Διεθνή

«Περίεργη» απόφαση Δανίας: Αποσύρει όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό λόγω... απειλών στα σύνορά της

«Περίεργη» απόφαση Δανίας: Αποσύρει όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό λόγω... απειλών στα σύνορά της
Το υπουργείο Άμυνας της σκανδιναβικής χώρας ανακοίνωσε πως αποσύρει όλους τους στρατιωτικούς που υπηρετούν επί του παρόντος ως μέρος του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά του ISIS
Σχετικά Άρθρα
Σε μία εξόχως ασυνήθιστη και περίεργη απόφαση, που εγείρει πλήθος ερωτημάτων, προχώρησε η Δανία την Κυριακή 23 Απριλίου 2023.
Το υπουργείο Άμυνας της σκανδιναβικής χώρας ανακοίνωσε πως αποσύρει όλους τους στρατιωτικούς που υπηρετούν επί του παρόντος ως μέρος του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά του ISIS από το Ιράκ και τη Συρία λόγω ανάγκης καταπολέμησης των απειλών κοντά στα σύνορα της Δανίας.
«Τώρα αποσύρουμε τη μονάδα πίσω στη Δανία, εν μέρει επειδή ο αριθμός του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ έχει μειωθεί τόσο που δεν υπάρχει η ίδια ανάγκη για τη συνεισφορά μας, και εν μέρει επειδή πρέπει να αποκαταστήσουμε τη μαχητική ισχύ για την αντιμετώπιση απειλών που βλέπουμε στην περιοχή μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, Δανοί στρατιωτικοί ειδικοί βρίσκονται στο έδαφος του Ιράκ και της Συρίας στον τομέα της αεράμυνας από το 2016.
Η απόφαση σχετίζεται πιθανότατα με τη συνεχιζόμενη ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ να ενισχύσει την ανατολική πλευρά του.

Το ISIS πρόσχημα για το πετρέλαιο

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν τον πόλεμο κατά του ISIS ως πρόσχημα για να διατηρήσουν μια αρκετά μεγάλη στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ και τη Συρία, όπου διατηρούν μια σειρά από παράνομες βάσεις στην πλούσια σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο βορειοανατολική περιοχή της χώρας και κατά μήκος ενός στρατηγικής σημασίας διεθνούς αυτοκινητόδρομου στη νοτιοανατολική περιοχή, επισημαίνει το South Front.
Ενώ η αποχώρηση της Δανίας δεν θα αποδυναμώσει σημαντικά τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, είναι ένα παράδειγμα του πώς η σύγκρουση στην Ουκρανία επηρεάζει τη δυτική επιρροή στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης