Διεθνή

Σε απελπισία οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν και πολιτικά drones για να επιτεθούν στους Ρώσους

Σε απελπισία οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν και πολιτικά drones για να επιτεθούν στους Ρώσους
H ανάγκη κάνει τους Ουκρανούς να... «καινοτομούν»
Ο πόλεμος των drones στην Ουκρανία μόλις αναζωπυρώθηκε καθώς οι ρωσικές μονάδες ανέφεραν μια ξαφνική «έκρηξη» στον όγκο και τη συνέπεια των επιθέσεων με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU).
Με χρηματοδότηση και προμήθειες όπλων από τη Δύση, η Ουκρανία αποκάλυψε την ύπαρξη ειδικών μονάδων drones αυτοκτονίας και οχημάτων εκτόξευσης.
Πάντως οι επιθέσεις αυτές δεν επιφέρουν κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή στο πεδίο μάχης, καθώς οι απώλειες της Ουκρανίας συνεχίζουν να αυξάνονται.
Γεγονός είναι πάντως πως η ανάγκη κάνει τους Ουκρανούς να «καινοτομούν», επισημαίνουν οι Eurasian Times.
Χρησιμοποιούν μη στρατιωτικά drones για ρόλους καμικάζι και ρίψης χειροβομβίδων στο Donbass.
Η Ουκρανία έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία χρησιμοποιώντας διάφορα μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα τον τελευταίο χρόνο.
Την ίδια στιγμή Ρωσία παρουσίασε πολλά νέα UAV, συμπεριλαμβανομένων παραλλαγών του αναγνωριστικού drone Orlan-10, των Lancet-3, ειδικά οχήματα για Ηλεκτρονικό Πόλεμο (EW) και ραδιοεμπλοκή όπως το Moskit, και νέα επίγεια συστήματα EW.

Ρίψη πυρομαχικών από πολιτικά drones


Στο Luhansk, ο αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Δημοκρατίας Andrey Marchoko παρατήρησε πως οι Ουκρανοί έχουν αυξήσει τη χρήση drones κατά προσωπικού.
«Στη ζώνη ευθύνης του Δεύτερου Σώματος Στρατού του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο εχθρός έχει πολλαπλασιάσει τη χρήση UAV.
Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και οι νέες προμήθειες από τους λεγόμενους δυτικούς εταίρους επέτρεψαν στον εχθρό στον τομέα μας να αυξήσει τη χρήση UAV διαφόρων τροποποιήσεων κατά 2-3 φορές», δήλωσε ο Marochko.
Πρόσθεσε ότι οι AFU χρησιμοποιούν τόσο μικρά drones όσο και βαριά εξακόπτερα ικανά να μεταφέρουν πυρομαχικά όλμου προσαρμοσμένα για ρίψη από UAV.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης