Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Prigozhin σε Shoigu: Δεν έχουμε οβίδες - Η ουκρανική αντεπίθεση μπορεί να γίνει τραγωδία για τη Ρωσία

Πυρά Prigozhin σε Shoigu: Δεν έχουμε οβίδες - Η ουκρανική αντεπίθεση μπορεί να γίνει τραγωδία για τη Ρωσία
Η Wagner πολεμά με μόλις το 10% με 15% των οβιδών που χρειάζεται είπε ο Prigozhin
Σχετικά Άρθρα
Σαφή πυρά προς την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και του ρωσικού στρατού εξαπολύει για ακόμα μια φορά ο επικεφαλής του ρωσικού ιδιωτικού στρατού της Wagner, Yevgeny Prigozhin, ο οποίος προειδοποιεί πως η αντεπίθεση των Ουκρανών μπορεί να εξελιχθεί σε μια τραγωδία για την Ρωσία.
Σε δηλώσεις του στον Ρώσο στρατιωτικό blogger Semyon Pegov, ο Prigozhin υποστήριξε και πάλι πως οι δυνάμεις του δεν διαθέτουν τα απαραίτητα πυρομαχικά για να διεξάγουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και λιγότερες απώλειες τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις.
«Εμείς, η Wagner έχουμε μόλις το 10% με 15% των οβίδων που χρειαζόμαστε» υποστήριξε ο Prigozhin, ο οποίος εκτίμησε πως περιμένει την αντεπίθεση των Ουκρανών στα μέσα Μαΐου.

Θα πάψουμε να υπάρχουμε

Σε αντίστοιχες «εφιαλτικές» εκτιμήσεις για τη Ρωσία προχώρησε τις τελευταίες ημέρες ο Prigozhin, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ασκήσει περαιτέρω πίεση στη ρωσική στρατιωτική ηγεσία αλλά και στον υπουργό Άμυνας, Sergei Shoigu για περαιτέρω ενίσχυση με πυρομαχικά των δυνάμεων της Wagner.
Συγκεκριμένα, ο Prigozhin υποστήριξε ότι είναι πολύ πιθανό η Wagner να πάψει να υπάρχει σύντομα, εκφράζονται και πάλι τη δυσαρέσκεια του για την έλλειψη οβίδων των δυνάμεων του, επισημαίνοντας πως έχει πυρομαχικά για μόλις λίγες ημέρες.
Μάλιστα ο Prigozhin σε αυτή τη συνέντευξη του είπε πως αν δεν λάβει τα απαραίτητα πυρομαχικά, τότε θα αναγκαστεί να αποσύρει τις δυνάμεις του από το Bakhmut.
«Αν δεν αναπληρωθεί το έλλειμμα πυρομαχικών, θα είμαστε αναγκασμένοι - για να μην τρέχουμε σαν δειλοί αρουραίοι μετά – είτε να αποσυρθούμε είτε να πεθάνουμε» υποστήριξε ο Prigozhin, ο οποίος έκανε λόγο για τεράστιες απώλειες της Wagner.
Σε αυτές τις προειδοποιήσεις του ο Prigozhin, τις οποίες φέρεται πως έκανε στις 27 Απριλίου προειδοποιούσε τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία πως έχει στη διάθεση της μόλις 24 ώρες για να ανταποκριθεί στα αιτήματά του.
Δεν είναι ωστόσο γνωστό ποια ήταν η απάντηση του Shoigu.

Επέλαση στο Bakhmut

Και ενώ ο Prigozhin προειδοποιούσε με τραγωδία τη Ρωσία και για εξαφάνιση της Wagner, οι δυνάμεις του – σύμφωνα με τον ίδιο – εξακολουθούν να προελαύνουν στο Bakhmut.
Λίγο αφότου είπε πως η Ρωσία κινδυνεύει με τραγωδία από την ουκρανική αντεπίθεση, σημείωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την επέλαση τους στο Bakhmut, όπου οι Ουκρανοί έχουν περιοριστεί σε μια έκταση 2,9 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
«Οι μονάδες της Wagner έχουν προχωρήσει σήμερα έως και 230 μέτρα σε διάφορες κατευθύνσεις και έχουν καταλάβει μια περιοχή 58.000 τετραγωνικών μέτρων.
Μια περιοχή 2,9 τετραγωνικών χιλιομέτρων παραμένει υπό τον έλεγχο του εχθρού» φέρεται να υποστήριξε ο Prigozhin

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης