Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ακαταπόνητος Elon Musk επεκτείνεται στην …τεχνητή νοημοσύνη – Στο στόχαστρό του η OpenAI

Ο ακαταπόνητος Elon Musk επεκτείνεται στην …τεχνητή νοημοσύνη – Στο στόχαστρό του η OpenAI
Νέο πεδίο επιχειρηματικής δράσης για τον Νοτιοαφρικανό επιχειρηματία
Σχετικά Άρθρα
Εταιρεία που θα δραστηριοποιείται στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης και η οποία ονομάζεται Χ.ΑΙ ίδρυσε ο ιδιοκτήτης του Twitter Elon Musk.
Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η νέα εταιρεία του ακαταπόνητου επιχειρηματία θα έχει έδρα την πολιτεία της Νεβάδα.
Νωρίτερα, οι Financial Times, επικαλούμενοι διάφορες πηγές, ανέφεραν ότι ο Musk συγκρότησε μία ομάδα για να ξεκινήσει μία νέα startup τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την OpenAI, την εταιρεία που ανέπτυξε το ChatGPT chatbot.

Twitter: Το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στον κόσμο

Η νέα αυτή επιχειρηματική πρωτοβουλία εκδηλώνεται λίγες ώρες μετά την απόφαση του Musk να μετατρέψει το Twitter στο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στον κόσμο.
Όπως μάλιστα δήλωσε, οι χρήστες θα μπορούν σύντομα να ανταλλάσσουν μετοχές και κρυπτογράφηση με νέα συνεργασία που συνήφθη με την πλατφόρμα eToro.
Η στρατηγική «super app» του Elon παίζει σε πραγματικό χρόνο…
Και δεν είναι μυστικό ότι όνειρό του είναι να δημιουργήσει το WeChat της Δύσης.
Άλλωστε, όπως είπε, αυτό ήταν το πραγματικό κίνητρο πίσω από την «υπερτιμημένη» εξαγορά του Twitter αντί 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, κυκλοφόρησε ότι το Twitter δεν ήταν πια… Twitter.
Στην πραγματικότητα συγχωνεύτηκε με μια εταιρεία κέλυφος και έγινε «X Corp».
Και εγένετο η εφαρμογή X.
Ωστόσο, ο Elon Musk δεν κάθεται ήσυχος…
Και έκανε το επόμενο βήμα συνεργαζόμενο με το eToro στο $Cashtags.
Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες του Twitter να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο τιμές για μετοχές, κρυπτογράφηση και άλλα περιουσιακά στοιχεία, καθώς και τη δυνατότητα να επενδύσουν απευθείας μέσω του eToro.

Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη

Ωστόσο, οι πληρωμές και οι τραπεζικές συναλλαγές είναι πιθανότατα ο κύριος στόχος. Θυμηθείτε ότι ο Elon ήταν ένας από τα διάσημα μέλη της PayPal Mafia που ίδρυσαν την εταιρεία.
Άλλωστε, σε πρόσφατο τεχνολογικό συνέδριο της Morgan Stanley, ο Musk είπε ότι θέλει το Twitter να γίνει «το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στον κόσμο»..
Το eToro, που ιδρύθηκε στο Ισραήλ το 2007, είναι μια διαδικτυακή χρηματιστηριακή εταιρεία που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν μετοχές, κρυπτονομίσματα και αμοιβαία που ακολουθούν δείκτες.
Μεταξύ των πιο δημοφιλών χαρακτηριστικών του είναι μια λειτουργία που επιτρέπει στα άτομα που το χρησιμοποιούν να μιμούνται τις στρατηγικές συναλλαγών άλλων χρηστών. Η εταιρεία έχει περισσότερους από 32 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ.
Υπό την ηγεσία Μusk, το Twitter μείωσε απότομα το προσωπικό του, περικόπτοντας τον αριθμό προσωπικού του από 8.000 σε 1.500, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος και να φτάσει στην κερδοφορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης