Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ιστορία επαναλαμβάνεται: Γερμανοί μισθοφόροι στο πλευρό των Ουκρανών πολεμούν κατά των Ρώσων στη Zaporizhia

Η ιστορία επαναλαμβάνεται: Γερμανοί μισθοφόροι στο πλευρό των Ουκρανών πολεμούν κατά των Ρώσων στη Zaporizhia
Οι Γερμανοί εμφανίστηκαν στην πρώτη γραμμή της Zaporizhia (Zaporozhye) και είναι πολύ νέοι, περίπου 20 χρονών
Σχετικά Άρθρα
Μετά από 79 χρόνια Γερμανοί στρατιώτες εμφανίστηκαν και πάλι σε εδάφη της πρώην ΕΣΣΔ να πολεμούν κατά των Ρώσων σε μία εξέλιξη που φέρνει στη μνήμη τις πλέον ανατριχιαστικές ιστορίες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, Γερμανοί μισθοφόροι εμφανίστηκαν κατά μήκος της πρώτης γραμμής στη Zaporizhia, δήλωσε στο TASS ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Είμαστε με τη Ρωσία».
«Οι Γερμανοί εμφανίστηκαν στην πρώτη γραμμή της Zaporizhia (Zaporozhye) και είναι πολύ νέοι, περίπου 20 χρονών», σημείωσε.
Ανέφερε, πως οι συνομιλίες στα πολωνικά ακούγονται ιδιαίτερα συχνά κατά τη διάρκεια υποκλοπών στη γραμμή εμπλοκής της Zaporizhia.

Πάνω από 1.000 οι Γερμανοί

Το 2022 είχε γίνει γνωστό από τη Bild πως περίπου 1.000 Γερμανοί μαχητές ταξίδεψαν στην Ουκρανία προκειμένου να ενταχθούν στη λεγεώνα των ξένων μισθοφόρων, που πολεμούν κατά των Ρώσων.
Περισσότεροι από 22.000 εθελοντές από όλο τον κόσμο είχαν ενταχθεί στη λεγόμενη Διεθνή Εδαφική Άμυνα της Ουκρανίας.
Την πρώτη εβδομάδα της ειδικής επιχείρησης τον Φεβρουάριο 2022 σχεδόν 500 άτομα από τη Γερμανία ταξίδεψαν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν ενάντια στα ρωσικά στρατεύματα, και ο αριθμός αυτός έχει φτάσει τώρα σε 1.000.
Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, μεταξύ των εν λόγω μισθοφόρων υπάρχουν άτομα ουκρανικής καταγωγής αλλά και Γερμανοί εξτρεμιστές, καθώς και νεοναζί.
Πάνω από 10 μισθοφόροι έχουν ταυτοποιηθεί και έγινε γνωστό, πως είχαν δεσμούς με ακροδεξιές ομάδες.
Η ουκρανική κυβέρνηση δημιούργησε μια διεθνή λεγεώνα τον Φεβρουάριο 2022, λίγο αφότου τα ρωσικά στρατεύματα ξεκίνησαν τη στρατιωτική τους επιχείρηση και κάλεσε ξένους που είναι πρόθυμοι να υπερασπιστούν τη χώρα να συμμετάσχουν στις μάχες.

Προετοιμασίες του ουκρανικού στρατού

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν συγκεντρώσει έως και 75.000 στρατιώτες στην περιοχή μετά την απόπειρα επίθεσης στις 23 Μαρτίου που απωθήθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες εξολόθρευσαν έως και 400 μαχητές.
Όπως υποστηρίζει ο Rogov, οι ουκρανικές δυνάμεις προετοιμάζουν επίθεση στη Μελιτόπολη προκειμένου να φτάσουν στην Αζοφική Θάλασσα και να αποκόψουν τον χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία από τις οδούς ανεφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων και του πληθυσμού της χερσονήσου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ουκρανοί θα είναι έτοιμοι για επιχειρήσεις στην Zaporizhia στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου.
Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Alexey Reznikov δήλωσε σε συνέντευξή του στο πολωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Gazeta Wyborcza ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ολοκληρώνουν τις προετοιμασίες για αρκετές «αντεπιθέσεις», αλλά δεν θα είναι σε θέση να τις πραγματοποιήσουν τώρα εν μέρει λόγω καιρικές συνθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης