Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποια χώρα είναι η βασίλισσα της κοκαΐνης στην Ευρώπη, όπου κατασχέθηκαν 65 τόνοι

Ποια χώρα είναι η βασίλισσα της κοκαΐνης στην Ευρώπη, όπου κατασχέθηκαν 65 τόνοι
Σε ποια χώρα κατασχέθηκαν 65 τόνοι κοκαΐνης; - Σε ποια 43;
Από τις χώρες που κατά καιρούς έχουν ακουστεί πως παράγουν ή διακινούν ναρκωτικά (πχ Αλβανία ή Ολλανδία), η χώρα που αναδεικνύεται βασίλισσα της διακίνησης, είναι άλλη... το Βέλγιο!
Η Rosalinda González Valencia, η σύζυγος του βασιλιά των ναρκωτικών, επικεφαλής του καρτέλ Jalisco New Generation, Nemesio Oseguera Cervantes, συνελήφθη από τον μεξικανικό στρατό κοντά στη Γκουανταλαχάρα την Τρίτη 28 Μαρτίου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας που επικαλείται το Reuters, αυτό θεωρείται «σημαντικό πλήγμα στην οικονομική δομή του οργανωμένου εγκλήματος στην πολιτεία Χαλίσκο».
Το διαβόητο καρτέλ θεωρείται δεύτερο μετά την οργάνωση Sinaloa όσον αφορά την επιρροή και τον όγκο των ναρκωτικών που διακινούνται, μεταξύ αυτών κυρίως κοκαΐνη και αμφεταμίνες.
Το εμπόριο του πρώτου δεν περιορίζεται σε ηπειρωτικές επιχειρήσεις, αλλά εξάγεται στην Ευρώπη μέσω συμμαχικών συμμοριών στη Νότια Αμερική, με αποτέλεσμα...
Capture_14.JPG
... η διακίνηση του παράνομου ναρκωτικού να είναι πρωτίστως πρόβλημα της Κεντρικής Ευρώπη, όπως αναφέρει ο Florian Zandt της Statista για το παραπάνω διάγραμμα.
Μόνο στο,
Βέλγιο, οι αρχές κατέσχεσαν περίπου 65 τόνους κοκαΐνης το 2019 σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (EMCDDA), ακολουθούμενη από την...
Ολλανδία με 43 τόνους.
Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι το ναρκωτικό καταναλώνεται κατά κύριο λόγο σε αυτές τις χώρες, αντίθετα τα έθνη αυτά λειτουργούν ως τα μεγαλύτερα εμπορικά ναρκω-κέντρα.

Ωστόσο, η Ολλανδία και το Βέλγιο εμφανίζονται στην πρώτη 8άδα των χωρών με τον υψηλότερο επιπολασμό προβληματικής χρήσης ναρκωτικών το 2019, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη και την όγδοη θέση, αντίστοιχα, όσον αφορά την ενέσιμη χρήση ναρκωτικών ή την τακτική χρήση οπιοειδών, κοκαΐνης ή αμφεταμινών.
Ενώ το ΕΚΠΝΤ κατηγοριοποιεί την κοκαΐνη ως το δεύτερο πιο διαδεδομένο παράνομο ναρκωτικό όσον αφορά την πρόσφατη και εφ' όρου ζωής χρήση στην τελευταία του ευρωπαϊκή έκθεση για τα ναρκωτικά, εξακολουθεί να καταναλώνεται μόνο από ένα κλάσμα των ατόμων που ρωτήθηκαν από τις συμμετέχουσες χώρες: 4,8% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι έχει δοκιμάσει ναρκωτικών τουλάχιστον μία φορά, το 1,2% ισχυρίστηκε ότι κατανάλωσε πρόσφατα κοκαΐνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης