Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Τσετσένοι καταδρομείς είναι έτοιμοι για το Bakhmut – Kadyrov: Θα εκκαθαρίσουν την πόλη από τους Ουκρανούς και το ΝΑΤΟ

Οι Τσετσένοι καταδρομείς είναι έτοιμοι για το Bakhmut – Kadyrov: Θα εκκαθαρίσουν την πόλη από τους Ουκρανούς και το ΝΑΤΟ
Οι μονάδες Akhmat είναι έτοιμες να πάρουν τον έλεγχο τoυ Bakhmut και να το εκκαθαρίσουν από το ΝΑΤΟ και τους Ουκρανούς σατανιστές, είπε χαρακτηριστικά ο Kadyrov
Σχετικά Άρθρα
(upd 2) Έτοιμη να μετακινηθεί στο Bakhmut (Artemovsk στα ρωσικά) είναι η δύναμη των Τσετσένων καταδρομέων Akhmat, όπως δήλωσε το Σάββατο (6/5/2023) ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov.
«Οι μονάδες των Akhmat (κομάντο) είναι έτοιμες να μετακινηθούν στο Bakhmut.
Έχω ήδη αποστείλει το αντίστοιχο μήνυμα στον Ανώτατο Γενικό Διοικητή λέγοντας ότι οι μονάδες είναι έτοιμες να πάρουν τον έλεγχο της πόλης και να την εκκαθαρίσουν από το ΝΑΤΟ και τους Ουκρανούς σατανιστές.
Οι μαχητές βρίσκονται σε ετοιμότητα μάχης.
Περιμένουμε μόνο τις εντολές.
Αρκετές μονάδες βρίσκονται ήδη καθ' οδόν προς τη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», σημείωσε ο Kadyrov.
Ο Τσετσένος ηγέτης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η πόλη θα απελευθερωθεί σύντομα.
«Στο εγγύς μέλλον θα απελευθερώσουμε την πόλη, παρά τις κάθε είδους ψευδείς ειδήσεις για κάποια τρομερή αντεπίθεση από τον ουκρανικό στρατό.
Έχουμε ήδη αρχίσει να αναπτύσσουμε τη δική μας στρατηγική για αυτήν την περιοχή μαζί με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και λαμβάνοντας δεόντως υπόψη τις τακτικές που χρησιμοποιούνται από τον εχθρό και τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας.
Πιστέψτε με, η τακτική θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα», πρόσθεσε ο Kadyrov. Έτοιμοι για την κατάληψη της πόλης

O Kadyrov έκανε γνωστή την πρόθεσή του να αντικαταστήσει τους Wagner την Παρασκευή (5/5).
Σχολιάζοντας τη δήλωση του ιδρυτή των Wagner Yevgeni Prigozhin σχετικά με τα σχέδια παράδοσης των θέσεων της εταιρείας στις δυνάμεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο Kadyrov είπε: «Εάν ο μεγαλύτερος αδελφός Prigozhin και οι μαχητές Wagner φύγουν, το Γενικό Επιτελείο θα χάσει μια έμπειρη μονάδα μάχης, αλλά η νεότερη η μονάδα Akhmat θα τους αντικαταστήσει στο Artyomovsk».
«Εάν υλοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο, οι μαχητές μας είναι έτοιμοι να προχωρήσουν και να καταλάβουν την πόλη.
Ωστόσο, θα θέλαμε τα τελευταία δύο χιλιόμετρα που απομένουν να καταληφθούν όχι εις βάρος της ζωής των πολεμιστών μας αλλά ως αποτέλεσμα αμοιβαίας κατανόησης, υποστήριξης και αποφασιστικότητας διοικητών και στρατιωτών», σημείωσε ο Kadyrov.
«Τα συμφέροντα του κράτους και της ασφάλειας της χώρας πρέπει να προηγηθούν.
Μόλις τελειώσει η ειδική στρατιωτική επιχείρηση, θα ήθελα να βγούμε όλοι νικητές και όλοι οι στρατιώτες, οι διοικητές και οι Ρώσοι πατριώτες να σταθούν όλοι μαζί δίπλα ο ένας στον άλλο», πρόσθεσε ο Kadyrov.

axmat_1.JPG

artem.JPG
Οι Wagner φεύγουν από το Bakhmut στις 10/5


Τελεσίγραφο στη Μόσχα στέλνει ο επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin, πως οι δυνάμεις της Wagner θα φύγουν από το Bakhmut στις 10 Μαΐου.
Αιτία για αυτήν την απειλή - που δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνεται - αποτελεί, σύμφωνα με τον Prigozhin, ότι οι δυνάμεις του δεν διαθέτουν τον κατάλληλο οπλισμό και τα αναγκαία πυρομαχικά έτσι ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους με την ίδια ένταση απέναντι στις ουκρανικές δυνάμεις στο Bakhmut.
Στο βίντεο που ανήρτησε ο Prigozhin καταφέρεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας, στην οποία και αποδίδει τις ευθύνες για τις απώλειες που υπέστη η Wagner ενώ επιτίθεται εκ νέου κατά του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Sergei Shoigu και του επικεφαλής των ρωσικών δυνάμων, Valery Gerasimov.

ΗΠΑ: Η Ουκρανία έχει όλα τα απαραίτητα για αντεπίθεση τις επόμενες εβδομάδες

«Ο Ουκρανός πρόεδρος Vladimir Zelensky είναι ο αρχιστράτηγος, αυτός πρέπει να αποφασίσει πού θα επιχειρήσει ο στρατός του και πότε και υπό ποιες συνθήκες», ανέφερε ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Kirby.
«Αυτό που μπορώ να σας πω όμως, είναι ότι ανεξάρτητα από το πότε ή πού και ποιες μονάδες θα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει για να διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις εντός της χώρας του, έχει σχεδόν όλα όσα χρειάζεται για να το κάνει αυτό τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, ανέφερε ο Kirby.
Η Ουκρανία έχει λάβει το 98% των πάντων, οι δυνάμεις του λένε ότι πρέπει να είναι σε θέση να διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις την άνοιξη, τις εβδομάδες και τους επόμενους μήνες».

Οι Ουκρανοί έχασαν 185 στρατιωτικούς στο Donetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 185 Ουκρανούς στρατιώτες και μισθοφόρους στο Donetsk, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο (6/5/2023) ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov.
Επίσης οι Ρώσοι κατέστρεψαν ένα άρμα μάχης, 4 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 4 οχήματα, δύο οβιδοβόλα D-20 και ένα D-30.
Συνδυασμένα πυρά αεροπορίας και πυροβολικού έπληξαν 85 μονάδες πυροβολικού της Ουκρανίας σε 104 περιοχές.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα αμερικανικό ραντάρ AN/TPQ-48 καταστράφηκε επίσης στην περιοχή Verkhnekamenka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk.
Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε επίσης 32 ουκρανικά drones μέσα σε μια μέρα ενώ αναχαιτίστηκαν 3 πύραυλοι HIMARS και ένας HARM.

Νεκροί έξι Ουκρανοί ναρκοσυλλέκτες στην Kherson

Έξι Ουκρανοί σκοτώθηκαν το Σάββατο 6/5/2023 από ρωσικά πυρά ενώ συμμετείχαν σε επιχείρηση αποναρκοθέτησης στην περιφέρεια της Kherson, στον νότο της χώρας, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.
«Έξι από τους ναρκοσυλλέκτες μας σκοτώθηκαν», ανακοίνωσε η υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων της χώρας, προσθέτοντας ότι «τα θύματα έπεσαν νεκρά από πυρά ενώ πραγματοποιούσαν επιχειρήσεις εκκαθάρισης ναρκών στην περιφέρεια της Kherson».

Εξουδετερώθηκαν Ουκρανοί σαμποτέρ στο Kupyansk

Στρατιώτες της ομάδας μάχης «Δύση» εξουδετέρωσαν τέσσερις ομάδες Ουκρανών σαμποτέρ τις τελευταίες ώρες, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Δύναμης Sergey Zybinsky.
«Στην επιχειρησιακή δραστηριότητα στην περιοχή Kupyansk, στρατιώτες της δύναμής μας εντόπισαν και εξουδετέρωσαν τέσσερις ομάδες εχθρικών σαμποτέρ από την 14η και την 92η ξεχωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία την τελευταία ημέρα», είπε ο Zybinsky.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρωσικές δυνάμεις ανέκοψαν τις προσπάθειες των ουκρανικών μονάδων στην πρώτη γραμμή κοντά στις θέσεις Novomlynsk και Novoseleovskoye.
«Τα πληρώματα των ελικοπτέρων Ka-52 και Mi-28 της στρατιωτικής αεροπορίας της ομάδας Δύση έπληξαν τις περιοχές συγκέντρωσης προσωπικού, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού της 101ης ξεχωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας κοντά στο χωριό Gorki», ανέφερε.
Είπε επίσης ότι τα πυρά πυροβολικού από οβίδες Msta-B κατέστρεψαν μια αποθήκη εχθρικών πυρομαχικών στην περιοχή Bochkovo.

Κριμαία: Η αεράμυνα κατέρριψε δύο βαλλιστικούς πυραύλους

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε δύο βαλλιστικούς πυραύλους πάνω από την Κριμαία το Σάββατο (6/5/2023), δήλωσε ο Oleg Kryuchkov, σύμβουλος του αρχηγού της δημοκρατίας, με μήνυμά του στο Telegram.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Κριμαίας, Sergey Aksyonov, δήλωσε ότι καταρρίφθηκε ένας βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε με το τακτικό πυραυλικό σύστημα της Ουκρανίας Grom-2.
«Μια ενημέρωση. Δύο βαλλιστικοί πύραυλοι Grom-2 καταρρίφθηκαν πάνω από την Κριμαία», έγραψε ο Kryuchkov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης