Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφαγή στη Συρία – Μέλη του ISIS επιτέθηκαν και σκότωσαν 41 ανθρώπους που μάζευαν τρούφες στην έρημο

Σφαγή στη Συρία – Μέλη του ISIS επιτέθηκαν και σκότωσαν 41 ανθρώπους που μάζευαν τρούφες στην έρημο
Η τζιχαντιστική οργάνωση «σκότωσε 36 ανθρώπους ενώ μάζευαν τρούφες της ερήμου στα ανατολικά της Χάμα», ανέφερε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Rami Abdel Rahman
Τουλάχιστον 41 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 24 άμαχοι, σκοτώθηκαν στις 16/4/2023 στη Συρία, σε δύο επιθέσεις που αποδίδονται στο Ισλαμικό Κράτος, εναντίον βοσκών και χωρικών που μάζευαν τρούφες της ερήμου.
Η τζιχαντιστική οργάνωση «σκότωσε 36 ανθρώπους ενώ μάζευαν τρούφες της ερήμου στα ανατολικά της Χάμα», ανέφερε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Rami Abdel Rahman.
Τα 17 από τα θύματα ήταν φιλοκυβερνητικοί μαχητές.
Το επίσημο πρακτορείο Sana έκανε λόγο για 26 νεκρούς.
Στην έρημο της ανατολικής Συρίας, στην επαρχία του Ντέιρ Εζόρ, άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και πιστεύεται ότι ήταν μέλη του ΙΚ, άνοιξαν πυρ και σκότωσαν πέντε βοσκούς για να τους κλέψουν τα ζώα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Το Sana επιβεβαίωσε τον αριθμό αυτόν, προσθέτοντας ότι από τα πυρά των τζιχαντιστών σκοτώθηκαν και 250 πρόβατα.
Άλλοι δύο βοσκοί απήχθησαν.
Στην ίδια επαρχία, βρέθηκαν τα πτώματα δύο αμάχων. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, σκοτώθηκαν λίγες ημέρες νωρίτερα από μέλη του ΙΚ ενώ μάζευαν τρούφες της ερήμου.
Από τις αρχές Φεβρουαρίου, περισσότεροι από 240 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σκοτώθηκαν ενώ μάζευαν τρούφες, ένα είδος που πωλείται σε πολύ υψηλές τιμές. Κάποιοι από αυτούς δέχτηκαν επίθεση από τζιχαντιστές, άλλοι έχασαν τη ζωή τους από εκρήξεις ναρκών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης