Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Τσετσένοι καταδρομείς Akhmat είναι έτοιμοι να αντικαταστήσουν τους Wagner στη μάχη για την πλήρη κατάληψη του Bakhmut

Οι Τσετσένοι καταδρομείς Akhmat είναι έτοιμοι να αντικαταστήσουν τους Wagner στη μάχη για την πλήρη κατάληψη του Bakhmut
Η μονάδα των Τσετσένων καταδρομέων των ειδικών δυνάμεων Akhmat είναι έτοιμη να αντικαταστήσει μαχητές των Wagner στην πόλη Bakhmut (Artyomovsk)
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο των επιχειρήσεων στην Ανατολική Ουκρανία μετά την σκληρή κριτική που άσκησε ο επικεφαλής του στρατιωτικού ομίλου Wagner, Yevgeny Prigozhin, στην ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για τη μη αποστολή πυρομαχικών.
Η μονάδα των Τσετσένων καταδρομέων των ειδικών δυνάμεων Akhmat είναι έτοιμη να αντικαταστήσει μαχητές των Wagner στην πόλη Bakhmut (Artyomovsk), έγραψε ο επικεφαλής της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov στο Telegram, όπως μεταδίδει το Tass.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του ιδρυτή των Wagner σχετικά με τα σχέδια παράδοσης των θέσεων της εταιρείας στις δυνάμεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο Kadyrov είπε: «Εάν ο μεγαλύτερος αδελφός Prigozhin και οι μαχητές Wagner φύγουν, το Γενικό Επιτελείο θα χάσει μια έμπειρη μονάδα μάχης, αλλά η νεότερη η μονάδα Akhmat θα τους αντικαταστήσει στο Artyomovsk».
«Εάν υλοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο, οι μαχητές μας είναι έτοιμοι να προχωρήσουν και να καταλάβουν την πόλη.
Ωστόσο, θα θέλαμε τα τελευταία δύο χιλιόμετρα που απομένουν να καταληφθούν όχι εις βάρος της ζωής των πολεμιστών μας αλλά ως αποτέλεσμα αμοιβαίας κατανόησης, υποστήριξης και αποφασιστικότητας διοικητών και στρατιωτών», σημείωσε ο Kadyrov.
«Τα συμφέροντα του κράτους και της ασφάλειας της χώρας πρέπει να προηγηθούν.
Μόλις τελειώσει η ειδική στρατιωτική επιχείρηση, θα ήθελα να βγούμε όλοι νικητές και όλοι οι στρατιώτες, οι διοικητές και οι Ρώσοι πατριώτες να σταθούν όλοι μαζί δίπλα ο ένας στον άλλο», πρόσθεσε ο Kadyrov.
Τις τελευταίες ώρες πάντως οι Ουκρανοί διακινούν ένα διαφορετικό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο οι Ρώσοι επιστρατεύουν μαχητές Wagner από άλλες περιοχές για να τους στείλουν στο Bakhmut, προς αντικατάσταση των δυνάμεων του στρατιωτικού ομίλου που ήδη επιχειρούν εκεί.

Prigozhin: Οι Wagner μέχρι και 9/5 στο Bakhmut

Ο Prigozhin είπε νωρίτερα την Παρασκευή (5/5) ότι οι μονάδες Wagner θα παραμείνουν στις θέσεις τους στο Bakhmut μέχρι τις 9 Μαΐου, αλλά στη συνέχεια θα μετακινηθούν προς τα πίσω.
Επεσήμανε επίσης την έλλειψη πυρομαχικών που αντιμετωπίζουν οι μαχητές του.
Σύμφωνα με τον Prigozhin, ότι οι δυνάμεις του δεν διαθέτουν τον κατάλληλο οπλισμό και τα αναγκαία πυρομαχικά έτσι ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους με την ίδια ένταση απέναντι στις ουκρανικές δυνάμεις στο Bakhmut.
Στο βίντεο που ανήρτησε ο Prigozhin καταφέρεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας, στην οποία και αποδίδει τις ευθύνες για τις απώλειες που υπέστησαν οι Wagner ενώ επιτίθεται εκ νέου κατά του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Sergei Shoigu και του επικεφαλής των ρωσικών δυνάμων, Valery Gerasimov.


Επανήλθε ο Prigozhin: Προχωράμε παρά τις ελλείψεις

Λίγες ώρες αργότερα επανήλθε ο Prigozhin και με νέες δηλώσεις του τόνισε πως οι Wagner έχουν ακόμα κάποιες δυνατότητες γα να προχωρήσουν  στο Bakhmut.
«Παρά τη σοβαρή έλλειψη οβίδων, οι μονάδες των Wagner προχώρησαν έως και 170 μέτρα σε διάφορες κατευθύνσεις και πήραν τον έλεγχο 59.500 μέτρων της πόλης.
Ο εχθρός ελέγχει ακόμη 2,52 τετραγωνικά χιλιόμετρα», σημείωσε ο Prigozhin.
«Όπως είπα νωρίτερα σήμερα, έχουμε ακόμα κάποια εναπομείνασα ικανότητα να προχωρήσουμε στο Bakhmut μέχρι το τέλος της ημέρας στις 9 Μαΐου», σημείωσε.

Απώλειες

Η ρωσική υπηρεσία του BBC σε συνεργασία με τον ιστότοπο ερευνητικής δημοσιογραφίας Mediazona και μια ομάδα εθελοντών επιβεβαίωσαν από ανοιχτές πηγές τα ονόματα 22.055 Ρώσων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, εκ των οποίων 2.057 ήταν επίστρατοι.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έγινε γνωστό ότι σκοτώθηκαν 2.367 Ρώσοι.
Από την τελευταία καταγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 7 Απριλίου μέχρι τη σημερινή, τις μεγαλύτερες απώλειες είχαν οι μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner στην πόλη Bakhmut.
Μεταξύ τους υπάρχουν κανονικοί μισθοφόροι και κρατούμενοι φυλακών, οι οποίοι κηδεύονται μυστικά.
Οι δημοσιογράφοι του BBC και του Mediazona αναφέρουν ότι οι απώλειες στα υπόλοιπα τμήματα του στρατού που πολεμούν στην Ουκρανία είναι «σχεδόν απαρατήρητες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης