Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Έφεση Trump κατά της απόφασης που υποχρέωνε τον Pence να καταθέσει για τα γεγονότα στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Έφεση Trump κατά της απόφασης που υποχρέωνε τον Pence να καταθέσει για τα γεγονότα στο Καπιτώλιο
Η έρευνα αφορά την επίθεση των υποστηρικτών του Trump στο Καπιτώλιο και την πιθανή εμπλοκή του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου σε αυτήν
Σχετικά Άρθρα
O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump άσκησε έφεση στην απόφαση με την οποία δικαστής διέταξε τον πρώην αντιπρόεδρο Mike Pence να καταθέσει στην έρευνα του ειδικού εισαγγελέα που εξετάζει τα γεγονότα γύρω από την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.
Οι δικηγόροι του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου υπέβαλαν την έφεση μετά την απόφαση που αφορά την έρευνα για την υπονόμευση των προεδρικών εκλογών του 2020.
Την περασμένη εβδομάδα ο Pence αποκάλυψε ότι ο ίδιος δεν σκόπευε να εφεσιβάλει την απόφαση με την οποία καλείται να καταθέσει ενώπιον ομοσπονδιακής Επιτροπής Ενόρκων για τις συζητήσεις που είχε με τον Trump πριν από την επίθεση των υποστηρικτών του τελευταίου στο Καπιτώλιο. Ο δικαστής είχε αποφανθεί πως ο Pence μπορεί να αρνηθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου.
Ο ειδικός εισαγγελέας Jack Smith, τον οποίο διόρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Merrick Garland τον Νοέμβριο για να χειριστεί τις έρευνες σε βάρος του Trump, παρουσιάζει τα αποδεικτικά στοιχεία του σε πολλές Επιτροπές Ενόρκων. Τα βασικά ερωτήματα είναι κατά πόσο ο Trump παρενέβη στην ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας μετά την ήττα του στις εκλογές από τον Joe Biden και η απόκρυψη εγγράφων, τα οποία μετέφερε στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης