Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall, με το βλέμμα στις περιφερειακές τράπεζες – Στο +1,42% ο S&P 500, o Nasdaq +1,8%

Κέρδη στη Wall, με το βλέμμα στις περιφερειακές τράπεζες – Στο +1,42% ο S&P 500, o Nasdaq +1,8%
Θετικά πρόσημα στη Wall...
Εκρηκτική άνοδο σημείωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη 29 Μαρτίου, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως τα χειρότερα για τις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ έχουν παρέλθει…
O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 1%, στις 32.717 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε αύξηση 1,42%, στις 4.027 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε 1,79%, στις 11.926 μονάδες.
αδαδαδα_1.JPG
Στο «ταμπλό», οι περιφερειακές τράπεζες «κάλπασαν», με το SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) να σημειώνει άνοδο άνω του 1%.
Ανοδικά κινήθηκαν και μεγάλα ιδρύματα όπως η Citigroup και η Goldman Sachs.
Σε θετικό έδαφος βρέθηκαν και οι μετοχές της Big Tech, με τις Meta, Amazon, Netflix και Apple να κερδίζουν περισσότερο από 1%.
Επίσης, οι μετοχές της Lululemon κατέγραφαν άνοδο άνω του 12%, αφού η εταιρεία πώλησης αθλητικών ενδυμάτων ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street σε ό,τι αφορά τα προσαρμοσμένα κέρδη και έσοδα.
Τέλος, οι μετοχές της Micron «ανέβαιναν» περισσότερο από 7% παρότι η εταιρεία παραγωγής τσιπ δημοσίευσε άσχημα οικονομικά στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο.

Στο μεταξύ, σε ανοδική τροχιά παρέμειναν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 3,57% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,09%.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 0,3% στα 72,97 δολ. και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,3% στα 1.984 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε οριακή άνοδο έναντι του ευρώ, στο 1,0843 δολ.

Στα μάκρο, τα συμβόλαια για την αγορά κατοικιών τα οποία αναμένεται να εκτελεστούν μετά από έναν ή δύο μήνες αυξήθηκαν στις ΗΠΑ για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο.
Ειδικότερα, η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων κατοικιών, με βάση τα υπογεγραμμένα συμβόλαια, κινήθηκε 0,8% υψηλότερα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο.
Σε ετήσια βάση οι πωλήσεις βούτηξαν κατά 21,1%.

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές αγορές, με την UBS να βρίσκεται στο επίκεντρο, μετά την απόφασή της να επαναφέρει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, τον Sergio Ermotti.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 1,23% στις 15.328 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 1%, στις 7.564 μονάδες.
Στις 7.186 μονάδες με άνοδο 1,4% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 1,56%, στις 26.739 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά, τον Sergio Ermotti όρισε η UBS ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου της, μετά την πρόσφατη εξαγορά της Credit Suisse.
Η τοποθέτηση θα τεθεί σε ισχύ στις 5 Απριλίου, ανέφερε η UBS σε ανακοίνωσή της.
Ο Ermotti - ο οποίος ήταν CEO του ομίλου της UBS για εννέα χρόνια, από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Οκτώβριο του 2020 - θα αντικαταστήσει τον σημερινό CEO Ralph Hamers.
Σήμερα είναι πρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Swiss Re.
Ο Hamers θα παραμείνει στη UBS για να συμβουλεύει την τράπεζα κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου για να "διασφαλίσει το επιτυχές κλείσιμο της συναλλαγής και την ομαλή παράδοση", ανέφερε η εταιρεία.

Στα μάκρο, βελτίωση του γερμανικού καταναλωτικού κλίματος τον Απρίλιο αναμένει το Ινστιτούτο Gfk, καθώς οι τιμές της ενέργειας έχουν υποχωρήσει κάπως από τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ, αν και η πλήρης ανάκαμψη δεν είναι ορατή σύντομα.
Το ινστιτούτο προέβλεψε ότι ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος θα βελτιωθεί στο -29,5 ενόψει Απριλίου από την αναθεωρημένη μέτρηση του -30,6 τον Μάρτιο, ελαφρώς κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για -29,0.
Η μέτρηση του Απριλίου, που αυξάνεται για έκτο συνεχόμενο μήνα, δείχνει ότι το κλίμα βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης, δήλωσε η GfK, αλλά ο ρυθμός ανάπτυξης έχει επιβραδυνθεί αισθητά σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες.
"Η αναμενόμενη απώλεια της αγοραστικής δύναμης εμποδίζει τη βιώσιμη ανάκαμψη της εγχώριας ζήτησης", δήλωσε ο ειδικός της GfK σε θέματα καταναλωτών Rolf Buerkl, γεγονός που σημαίνει ότι η ιδιωτική κατανάλωση δεν είναι πιθανό να συμβάλει θετικά στη γερμανική οικονομία φέτος.
"Αυτό υποδηλώνεται επίσης από το ακόμη πολύ χαμηλό επίπεδο καταναλωτικής εμπιστοσύνης", δήλωσε.
Ο υποδείκτης που μετρά τις προσδοκίες εισοδήματος ήταν ο κύριος συντελεστής της αύξησης του κλίματος, καθώς αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 μηνών, -24,3, τον Μάρτιο από -27,3 τον Φεβρουάριο.
"Οι εισοδηματικές προοπτικές επωφελούνται σήμερα από τις αισθητά χαμηλότερες τιμές της ενέργειας, ιδίως της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης. Παρ' όλα αυτά, ο πληθωρισμός θα παραμείνει υψηλός", δήλωσε ο Buerkl.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης