Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Χτύπημα» 500 δισεκ. δολ. στην αγορά των venture capital λόγω της Silicon Valley Bank

«Χτύπημα» 500 δισεκ. δολ. στην αγορά των venture capital λόγω της Silicon Valley Bank
«Μετά την πτώχευση της SVB, περιμένουμε μεγαλύτερο έλεγχο των αποτιμήσεων
Σχετικά Άρθρα
Η αγορά επιχειρηματικών κεφαλαίων (venture capital) των 2 τρισ. δολαρίων μπορεί να υποστεί μείωση της αξίας του ενεργητικού της κατά 20% με 30% μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, ένα κούρεμα της τάξης των 500 δισ. δολαρίων.
«Μετά την πτώχευση της SVB, περιμένουμε μεγαλύτερο έλεγχο των αποτιμήσεων και περισσότερη αποκάλυψη πληροφοριών, ιδίως καθώς έχουν εισρεύσει σε αυτές τις αγορές αρκετά "καταπιστευματικά" κεφάλαια από συνταξιοδοτικά ταμεία» τόνισε ο αναλυτής του Bloomberg Intelligence, Gaurav Pantakar.
Oρισμένες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων αλλά και ιδιωτικών κεφαλαίων (equity firms) στρέφονται σε στρατηγικές «προσποίησης», που σημαίνει ότι θα διακρατήσουν στοιχεία ενεργητικού ή θα προσπαθήσουν να διογκώσουν τεχνητά το κεφάλαιο τους για να αποφύγουν την αποκάλυψη των πραγματικών τιμών, σημείωσε ο Pantakar.
Ωστόσο, τέτοιου είδους μέθοδοι το μόνο που θα μπορούσαν να επιτύχουν είναι να καθυστερήσουν και όχι να επιλύσουν το θεμελιώδες πρόβλημα των μη «ρεαλιστικών» αποτιμήσεων των επιχειρηματικών κεφαλαίων, ανέφερε ο ίδιος.
«Υπάρχουν αρκετές εταιρείες - ζόμπι με ψεύτικες αποτιμήσεις που χρειάζονται αναδιάρθρωση, αποκάλυψη τιμών και αναδιαμόρφωση των επιχειρησιακών τους μοντέλων σε έναν κόσμο πιο σφιχτών πιστώσεων, εξασθενημένων εσόδων και υψηλότερων επιτοκίων» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης