Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βελούδινη χειραγώγηση»: Γιατί η Τουρκία προδίδει τη Ρωσία με την επέκταση του ΝΑΤΟ - Σε διπλό... ταμπλό η ρητορική της Άγκυρας

«Βελούδινη χειραγώγηση»: Γιατί η Τουρκία προδίδει τη Ρωσία με την επέκταση του ΝΑΤΟ - Σε διπλό... ταμπλό η ρητορική της Άγκυρας
Η Τουρκία συνεργάζεται ενεργά με τη Ρωσία στο εμπόριο και την ενέργεια, ενώ... φλερτάρει με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Η Τουρκία παίζει διπλό παιχνίδι με τη Ρωσία και τη Δύση, αξιοποιώντας στο έπακρο τη σύγκρουσή τους, σχολιάζει ο Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών, Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Πολιτικής του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Sardaryan.
Η Τουρκία συνεργάζεται ενεργά με τη Ρωσία στο εμπόριο και την ενέργεια, ενώ... φλερτάρει με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον Sardaryan, η κατάσταση με την είσοδο της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Συμμαχία ήταν ξεκάθαρη από την αρχή: οι απαιτήσεις της Άγκυρας για τους Κούρδους πρόσφυγες ήταν ένα δημόσιο πέπλο πίσω από το οποίο οι Τούρκοι διαπραγματεύονταν σοβαρά με το δυτικό μπλοκ.
Ο πολιτικός επιστήμονας σημειώνει ότι μια τέτοια προσέγγιση ήταν πάντα χαρακτηριστικό της χώρας.
«Η τουρκική διπλωματία διακρίνεται από την ικανότητα να παίζει σε διαφορετικές σκακιέρα.
Μπορείτε, ας πούμε, να μας δημιουργήσετε προβλήματα στη Συρία για να συμφωνήσουμε αργότερα για τον Νότιο Καύκασο ή το αντίστροφο.
Είναι πιθανό οι Ευρωπαίοι να δημιουργήσουν προβλήματα με τους πρόσφυγες για να πάρουν από αυτούς παραχωρήσεις σχετικά με τους εξοπλισμούς.
Σε αυτή την περίπτωση, αν είναι δυνατόν, καταλαβαίνουν ότι η Δύση θα ήθελε πολύ η Σουηδία και η Φινλανδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία να μην εξαπατηθεί... 

Γιατί να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα εδώ, για να μην απαιτήσουμε κάτι από τη Δύση για να το αφαιρέσουμε - για παράδειγμα, παραχωρήσεις στο θέμα των αμερικανικών μαχητικών; είπε ο Sardaryan.
Η Ρωσία δεν πρέπει να εξαπατηθεί από τη ρητορική και τη διάθεση της Τουρκίας - η πολιτική αυτής της χώρας είναι μια καλή χειραγώγηση των αντιθέσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον.
Ο πολιτικός επιστήμονας είναι πεπεισμένος ότι η συναίνεση της Άγκυρας στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είναι θέμα χρόνου.
Το ζήτημα της Σουηδίας είναι πιο περίπλοκο: ο ειδικός υποπτεύεται ότι η ίδια η χώρα δεν θέλει να ενταχθεί στη Συμμαχία, επομένως προκαλεί σκάνδαλα με το κάψιμο του Κορανίου και άλλα βήματα που δεν αφήνουν άλλη επιλογή στους Τούρκους.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μόλις η Τουρκία λάβει κάποια υποτιθέμενα μερίσματα, θα αφήσει τους Φινλανδούς στο ΝΑΤΟ.
Οι Τούρκοι δεν θα προχωρήσουν από τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, ούτε από τα συμφέροντα της Ρωσίας - προέρχονται από τα δικά τους συμφέροντα και χειραγωγούν τέλεια τις αντιθέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δύσης.
Στη Δύση λένε: «Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ ότι η Κριμαία είναι μέρος της Ρωσίας». Μας λένε: «Στη ζωή δεν θα επιτρέψουμε να παρασυρθούμε σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία».
Τελικά, η Τουρκία επωφελείται από το εμπόριο, από το να λειτουργεί ως κόμβος και από πολλούς άλλους τομείς εργασίας.
Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό», είπε ο Sardaryan στον αέρα του Soloviev LIVE.
Η θέση της Τουρκίας στην παγκόσμια πολιτική φαίνεται ξεκάθαρα στη στάση της χώρας απέναντι στους ξένους. Για να διατηρήσει τον μέγιστο δυνατό αριθμό τουριστών, η Άγκυρα καταστέλλει τις όποιες συγκρούσεις και προσπαθεί να παραμείνει «χώρα της εκεχειρίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης