Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομολογία λάθους (;) από τον «Βig Short»: Λάθος που πούλησα, συγχαρητήρια σε όσους αγόρασαν στην πτώση

Ομολογία λάθους (;) από τον «Βig Short»: Λάθος που πούλησα, συγχαρητήρια σε όσους αγόρασαν στην πτώση
Παραδοχή λάθους (;) από τον Michael Burry, και δεν ήταν η πρώτη φορά...
Στις 31 Ιανουαρίου 2023, ο «Big Short» Michael Burry έγραψε στο Twitter μια λέξη: «Πουλήστε».

Στη συνέχεια, όχι μόνον διέγραψε το tweet του, αλλά απενεργοποίησε και τον λογαριασμό του, για να τον ενεργοποιήσει ξανά μία εβδομάδα αργότερα, «εξαπολύοντας» ακόμη ένα σαρκαστικό tweet, με το οποίο υποδήλωνε ότι «αυτή η φορά δεν είναι διαφορετική από την κρίση dot-com» (το tweet έχει επίσης διαγραφεί από τότε).

Ωστόσο, όπως σημειώσαμε μια εβδομάδα αργότερα, ο κ. Burry δεν «πουλούσε».
Από τότε, βέβαια, έχουν συμβεί πολλά στην αμερικανική όσο και στην παγκόσμια αγορά:
Υπήρξε άνοδος, ένα σημαντικό sell-off που κορυφώθηκε με την κατάρρευση αρκετών τραπεζών,  αναθεώρηση του ισολογισμού της Fed (επέκταση, από προγραμματισμένη συρρίκνωση) και περισσότερα bailouts, που προκάλεσαν ξανά ανάκαμψη - όλα έκαναν κύκλο και γι' αυτό, μάλλον, ο Burry έγραψε «έκανα λάθος».

Πλέον, λοιπόν, ο Burry υποστηρίζει ότι το τοπίο έχει αλλάξει, καθώς μάλιστα μια έκθεση από το Bloomberg υποδηλώνει ότι το 2023 αναμένεται να είναι ένα από τα καλύτερα χρόνια για όσους αγόρασαν με discount.
Όπως δείχνει σχετικό γράφημα με τη μέση απόδοση του δείκτη του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 τις ημέρες που διαδέχονται πτωτικές συνεδριάσεις τα τρία τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί οι δύο καλύτερες επιδόσεις της εν λόγω στρατηγικής στην ιστορία (καλύτερη όλων των εποχών το 2020 και μετά το 2023 - έως τώρα).
Παραθέτοντας το γράφημα ο Burry σχολιάζει ότι«πηγαίνοντας πίσω στο 1920 δεν υπήρξε καμία γενιά BTFD (σ.σ. Buy The F@@cking Dip) σαν και εσάς. Συγχαρητήρια».
Θα είχε δίκιο αν…

Αυτή η παραδοχή είναι κάτι που σπάνια παρατηρείται στη Wall Street, οπότε ο Burry αξίζει σεβασμό – αν δεν σας έκανε να χάσετε χρήματα.

Ωστόσο, αν δεν επενέβαινε η Federal Reserve, φυσικά θα είχε απόλυτο δίκιο.
Ποιος θα μπορούσε να δει αυτή τη ράμπα να έρχεται;
Image
Ο Burry, ο ιδρυτής της Scion Asset Management, τον οποίο υποδύθηκε ο Christian Bale στην ταινία «The Big Short», στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λατρεύεται λόγω της προνοητικότητάς του σχετικά με τους επικείμενους κινδύνους στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Νωρίτερα φέτος, είχε προβλέψει ότι θα υπάρξει νέα άνοδος του πληθωρισμού και πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται ήδη σε ύφεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης