Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κινητικότητα στη Μέση Ανατολή: Επίσκεψη Ιρανού προέδρου στη Συρία πρώτη φορά εδώ και δώδεκα χρονια

Κινητικότητα στη Μέση Ανατολή: Επίσκεψη Ιρανού προέδρου στη Συρία πρώτη φορά εδώ και δώδεκα χρονια
Η επίσκεψη του Raisi θα είναι η πρώτη Ιρανός πρόεδρος στη Δαμασκό από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία το 2011
Ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi θα επισκεφθεί την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023 τη Δαμασκό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρεσβευτής του Ιράν στην πρωτεύουσα της Συρίας, μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο το ιρανικό πρακτορείο IRNA.
Η επίσκεψη θα είναι η πρώτη ενός Ιρανού προέδρου στον Σύρο πρόεδρο Bashar Assad από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία το 2011.
Ο Raisi θα μεταβεί στη Δαμασκό με μεγάλη πολιτική και οικονομική αντιπροσωπεία για διήμερη επίσκεψη κατόπιν πρόσκληση του Σύρου ομολόγου του, δήλωσε ο πρεσβευτής, Hossein Akbari.
«Αυτό το ταξίδι δεν θα είναι ωφέλιμο μόνο για την Τεχεράνη και τη Δαμασκό, αλλά είναι επίσης ένα πολύ καλό γεγονός που μπορούν να επωφεληθούν και άλλες χώρες της περιοχής», ανέφερε ο Akbari.
Η επίσκεψη του Raisi θα είναι η πρώτη Ιρανός πρόεδρος στη Δαμασκό από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία το 2011.
Ο τελευταίος Ιρανός πρόεδρος που επισκέφθηκε τη συριακή πρωτεύουσα ήταν ο Mahmoud Ahmadinejad, τον Σεπτέμβριο του 2010.
Η Ισλαμική Δημοκρατία χρηματοδοτεί, εξοπλίζει και ελέγχει μια σειρά από συριακές και ξένες πολιτοφυλακές που πολεμούν στο πλευρό των τακτικών ενόπλων δυνάμεων του καθεστώτος Assad, μεταξύ των οποίων η ομάδα της Hezbollah του Λιβάνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης