Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέα «βουτιά» - 30% για τη μετοχή της First Republic - Απώλειες - 4,4% για τον δείκτη των περιφερειακών τραπεζών

ΗΠΑ: Νέα «βουτιά» - 30% για τη μετοχή της First Republic - Απώλειες - 4,4% για τον δείκτη των περιφερειακών τραπεζών
Μετά από ένα βάναυσο selloff, η χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας βρέθηκε στα 886 εκατομμύρια δολάρια που αποτελούν τα νέα ιστορικά χαμηλά της, πολύ μακριά από τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν η κορυφή της τον Νοέμβριο του 2021.
Σχετικά Άρθρα
Η χρηματιστηριακή αξία της First Republic Bank έπεσε κάτω από το 1 δισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά τις 26/4, μετά από ρεπορτάζ που ανέφερε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι απρόθυμη να παρέμβει στη διαδικασία διάσωσης, η οποία οδήγησε ξανά σε κατακόρυφη πτώση τη μετοχή της τράπεζας.
Μετά από ένα βάναυσο selloff, η χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας βρέθηκε στα 886 εκατομμύρια δολάρια όταν έφτασε στα νέα ιστορικά χαμηλά της, πολύ μακριά από τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν η κορυφή της τον Νοέμβριο του 2021.
Οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης δεν είναι προς το παρόν διατεθειμένοι να παρέμβουν στη διαδικασία διάσωσης της τράπεζας, ανέφερε το CNBC, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.
Η τράπεζα εξετάζει διάφορες επιλογές, όπως την πώληση περιουσιακών στοιχείων ή τη δημιουργία μιας bad bank, δήλωσε στο Reuters πηγή με γνώση του θέματος.
Η πιθανότητα δημιουργίας bad bank είναι μια μέθοδος που μπορεί να δώσει τέλος στην κρίση με το διαχωρισμό των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων που έχουν προβλήματα.
Η διαπραγμάτευση των μετοχών της First Republic σταμάτησε πολλές φορές.
Η μετοχή έκλεισε τελικά με απώλειες σχεδόν 30% στα 5,66 δολάρια.
Οι σύμβουλοι που έχει προσλάβει η First Republic έχουν ήδη φτιάξει έναν κατάλογο με τους πιθανούς αγοραστές νέων μετοχών της τράπεζας, ανέφερε ρεπορτάζ.
Ωστόσο, οι αναλυτές έχουν επισημάνει τα πολλά εμπόδια που θα μπορούσαν να περιπλέξουν τις προσπάθειες διάσωσης για την περιφερειακή τράπεζα με έδρα το Σαν Φρανσίσκο η οποία μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023 έχασε άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε καταθέσεις.
«Τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας θα πουληθούν, αλλά μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος και θα μπορούσαν να πουληθούν με αρκετά σοβαρή έκπτωση» δήλωσε ο David Wagner, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Aptus Capital Advisors.
Τουλάχιστον τρεις χρηματιστηριακές εταιρείες έχουν μειώσει τους στόχους τιμών των μετοχών της First Republic από τη Δευτέρα 24/4/23 που ανακοίνωσε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.
Οι ανακοινώσεις για τα κέρδη των άλλων περιφερειακών τραπεζών την περασμένη εβδομάδα καθησύχασαν τους επενδυτές, αλλά ο τραπεζικός τομέας έχει δεχθεί εκ νέου πίεση μετά τα αποτελέσματα της First Republic.
Ο δείκτης KBW Regional Banking έχει χάσει 4,4% μέχρι στιγμής στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης