Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική αποκάλυψη Putin: Εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών της Δύσης στις τρομοκρατικές επιθέσεις των Ουκρανών στη Ρωσία

Σημαντική αποκάλυψη Putin: Εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών της Δύσης στις τρομοκρατικές επιθέσεις των Ουκρανών στη Ρωσία
«Υπάρχουν όλοι οι λόγοι να ισχυριστεί κανείς ότι το δυναμικό τρίτων χωρών, δυτικών μυστικών υπηρεσιών, εμπλέκεται σε τέτοιες πράξεις δολιοφθοράς και τρομοκρατίας», τόνισε ο Ρώσος ηγέτης
Σχετικά Άρθρα
Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών εμπλέκονται στη σχεδίαση τρομοκρατικών επιθέσεων των Ουκρανών στο ρωσικό έδαφος, καταγγέλλει ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
«Οι νεοναζί και οι συνεργοί τους δραστηριοποιούνται όχι μόνο στις τέσσερις νέες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά επίσης διαπράττουν εγκλήματα σε άλλες περιοχές της Ρωσίας.
Υπάρχουν όλοι οι λόγοι να ισχυριστεί κανείς ότι το δυναμικό τρίτων χωρών, δυτικών μυστικών υπηρεσιών, εμπλέκεται σε τέτοιες πράξεις δολιοφθοράς και τρομοκρατίας», τόνισε ο Ρώσος ηγέτης σε συνεδρίαση του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας την Τετάρτη (5/4/2023).

Αδίστακτες ενέργειες

Ο Putin υπογράμμισε τις αδίστακτες ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου που πραγματοποιεί χτυπήματα σε αμάχους.
«Η κατάσταση σε αυτές τις περιοχές (τις τέσσερις νέες περιοχές της Ρωσίας) παραμένει τεταμένη, το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να διαπράττει σοβαρά εγκλήματα κατά των αμάχων που ζουν εκεί, δεν λυπάται κανέναν, εκτοξεύει ρουκέτες, πυροβολικό, όλμους σε πόλεις και χωριά», σημείωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους αναφέρθηκε σε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αξιωματούχων και μελών της επιβολής του νόμου, δημοσιογράφων, δημοσίων προσώπων και εκπαιδευτών σχολείων και κολεγίων και ζήτησε να διασφαλιστεί η μέγιστη ασφάλεια των κατοίκων των νέων περιοχών.

Αυστηρό μήνυμα στην ΕΕ

Νωρίτερα αυστηρό μήνυμα προς την Ευρώπη απέστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπενθυμίζοντάς της πως εντελώς άκριτα προσδέθηκε στο άρμα των ΗΠΑ στον πόλεμο αντιπροσώπων στην Ουκρανία και βρέθηκε στη λάθος πλευρά της ιστορίας.
Ο Putin τόνισε πως οι σχέσεις Ρωσίας – Ευρώπης επιδεινώθηκαν σοβαρά με την επιλογή της ΕΕ να ταχθεί κατά της Μόσχας όλα αυτά τα χρόνια τώρα και όχι μόνο τώρα στην Ουκρανία.
Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στις ΗΠΑ, καθώς όπως είπε, η στήριξη της Ουάσινγκτον στις λεγόμενες «έγχρωμες επαναστάσεις» σε διάφορες χώρες και στην Ουκρανία με το πραξικόπημα του 2014 οδήγησε στην τρέχουσα παγκόσμια κρίση.
Με το μήνυμα αυτό ο Putin υπενθύμισε τον καταστροφικό ρόλο της Δύσης, όπως εκφράστηκε με τις Συμφωνίες του Μινσκ, που είχαν σκοπό να δώσουν στην Ουκρανία τον απαραίτητο χρόνο, προκειμένου να προετοιμάσει τις ένοπλες δυνάμεις της για έναν πόλεμο με τη Ρωσία.
Ο Ρώσος πρόεδρος έστειλε το αυστηρό αυτό μήνυμα στην ΕΕ κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων από τους νέους πρεσβευτές.
«Ο επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι παρών εδώ (σ.σ. στην τελετή), πιθανώς συμμερίζεται την άποψη ότι οι σχέσεις της Ένωσης με τη Ρωσία έχουν επιδεινωθεί σοβαρά τα τελευταία χρόνια, προς μεγάλη μας λύπη», σημείωσε ο Putin.
Η Μόσχα πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ΕΕ έχει εγκαταλείψει την «κύρια αρχική της λειτουργία της επέκτασης της οικονομικής συνεργασίας, την ολοκλήρωση στην ευρωπαϊκή ήπειρο», «ξεκινώντας μια γεωπολιτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Η Ρωσία αναμένει σταδιακή ανάκαμψη των σχέσεων με την ΕΕ, πρόσθεσε.
«Θα ήθελα να εκφράσω την ελπίδα ότι όλες οι ενέργειες που προκαλούν ζημιά στις σχέσεις μας θα παραμείνουν στο παρελθόν και θα κάνουμε τα πάντα για να τις οικοδομήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο για τη Ρωσία και για τις οικονομίες των κρατών μελών αυτού του οργανισμού.
Ωστόσο, ελπίζουμε ότι η λογική της αμοιβαίας συνεργασίας θα επικρατήσει με την πάροδο του χρόνου», επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.
Να σημειωθεί ότι εκτός από τις ξεχωριστές διπλωματικές αποστολές των ευρωπαϊκών χωρών, υπάρχει και εκείνη της ΕΕ.
Στη Μόσχα, άνοιξε το 1991 (εργαζόταν ως αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ανώτατου εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ, έως την 1η Δεκεμβρίου 2009).
Κατά τη διάρκεια της τελετής της Τετάρτης, τα διαπιστευτήρια παραδόθηκαν από τον πρεσβευτή της ΕΕ στη Ρωσία Roland Galharague, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής της αποστολής της ΕΕ στη Μόσχα τον περασμένο Σεπτέμβριο.
diapisteutiria.JPG

Περίπλοκη η κατάσταση στον κόσμο

Κάνοντας μία γενικότερη επισκόπηση της τρέχουσας γεωπολιτικής κατάστασης ο Ρώσος πρόεδρος παρατήρησε πως οι αντιπαραθέσεις που έχουν συσσωρευτεί μεταξύ των χωρών, εμποδίζουν την παραγωγική συνεργασία.
«Η κατάσταση στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι περίπλοκη, έχουν συσσωρευτεί πολλές διαμάχες που μερικές φορές φαίνονται πως δεν χωρούν συμβιβασμούς και εμποδίζουν την κανονική, παραγωγική συνεργασία μεταξύ των κρατών. Ωστόσο, θα θέλαμε να ελπίζουμε ότι το έργο των πρεσβειών σας θα συμβάλει στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας», είπε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.
Συνεχίζοντας και στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, υπογράμμισε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με όλες τις χώρες και δεν πρόκειται να απομονωθεί.
«Η Ρωσία είναι ανοιχτή για εποικοδομητική συνεργασία με όλες τις χώρες ανεξαιρέτως.
Δεν πρόκειται να απομονωθούμε από κανέναν, δεν είμαστε προκατειλημμένοι και δεν έχουμε εχθρικές προθέσεις.
Αναμένουμε ότι οι εταίροι μας θα τηρήσουν τις αρχές της ισότητας και της αμοιβαίας εκτίμησης στις σχέσεις με τα συμφέροντά μας», είπε.
Υπενθύμισε δε ότι αυτή είναι η προσέγγιση που ορίζεται στη νέα Αντίληψη της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας.
Η πορεία της εξωτερικής πολιτικής μας θα υπαγορευτεί από τις προτεραιότητες της εσωτερικής ανάπτυξης και της ευθύνης για τη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο, συνέχισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης