Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραηλινό drone τύπου Skylark συνετρίβη στη Συρία, εν μέσω αυξημένης έντασης

Ισραηλινό drone τύπου Skylark συνετρίβη στη Συρία, εν μέσω αυξημένης έντασης
«Κατά τη διάρκεια αποστολής ρουτίνας τη νύχτα, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Skylark συνετρίβη στο συριακό έδαφος εξαιτίας τεχνικής βλάβης» αναφέρουν οι Ισραηλινοί 
Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων συνετρίβη στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε στη Συρία.
Ο ισραηλινός στρατός υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ότι η συντριβή του UAV οφείλεται σε τεχνική βλάβη.
«Κατά τη διάρκεια αποστολής ρουτίνας τη νύχτα, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Skylark συνετρίβη στο συριακό έδαφος εξαιτίας τεχνικής βλάβης», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε στις 19/4/2023 ο ισραηλινός στρατός.
Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται η περιοχή στην οποία συνετρίβη το στρατιωτικό UAV, αλλά ούτε και λεπτομέρειες σχετικά με την «αποστολή ρουτίνας».
Το περιστατικό σημειώθηκε σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Συρίας.
Στις αρχές του μήνα, εκτοξεύτηκαν ρουκέτες από τη Συρία και τον Λίβανο προς το τμήμα των υψιπέδων του Γκολάν που έχει προσαρτήσει το Ισραήλ.
Σε αντίποινα, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε μπαράζ αεροπορικών επιδρομών εναντίον των περιοχών από όπου εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες.
Μέχρι στιγμής, η Δαμασκός δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με τη συντριβή του ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους.
Τα UAV τύπου Skylark χρησιμοποιούνται συνήθως από τον ισραηλινό στρατό σε αναγνωριστικές αποστολές σε παραμεθόριες περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης