Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάνει έδαφος η Google: Πτώση 8,43% στα κέρδη α’ τριμήνου 2023, στα 15 δισεκ. δολάρια

Χάνει έδαφος η Google: Πτώση 8,43% στα κέρδη α’ τριμήνου 2023, στα 15 δισεκ. δολάρια
Η μητρική Alphabet Inc. της Google ανακοίνωσε αποτελέσματα... χρήσης
Έχασε έδαφος σε ό,τι αφορά τα κέρδη, παρότι τα έσοδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, η μητρική της Google, Alphabet.
Ειδικότερα, τα έσοδα για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου ανήλθαν σε 69,79 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με εκτιμήσεις 68,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.
Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου 15,05 δισ. δολ. ή 1,17 δολ. ανά μετοχή, σε σύγκριση με καθαρά κέρδη 16,44 δισ. δολ. ή 1,23 δολ. ανά μετοχή το προηγούμενο τρίμηνο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα από το FactSet ανέμεναν κατά μέσο όρο καθαρά κέρδη 1,08 δολάρια ανά μετοχή.
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ένα σχέδιο επαναγοράς μετοχών 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στέλνοντας τις μετοχές να καταγράψουν κέρδη περίπου 3% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Οι διαφημιστές, οι οποίοι συνεισφέρουν το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων της Alphabet, έχουν μετατοπίσει τους προϋπολογισμούς τους σε δοκιμασμένες πλατφόρμες όπως τα προϊόντα της Google και το YouTube από μη δοκιμασμένα μοντέλα διαφήμισης.
Η εταιρεία, εν τω μεταξύ, προσπάθησε να διατηρήσει αυστηρό έλεγχο στο κόστος εν μέσω φόβων για ύφεση και είχε αποφασίσει τον Ιανουάριο να περικόψει περίπου 12.000 θέσεις εργασίας.
Επίσης, έχει εντείνει την εστίαση στην τεχνητή νοημοσύνη στον αγώνα της να κερδίσει χαμένο έδαφος από το MSFT.O Bing της Microsoft Corp και τον κατασκευαστή ChatGPT που υποστηρίζεται από την Windows, OpenAI.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης