Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία – Λευκορωσία… συμμαχία - Lukashenko: Προσπαθούν να μας σύρουν σε Γ’ Παγκόσμιο

Ρωσία – Λευκορωσία… συμμαχία - Lukashenko: Προσπαθούν να μας σύρουν σε Γ’ Παγκόσμιο
Προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, δεν μας καταστρέψουν ούτε τώρα είπε ο Lukashenko
Σχετικά Άρθρα
Την πλήρη στήριξη της στη Ρωσία διατυπώνει η Λευκορωσία με τον Λευκορώσο πρόεδρο Alexander Lukashenko να υποστηρίζει πως οι δύο χώρες θα σταθούν η μια δίπλα στην άλλη έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού κάθε σύγχρονη ναζιστική ή άλλη καταστροφική δύναμη που θέλουν να τις παρασύρουν σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Μπορούμε να δούμε ότι οι ναζιστικές, φασιστικές και άλλες καταστροφικές δυνάμεις κάνουν προσπάθειες να ξαναγράψουν την ιστορία, να αναιρέσουν την κοινή μας συμβολή στη Μεγάλη Νίκη και να δικαιολογήσουν τις εγκληματικές τους ενέργειες, τόσο εκείνης της περιόδου όσο και σήμερα» είπε ο Lukashenko, απευθυνόμενος στον κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, Alexander Beglov που βρίσκεται στο Μινσκ, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν μας κατέστρεψαν τότε, δεν θα μας καταστρέψουν τώρα

«Προσπαθούν να μας παρασύρουν σε έναν Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Αλλά είμαι πεπεισμένος για το εξής:
Δεν κατάφεραν να καταστρέψουν τα έθνη μας τότε, δεν πρόκειται να το καταφέρουν ούτε τώρα» υπογράμμισε ο Lukashkenko, ο οποίος τόνισε ότι δεν γνωρίζει άλλα μέρη στον κόσμο «που να έχουν υποφέρει τόσο πολύ από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο όσο το Λένινγκραντ (σ.σ. η σημερινή Αγία Πετρούπολη) και η Λευκορωσία».
«Η Λευκορωσία και η Ρωσία έχουν πολλά να κάνουν για να ενισχύσουν την «αδελφική» τους ένωση, η οποία είναι ένα προπύργιο ελευθερίας και αλήθειας τόσο στην Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (CIS) όσο και πέραν αυτής» υποστήριξε ο Lukashenko.

Θα αποτρέψουμε κάθε επίθεση κατά της Λευκορωσίας

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS), Sergey Lebedev υποστήριξε ότι η επίδειξη αλληλεγγύης της Ρωσίας στη Λευκορωσία, στο πλαίσιο του Ενωσιακού Κράτους, είναι επαρκής για να αποτρέψει μια τυχόν επιθετική κίνηση της Δύσης.
«Όσον αφορά την παροχή στρατιωτικής βοήθειας, πιστεύω ότι η ρωσική ηγεσία έχει δώσει αρκετές διαβεβαιώσεις και έχει επιδείξει τέτοια αλληλεγγύη στο πλαίσιο της Ένωσης που είναι αρκετές έτσι ώστε να «κατευνάσει» τυχόν θερμοκέφαλους της Δύσης και να ματαιώσει τυχόν επικίνδυνα σχέδια κατά της Λευκορωσίας» υπογράμμισε ο Lebedev.

Απέναντι στη Δύση η CIS

Σύμφωνα με τον Lebedev, η πλειοψηφία των κρατών της CIS είναι κατηγορηματικά αντίθετη στις προσπάθειες της Δύσης να ασκήσει πιέσεις στη Λευκορωσία.
«Το θέμα αυτό συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών στη Σαμαρκάνδη, όπου οι υπουργοί Εξωτερικών της Κοινοπολιτείας εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας για την αντιμετώπιση της πίεσης που της ασκείται» υπογράμμισε ο Lebedev.
Σημειώνεται πως η Ρωσία έχει μεταφέρει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία ενώ ολοκληρώνει την εκπαίδευση τόσο Λευκορώσων στρατιωτών όσον αφορά τον χειρισμό του πυραυλικού συστήματος Iskander όσο και πιλότων για αεροσκάφη MiG.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης