Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάνει έδαφος η μηχανή αναζήτησης της Google από της Microsoft - Πτώση 4% για την μετοχή της Alphabet

Χάνει έδαφος η μηχανή αναζήτησης της Google από της Microsoft - Πτώση 4% για την μετοχή της Alphabet
Η πτώση της μετοχής αποδίδεται σε ρεπορτάζ που ανέφεραν ότι η Samsung Electronics σκέφτηκε να αντικαταστήσει την Google με το Bing της Microsoft στις συσκευές της
Σχετικά Άρθρα
Πτώση κατά 4% καταγράφει η μετοχή της Alphabet, μητρικής της Google, μετά τα ρεπορτάζ που ανέφεραν ότι η Samsung Electronics της Νότιας Κορέας σκέφτηκε να αντικαταστήσει την Google με το Bing της Microsoft ως προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης στις συσκευές της.
Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε από τους New York Times και είναι ενδεικτικό των αυξανόμενων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η μηχανή της Google με τα 162 δισεκατομμύρια δολάρια αναζητήσεων ετησίως από την Bing - έναν δευτερεύοντα παίκτη που έχει αναδειχθεί πρόσφατα μετά την ενσωμάτωση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης πίσω από ChatGPT.
Η αντίδραση της Google στην απειλή ήταν ο «πανικός», καθώς η εταιρεία κερδίζει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα από το συμβόλαιο της Samsung, ανέφερε το ρεπορτάζ, επικαλούμενη εσωτερικά μηνύματα.
Άλλα 20 δισεκατομμύρια δολάρια συνδέονται με ένα παρόμοιο συμβόλαιο της Apple που θα ανανεωθεί το 2023, πρόσθεσε η έκθεση.
Η Alphabet και η Samsung δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.
Η Google κυριαρχεί εδώ και δεκαετίες στην αγορά αναζήτησης με μερίδιο άνω του 80%, αλλά η Wall Street φοβάται ότι η εταιρεία θα μπορούσε να μείνει πίσω από τη Microsoft σε έναν ταχέως εξελισσόμενο αγώνα στην ανάπτυξη των εφαρνογών τεχνητής νοημοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης