Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pimco: Δεν είναι βέβαιη η αποτελεσματικότητα της παρέμβασης της Fed

Pimco: Δεν είναι βέβαιη η αποτελεσματικότητα της παρέμβασης της Fed
Σημαντικές αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των μέτρων νομισματικής χαλάρωσης που ετοιμάζεται να λάβει η Federal Reserve, εξέφρασε το στέλεχος της  Pacific Investment Management, Douglas Hodge κάνοντας ένα σύντομο σχόλιο για τη “μεγάλη αναμονή” της αγοράς στις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.
Ο Hodge θεωρεί ότι το ράλι που έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες τα αμερικανικά ομόλογα οδεύει προς το τέλος του, ενώ οι επενδυτές προεξοφλούν ήδη την παρέμβαση της Fed. Θεωρεί ότι μία πιστωτική υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας δεν βρίσκεται στον ορίζοντα.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της Pimco, Mohamed El- Erian, πριν από μερικές ημέρες είχε δηλώσει ότι οι προσδοκίες για τα κέρδη θα πρέπει να περιοριστούν για όλες τις κατηγορίες ενεργητικού: ομόλογα, μετοχές, εμπορεύματα, real estate. Και αυτό, επειδή, όπως είπε, τα προγράμματα λιτότητας είναι υπό έλεγχο, οι επενδύσεις σε χαμηλά επίπεδα και το ρυθμιστικό πλαίσιο ιδιαίτερα αυστηρό. Ακόμη χειρότερα, ο επικεφαλής της Pimco δεν πιστεύει ότι το ρευστό των 2 τρισ. δολαρίων στους εταιρικούς ισολογισμούς πρόκειται να επενδυθεί σε εργοστάσια και εξοπλισμό, επενδύσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης