση του αμερικανικού στρατού του 1994 προς το Κογκρέσο, η οποία διαπίστωσε ότι καμία υπάρχουσα τεχνολογία δεν θα μπορούσε να μετριάσει την τοξικότητα του απεμπλουτισμένου ουρανίου (DU), ενώ η διαδικασία απολύμανσης περιοχών που επηρεάζονται από DU είναι περίπλοκη.
Επικαλούμενος μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από τη Βασιλική Εταιρεία του Λονδίνου το 2001, ο Kirillov είπε επίσης ότι ο καρκίνος του πνεύμονα προκαλείται από την ακτινοβολία από την έκθεση σε DU και παρουσιάζει αλματώδη αύξηση.22march2023_Ukraine_Bakhmut_Map-24m.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης