Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Medvedev προειδοποιεί: Εάν η Ευρώπη στείλει «ειρηνευτικό» σώμα στην Ουκρανία, να είναι έτοιμη για μία μεγάλη σειρά από φέρετρα

Ο Medvedev προειδοποιεί: Εάν η Ευρώπη στείλει «ειρηνευτικό» σώμα στην Ουκρανία,  να είναι έτοιμη για μία μεγάλη σειρά από φέρετρα
«Είναι έτοιμη η Ευρώπη για μια μεγάλη σειρά από φέρετρα που κρατούν τους ειρηνευτές της;» ρώτησε ρητορικά ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
Οι λεγόμενες ειρηνευτικές δυνάμεις, των οποίων η ανάπτυξη στην Ουκρανία υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ συζητείται επί του παρόντος στην Ευρώπη, θα εξαλειφθούν εάν εμφανιστούν στην πρώτη γραμμή χωρίς τη συναίνεση της Ρωσίας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dimity Medvedev.
«Είναι προφανές ότι τέτοιοι ειρηνευτές είναι οι άχρωμοι εχθροί μας, λύκοι με προβιά αμνού.
Θα είναι νόμιμος στόχος για τις ένοπλες δυνάμεις μας εάν αναπτυχθούν στην πρώτη γραμμή, χωρίς τη συναίνεση της Ρωσίας, με όπλα στα χέρια και παρουσιάζοντας άμεση απειλή σε εμάς», έγραψε ο Medvedev στο κανάλι του στο Telegram.
Σύμφωνα με τον Medvedev, «αυτοί οι ειρηνευτές πρέπει να καταστραφούν ανελέητα καθώς είναι οι στρατιώτες του εχθρού.
Θα πεθάνουν κατά τη διάρκεια της μάχης, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Είναι έτοιμη η Ευρώπη για μια μεγάλη σειρά από φέρετρα που κρατούν τους ειρηνευτές της;» ρώτησε ρητορικά.

Στο απροχώρητο η κατάσταση

«Οι πραγματικές τους προθέσεις (τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ) είναι ξεκάθαρες - να επιβάλουν μια ευνοϊκή ειρήνη στην πρώτη γραμμή από θέση ισχύος και να σταθμεύσουν τα ‘’ειρηνευτικά’’ στρατεύματά τους στην Ουκρανία, τα οποία θα είναι πάνοπλα και θα φορούν μπλε κράνη με κίτρινα αστέρια», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Υπενθύμισε ότι τα πιθανά αποτελέσματα τέτοιων ενεργειών μπορούν να φανούν στην «ιστορία των επιχειρήσεων που διεξήγαγαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους σε διάφορες περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των τραγωδιών της Κορέας, του Βιετνάμ, της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν και πολλών αφρικανικών χωρών.
«Είναι σαφές ότι οι λεγόμενες ειρηνευτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ απλώς προετοιμάζονται να εισέλθουν στη σύγκρουση στο πλευρό των εχθρών μας, για να φέρουν την κατάσταση στο απροχώρητο και να εξαπολύσουν αυτόν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο που ισχυρίζονται ότι φοβούνται τόσο πολύ», επισήμανε ο Medvedev.

«Σε έναν πυρηνικό πόλεμο δεν κερδίζει κανείς»

Η Ρωσία τονίζει πως δεν μπορεί να υπάρξουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο, δήλωσε νωρίτερα ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya.
«Ναι, επιβεβαιώνουμε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο», είπε σε μια σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων της Ρωσίας στη Λευκορωσία.
Ο Nebenzya επισήμανε ότι «τη δεκαετία του 1990, η Ρωσία κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να αποσύρει πυρηνικά όπλα από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ στο έδαφός της».
«Καλέσαμε επανειλημμένα τους Αμερικανούς να κάνουν το ίδιο - να εγκαταλείψουν τη νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου και να επιστρέψουν όλα τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στην πολιτεία», υπογράμμισε.
«Ζητούμε επίσης να εξαλείψουμε τη σχετική υποδομή στην Ευρώπη και να σταματήσουμε την πρακτική των μακροχρόνιων παραβιάσεων της NPT (Συνθήκη Μη Διάδοσης) από τις ΗΠΑ και άλλους παίκτες του ΝΑΤΟ πραγματοποιώντας τις λεγόμενες κοινές πυρηνικές αποστολές.

Τα ρωσικά πυρηνικά στη Λευκορωσία

Επανειλημμένα δήλωσε δημόσια ότι μια τέτοια πρακτική δεν είναι ασύμβατη ούτε στο γράμμα ούτε στο πνεύμα με τη Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων και κάλεσε τις χώρες του ΝΑΤΟ να προσαρμόσουν την πολιτική τους σύμφωνα με τις αναλαμβανόμενες υποχρεώσεις», εξήγησε.
Όσον αφορά την ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, αυτό το μέτρο δεν έρχεται σε αντίθεση με τη NPT, τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.
«Με τη σειρά μας, οικοδομούμε αλληλεπίδραση με τη Λευκορωσία χωρίς να παραβιάζουμε τις διεθνείς μας υποχρεώσεις σχετικά με τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων», δήλωσε ο Nebenzya.
«Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin επεσήμανε ευθέως ότι δεν παραδίδουμε πυρηνικά όπλα.
Πρόκειται για την παράδοση του τακτικού πυραυλικού συστήματος Iskander-M στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας, τον εκ νέου εξοπλισμό του αεροσκάφους της Λευκορωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και την εκπαιδευτική πτήση πληρώματα, καθώς και την κατασκευή μιας ειδικής εγκατάστασης αποθήκευσης τακτικών πυρηνικών όπλων σε Λευκορωσικό έδαφος που θα ελέγχεται από τη Ρωσία», πρόσθεσε.
Στις 25 Μαρτίου, ο Putin δήλωσε ότι η Ρωσία, κατόπιν αιτήματος του Μινσκ, θα αναπτύξει τα τακτικά πυρηνικά της όπλα στη Λευκορωσία, ακριβώς με τον τρόπο που οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν τα δικά τους πυρηνικά όπλα στο έδαφος των συμμάχων τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης