Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Rosselkhoznadzor ζητά από την Αρμενία να αναστείλει τις προμήθειες γαλακτοκομικών προϊόντων στη Ρωσία

Η Rosselkhoznadzor ζητά από την Αρμενία να αναστείλει τις προμήθειες γαλακτοκομικών προϊόντων στη Ρωσία
Νωρίτερα, η Rosselkhoznadzor ανέφερε ότι παρατηρούσε αύξηση της προσφοράς γαλακτοκομικών προϊόντων στη ρωσική αγορά από την Αρμενία
Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Επιτήρησης Rosselkhoznadzor ζητά από την Αρμενία να αναστείλει την προμήθεια γαλακτοκομικών προϊόντων στη Ρωσία από τις 5 Απριλίου 2023, ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση.
«Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων και τα μη ικανοποιητικά αποτελέσματα της επιθεώρησης, τα οποία αναφέρθηκαν προηγουμένως, η Rosselkhoznadzor απηύθυνε έκκληση στην κτηνιατρική υπηρεσία της Αρμενίας με αίτημα να αναστείλει την πιστοποίηση των γαλακτοκομικών προϊόντων στη Ρωσία από όλες τις επιχειρήσεις της χώρας από τις 5 Απριλίου, 2023», αναφέρει η έκθεση.
Όπως εξηγείται στο τμήμα, στις 31 Μαρτίου 2023 διεξήχθησαν διαπραγματεύσεις μεταξύ των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Αρμενίας, κατά τις οποίες τα αποτελέσματα της επιθεώρησης των επιχειρήσεων μεταποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων της Αρμενίας που διεξήχθη από τις 20 έως τις 24 Μαρτίου 2023 συζητήθηκαν.
Κατά τη συνάντηση, τέθηκε το ερώτημα σχετικά με την αδυναμία της αρμενικής κτηνιατρικής υπηρεσίας να εγγυηθεί την ασφάλεια των γαλακτοκομικών προϊόντων για τους Ρώσους αποδέκτες.
Η Rosselkhoznadzor πρόσθεσε ότι η πιθανότητα επανέναρξης των προμηθειών θα συζητηθεί περαιτέρω, μετά τα αποτελέσματα των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν από την αρμενική πλευρά για την εξάλειψη των παραβιάσεων που εντοπίστηκαν.
Νωρίτερα, η Rosselkhoznadzor ανέφερε ότι παρατηρούσε αύξηση της προσφοράς γαλακτοκομικών προϊόντων στη ρωσική αγορά από την Αρμενία.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες που ελήφθησαν από την αρμενική πλευρά, οι επιχειρήσεις επεξεργασίας γάλακτος της Αρμενίας χρησιμοποιούν πρώτες ύλες που παράγονται από επιχειρήσεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, για τις οποίες έχουν εισαχθεί περιοριστικά μέτρα από το Rosselkhoznadzor. Ταυτόχρονα, το υπουργείο σημείωσε ότι η φύση των παραβάσεων που διαπιστώθηκαν υποδηλώνει έλλειψη κατάλληλου ελέγχου από την κρατική κτηνιατρική υπηρεσία επί των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων μεταποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων και ως εκ τούτου υπάρχει κίνδυνος εισαγωγής προϊόντων χαμηλής ποιότητας και επικίνδυνα για τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης