Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Να σταματήσουν οι ΗΠΑ να υποστηρίζουν τρομοκράτες και αυτονομιστές - Κλέβουν πετρέλαιο

Συρία: Να σταματήσουν οι ΗΠΑ να υποστηρίζουν τρομοκράτες και αυτονομιστές  - Κλέβουν πετρέλαιο
Οι αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν παράνομα στη Συρία συνέχισαν να μεταφέρουν λαθραία πετρέλαιο από τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τη Δαμασκό
Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να υποστηρίζουν την τρομοκρατία και τους αυτονομιστές
Η Συρία απαιτεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να υποστηρίζουν την τρομοκρατία και τις αυτονομιστικές ομάδες και να εγκαταλείψουν αμέσως τα συριακά εδάφη, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το συριακό υπουργείο Εξωτερικών το Σάββατο 22 Απριλίου 2023
Οι αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν παράνομα στη Συρία συνέχισαν να μεταφέρουν λαθραία πετρέλαιο από τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Το υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η Δαμασκός απαιτεί από την αμερικανική κυβέρνηση να καταβάλει αποζημίωση στον συριακό λαό.
«Η Συρία απαιτεί επίσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να υποστηρίζουν την τρομοκρατία και τις αυτονομιστικές ομάδες και να εγκαταλείψουν αμέσως τα κατεχόμενα συριακά εδάφη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο αμερικανικός στρατός ελέγχει παράνομα εδάφη στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία στις επαρχίες Deir ez-Zor , Al-Hasek και Raqqa , όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Συρίας.
Η Δαμασκός έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει την παρουσία του αμερικανικού στρατού στο έδαφός της κατοχή και πειρατεία με στόχο την πλήρη κλοπή πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης