Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ματ» στα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας από τα ρωσικά αεροσκάφη Su-34, Su-35

«Ματ» στα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας από τα ρωσικά αεροσκάφη Su-34, Su-35
Τα ρωσικά μαχητικά εκτοξεύουν καθημερινά 20 κατευθυνόμενες βόμβες
Σχετικά Άρθρα
Ο ρωσικός στρατός ρίχνει καθημερινά έως και 20 κατευθυνόμενες βόμβες στις ουκρανικές θέσεις στις περιοχές του μετώπου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας, όπως μεταδίδει το Eurasian Times.
"Τα εχθρικά αεροσκάφη είναι ενεργά. Ο εχθρός αναπτύσσει κατευθυνόμενες βόμβες, οι οποίες μπορούν να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα (έως και 70).
"Ο εχθρός αναπτύσσει 10-15, και μέχρι 20, τέτοιες βόμβες κάθε μέρα κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής επαφής που ρίχνονται από αεροσκάφη Su-35 και Su-34 εκτός του βεληνεκούς των συστημάτων αεράμυνας μας.
"Αυτή είναι μια απειλή για εμάς και πρέπει να απαντήσουμε επειγόντως", δήλωσε ο Yurii Ihnat, εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Είπε ακόμη ότι, προς το παρόν, ο ουκρανικός στρατός δεν διαθέτει τον εξοπλισμό που θα επέτρεπε στις δυνάμεις του να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε αυτή την απειλή, σημειώνοντας την ανάγκη για το σύστημα αεράμυνας Patriot και προηγμένα πολεμικά αεροσκάφη για να κρατήσουν μακριά τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.
"Για να απομακρύνουμε αυτά τα αεροσκάφη περισσότερο από τα σύνορά μας, χρειαζόμαστε συστήματα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς, όπως το Patriot, καθώς και σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών χρήσεων", δήλωσε ο Ihnat.
Τους τελευταίους μήνες, η Ρωσία έχει αυξήσει τη χρήση κατευθυνόμενων βομβών, ιδιαίτερα των τροποποιημένων βομβών FAB-500M-62, οι οποίες πιστεύεται ότι έχουν εξοπλιστεί με ένα κιτ εναέριας καθοδήγησης που ονομάζεται Modul Planirovaniya I Korrektsi (MPK), ή "μονάδα ολίσθησης και διόρθωσης".

bomb.JPG

Αυτό το κιτ πτερυγίων φαίνεται να αποτελείται από δύο αφαιρούμενα κύρια φτερά και ένα ζεύγος οριζόντιων σταθεροποιητών που προσαρμόζονται σε ένα επιμήκες μεταλλικό συγκρότημα προσαρτημένο στη βόμβα. Φαίνεται χονδροειδώς κατασκευασμένο, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο σχεδιασμός επικεντρώθηκε στην ταχεία, χαμηλού κόστους παραγωγή ή σε μια πιο τοπική τροποποίηση σε επίπεδο μονάδας.
Ενώ ο σχεδιασμός των οπίσθιων σταθεροποιητών υποδηλώνει ότι μπορούν να κινούνται προς τα πάνω και προς τα κάτω, δεν είναι βέβαιο αν μπορούσαν να διορθώσουν την πορεία τους. Τούτου λεχθέντος, οι κύριες πτέρυγες μπορεί να έχουν κάποια ευελιξία κίνησης, αλλά δεν είναι σαφές αν αυτό ισχύει από την παραπάνω διαθέσιμη εικόνα.
Η ρωσική εταιρεία GNPP Bazalt είναι γνωστό ότι έχει αναπτύξει κιτ πτερύγων για διάφορους τύπους μη κατευθυνόμενων βομβών, συμπεριλαμβανομένης της FAB-500M-62, με και χωρίς σχετικά συστήματα καθοδήγησης. Αυτά τα κιτ πτέρυγας ονομάζονται Modul Planirovaniya I Korrektsi (MPK), ή αλλιώς "μονάδα ολίσθησης και διόρθωσης".
Όπως ανέφεραν νωρίτερα οι EurAsian Times, αυτά τα κιτ πτέρυγας θα μπορούσαν να επιτρέψουν στα ρωσικά αεροσκάφη να αναπτύξουν τις βόμβες από απόσταση με σχετικά χαμηλό κόστος, επιτρέποντας στους Ρώσους πιλότους να παραμείνουν εκτός των περιοχών που καλύπτονται από τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας.
Επιχειρησιακά, αυτό το όπλο μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό όταν απελευθερώνεται σε μεγάλα ύψη για να προσφέρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμβέλεια ολίσθησης.
Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στους Ρώσους πιλότους μαχητικών να εκτοξεύσουν το όπλο δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τους στόχους τους, προσφέροντάς τους ένα ορισμένο βαθμό επιβιωσιμότητας που δεν υπήρχε χωρίς πυρομαχικά ακριβείας standoff μέχρι σήμερα.
Αυτό γίνεται όλο και πιο εμφανές από τις πρόσφατες παρατηρήσεις του εκπροσώπου της διοίκησης της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Ihnat.
Για παράδειγμα, στις 24 Μαρτίου, ρωσικά αεροσκάφη Su-35 επιτέθηκαν στη βορειοανατολική περιφέρεια Sumy της Ουκρανίας με 11 κατευθυνόμενες βόμβες, σύμφωνα με τη διοίκηση της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας.
"Πρόκειται για μια εξαιρετικά μεγάλη απειλή όταν οι κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες, οι ολισθαίνουσες βόμβες, μπορούν να πετάξουν μακριά και τα αεροσκάφη δεν εισέρχονται στη ζώνη θανάτου της αεράμυνάς μας", δήλωσε ο Ihnat, λίγο μετά την επίθεση αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης