Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τύμπανα πολέμου: Η Συρία απειλεί με «ολική κλιμάκωση» μετά την 4η ισραηλινή επίθεση - Επικίνδυνη σύγκρουση στην Μ. Ανατολή

Τύμπανα πολέμου: Η Συρία απειλεί με «ολική κλιμάκωση» μετά την 4η ισραηλινή επίθεση - Επικίνδυνη σύγκρουση στην Μ. Ανατολή
Το Ισραήλ και το IRGC φαίνεται να οδεύουν προς μια επικίνδυνη σύγκρουση ως αποτέλεσμα των πρόσφατων επιθέσεων στη Συρία
Η Συρία προειδοποίησε το Ισραήλ στις 4 Απριλίου ότι κινδυνεύει να ωθήσει τη Μέση Ανατολή προς μια «ολική κλιμάκωση» μετά από ένα νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών που στόχευε τη Δαμασκό και τις κοντινές περιοχές.
Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, που εξαπέλυσαν ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη τις πρώτες πρωινές ώρες, είχαν στόχο ένα μη στρατιωτικό εργοστάσιο γυαλιού και στρατιωτικές θέσεις στην ύπαιθρο της Δαμασκού καθώς και μια βάση ραντάρ στο γειτονικό κυβερνείο al-Suwayda.
Το κρατικό Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε ότι δύο άμαχοι σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επίθεση, η οποία ήταν η τέταρτη σε λιγότερο από μια εβδομάδα.
«Η Συρία προειδοποιεί το Ισραήλ για άλλη μια φορά όσον αφορά αυτούς τους κινδύνους των επιθετικών πολιτικών, που ωθούν την περιοχή σε πλήρη κλιμάκωση και μια νέα φάση ανασφάλειας και αστάθειας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το συριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι επιθέσεις 

Το υπουργείο κατηγόρησε επίσης το Ισραήλ ότι διεξήγαγε τις αεροπορικές επιδρομές για να «ξεφύγει από τα εσωτερικά του προβλήματα μέσω επιθέσεων και εγκλημάτων εκτός των συνόρων του», αναφερόμενος στις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν το Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες.
Δύο κύματα ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών έπληξαν θέσεις στη Δαμασκό και στα περίχωρά της στις 30 και 31 Μαρτίου.
Η δεύτερη επίθεση στοίχισε τη ζωή σε δύο αξιωματικούς του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) που βρίσκονταν στη Συρία για να βοηθήσουν και να συμβουλεύσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις.
Η Τεχεράνη υποσχέθηκε να εκδικηθεί τους αξιωματικούς της.
Στις 2 Απριλίου, μια τρίτη ισραηλινή επίθεση είχε στόχο την αεροπορική βάση al-Dabaa στη νότια ύπαιθρο της Χομς και μια κοντινή βάση αεράμυνας.
Προσωπικό του IRGC και μαχητές της Χεζμπολάχ του Λιβάνου είναι γνωστό ότι αναπτύσσονται στην περιοχή.
Αργότερα την ίδια μέρα, το Ισραήλ κατέρριψε ένα drone πάνω από το βόρειο μέτωπό του. Το Τελ Αβίβ ισχυρίστηκε ότι το drone εκτοξεύτηκε από τη Συρία από δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν.
Το Ισραήλ και το IRGC φαίνεται να οδεύουν προς μια επικίνδυνη σύγκρουση ως αποτέλεσμα των πρόσφατων επιθέσεων στη Συρία. Η σύγκρουση θα μπορούσε να γίνει στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα. Η νέα προειδοποίηση της Δαμασκού υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης