Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία και Ιράν: Έχει έρθει το τέλος του μονοπολικού κόσμου, τα κράτη είναι κυρίαρχα και αξιοπρεπή

Συρία και Ιράν: Έχει έρθει το τέλος του μονοπολικού κόσμου, τα κράτη είναι κυρίαρχα και αξιοπρεπή
Οι Πρόεδροι της Συρίας και του Ιράν Bashar al-Assad και Ebrahim Raisι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία
Οι πρόεδροι της Συρίας και του Ιράν Bashar al-Assad και Ebrahim Raisi δήλωσαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ότι ο μονοπολικός κόσμος έχει ήδη τελεύσει, ανέφερε το γραφείο του Σύρου ηγέτη σε ανάρτησή του στο Telegram την Κυριακή 9 Απριλίου 2023.
«Οι πρόεδροι συμφώνησαν ότι ο μονοπολικός κόσμος εξαφανίζεται χάρη στην επαγρύπνηση των λαών και των χωρών που τηρούν την κυριαρχία και την αξιοπρέπειά τους», αναφέρει το μήνυμα.

Εχθρική ισραηλινή πολιτική

Επιπλέον, σύμφωνα με τη ανακοίνωση , οι αρχηγοί της Συρίας και του Ιράν συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το τέμενος Al-Aqsa στην Ιερουσαλήμ, επισημαίνοντας ότι «μια τέτοια εχθρική ισραηλινή πολιτική είναι αδιαχώριστη από την επίθεση εναντίον αμάχων στη Συρία και επιβεβαιώνει την αδυναμία και την ήττα της στο πρόσωπο των δυνάμεων της αντίστασης και του θάρρους του παλαιστινιακού λαού».
Παράλληλα, ο Ιρανός Πρόεδρος σημείωσε την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας και της ενότητας των συριακών εδαφών.
Σύμφωνα με το γραφείο, τόνισαν ότι «η σταθερότητα στην περιοχή βασίζεται στις ειρηνικές σχέσεις μεταξύ των κρατών που βασίζονται στον συνεχή διάλογο και την ενίσχυση των κοινών συμφερόντων».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης