Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mastercard: Αύξηση εσόδων στο α' τρίμηνο 2023 - Στα 1,71 τρισ. δολάρια ο όγκος των συναλλαγών

Mastercard: Αύξηση εσόδων στο α' τρίμηνο 2023 - Στα 1,71 τρισ. δολάρια ο όγκος των συναλλαγών
Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 2,47 δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Refinitiv για 2,71 δολάρια ανά μετοχή

Λίγο πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Mastercard για το α' τρίμηνο του 2023, με την αμερικανική εταιρεία να ξεπερνά και τις εκτιμήσεις για τον συνολικό όγκο συναλλαγών που πραγματοποιήθηκε με τις κάρτες της.
Τα κέρδη της Mastercard έφtασαν τα 2,4 δισ. δολάρια. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 2,47 δολάρια έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Refinitiv για 2,71 δολάρια ανά μετοχή.
Στο α' τρίμηνο του 2022 τα κέρδη είχαν φτάσει τα 2,6 δισ. δολάρια ή 2,68 δολάρια ανά μετοχή.
Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα 5,7 δισ. δολάρια, ενισχυμένα 11% σε ετήσιο επίπεδο και έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 5,64 δισ. δολάρια.
Σύμφωνα με το Reuters, τα ακριβότερα κόστη υπερκάλυψαν την άνοδο στον όγκο των συναλλαγών, με τον τελευταίο να διαμορφώνεται σε 1,71 τρισ. δολάρια έναντι 1,65 τρισ. που ανέμεναν οι αναλυτές.
Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα της εταιρείας έφτασαν τα 2,4 δισ. δολάρια, αυξημένα 10% σε προσαρμοσμένη βάση.
Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Mastercard σημειώνει άνοδο κάτω από το 1% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης