Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Πιθανός αντιπερισπασμός των Ουκρανών, μια αποβατική ενέργεια στο Energodar

Ρωσία: Πιθανός αντιπερισπασμός των Ουκρανών, μια αποβατική ενέργεια στο Energodar
Οι Ουκρανοί συγκεντρώνουν ισχυρές δυνάμεις δυτικά και ανατολικά της Νικόπολης λέει ο Vladimir Rogov
Σχετικά Άρθρα
Για πιθανό αντιπερισπασμό των Ουκρανών κάνει λόγο ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία», αναφερόμενος στη συγκέντρωση ισχυρών ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου και στο σενάριο μιας αποβατικής ενέργειας στο Energodar, την πόλη που βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia.
«Στην περιοχή της Νικόπολης, βλέπουμε έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό σκαφών, τα οποία μπορεί να κατευθύνονται προς το Energodar, το Kamenka-Dneprovskaya και άλλα προάστια.
Πιστεύω ότι μπορεί να ετοιμάζουν μια κίνηση αντιπερισπασμού.
Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός μαχητών έχει συσσωρευτεί εκεί, επομένως είναι πολύ πιθανό να κάνουν μια επίθεση αντιπερισπασμού όσο το δυνατόν πιο σοβαρή, έτσι ώστε να πιστεύουμε ότι αυτή είναι αληθινή και ταυτόχρονα να κάνουν παράλληλο χτύπημα σε ένα άλλο τμήμα της ζώνης εμπλοκής στη Zaporizhia» λέει μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Rogov.

Ουκρανικές δυνάμεις

Όπως λέει οι ουκρανικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί στην απέναντι όχθη του Δνείπερου έχουν εμπειρία σε μάχες αστικού πολέμου.
«Σε ένα πολύ μεγάλο τμήμα της όχθης του ποταμού, δυτικά και ανατολικά της Νικόπολης, συσσωρεύονται μαχητές.
Μεταξύ των μονάδων που έχουν εντοπιστεί, είναι και η ουκρανική 71η ταξιαρχία Jaeger.
Αυτή συμμετείχε στις μάχες στο Bakhmut.
Δεν είναι απολύτως σαφές γιατί μεταφέρθηκαν στη Νικόπολη, δεδομένης της εκτεταμένης εμπειρίας τους σε επιχειρήσεις μάχης σε αστικές περιοχές» υπογράμμισε ο Rogov.
O Rogov υποστηρίζει ότι εάν ξεκινήσει μια επίθεση σε αυτήν την περιοχή, οι ουκρανικές μονάδες θα απέφευγαν τις μάχες στις πόλεις και θα επιχειρούσαν αντ' αυτού να περάσουν στην Αζοφική Θάλασσα ανατολικά της Μελιτόπολης για να κόψουν τον χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης