Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αστρονομική αμοιβή ύψους 226 εκατ. δολ. έλαβε για το 2022 ο CEO της Alphabet/Google Sundar Pichai

Αστρονομική αμοιβή ύψους  226 εκατ. δολ. έλαβε για το 2022 ο CEO της Alphabet/Google  Sundar Pichai
To ποσό είναι περίπου 800 φορές μεγαλύτερο από τον μέσο μισθό στην αμερικανική τεχνολογική εταιρεία
Στα 226 εκατ. δολάρια ανήλθαν οι συνολικές απολαβές του διευθύνοντα συμβούλου της Alphabet -μητρική της Google- το 2022, ένα ποσό που είναι περισσότερο από 800 φορές μεγαλύτερο από τον μέσο μισθό στην αμερικανική τεχνολογική εταιρεία.
Βάσει των στοιχείων της εταιρείας που απέστειλε στην αμερικανική Επιτροπή Ανταγωνισμού, στο ποσό αυτό που θα λάβει Sundar Pichai περιλαμβάνονται 218 εκατ. δολάρια σε μετοχές της Alphabet.
Πρόκειται για το τρίτο τεράστιο πακέτο μετοχών αξίας άνω των 200 εκατ. δολαρίων που δέχεται ως ανταμοιβή, το οποίο του αποδίδεται κάθε τρία χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC το Σάββατο 22 Απριλίου 2023.
Ο βασικός μισθός του Pichai είναι 2 εκατ. δολάρια, ενώ έλαβε επίσης 5,9 εκατ. δολάρια ως ανταμοιβή για θέματα που άπτονται της προσωπικής ασφάλειας, ένα σύνολο 7,9 εκατ. δολαρίων.
Τόσο το 2021 όσο και το 2022 ο βασικός του μισθός ήταν 2 εκατ. δολάρια, λαμβάνοντας συνολικά 6,3 εκατ. δολάρια και 7,4 εκατ. δολάρια αντίστοιχα.
Το πακέτο μετοχών περιλαμβάνει 84 εκατ. δολάρια σε περιορισμένες μονάδες μετοχών (GSU) και 126 εκατ. δολάρια σε περιορισμένες μονάδες μετοχών βάσει επιδόσεων (PSU).
Alphabet's share price: What to expect for Q1 2023 results | IG Bank  Switzerland
Περικοπές εργατικού δυναμικού

Η δημοσιοποίηση των αποδοχών του ισχυρού άντρα του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία προχωράει σε περικοπές του εργατικού δυναμικού.
Τον περασμένο Ιανουάριο ανακοίνωσε σχέδια για περικοπές 12.000 θέσεων εργασίας που αναλογούν στο 6% του ανθρώπινου δυναμικού της Alphabet σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι απολύσεις αυτές έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις όπως ήταν αναμενόμενο.
Νωρίτερα τον Απρίλιο, εκατοντάδες εργαζόμενοι στη Google στο Λονδίνο διαμαρτυρήθηκαν έξω από τα γραφεία της για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν.
Για τον ίδιο λόγο (200 απολύσεις) τον περασμένο Μάρτιο εργαζόμενοι της εταιρείας στη Ζυρίχη επίσης οργάνωσαν διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τα εταιρικά γραφεία.
Google workers in London stage walkout over job cuts
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης