Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ράλι 34% στη μετοχή της PacWest προσυνεδριακά - Μειώνει το μέρισμα

ΗΠΑ: Ράλι 34% στη μετοχή της PacWest προσυνεδριακά - Μειώνει το μέρισμα
H PacWest μειώνει ραγδαία το τριμηνιαίο μέρισμα για να στηρίξει τα κεφάλαιά της
Σχετικά Άρθρα
Ράλι 34% σημειώνουν προσυνεδριακά οι μετοχές της αμερικανικής περιφερειακής τράπεζας PacWest, με τον προβληματικό δανειστή να μειώνει ραγδαία το τριμηνιαίο μέρισμα για να στηρίξει τα κεφάλαιά του.
Η PacWest, που εδρεύει στο Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει μέρισμα 1 σεντ ανά κοινή μετοχή, σε σύγκριση με τη συνήθη πληρωμή των 25 σεντς, λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας και της αστάθειας στον κλάδο.
"Δεδομένης της ακραίας μεταβλητότητας της μετοχής πρόσφατα ... πιστεύουμε ότι αυτή η μείωση του μερίσματος έχει νόημα και μπορεί να βοηθήσει το ρυθμό δημιουργίας κεφαλαίου", έγραψαν οι αναλυτές της RBC Capital Markets σε σημείωμά τους.
Οι μετοχές της PacWest, οι οποίες σημείωσαν άνοδο σχεδόν 82% κατά την τελευταία συνεδρίαση, διαπραγματεύονταν σήμερα στα 7,96 δολάρια.
Κατρακύλησαν σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, αφού η τράπεζα δήλωσε ότι διερευνά στρατηγικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης ή αύξησης κεφαλαίου.

Επιστρέφουν στις περιφερειακές τράπεζες οι επενδυτές

Άλλες περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ σημειώνουν επίσης σημαντικά κέρδη,  καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν στον κλάδο.
Η μετοχή της Western Alliance ενισχύεται 10% και η Comerica 9%, ενώ οι Zions  και Keycorp σημείωσαν άνοδο 4% η καθεμία.
Η First Horizon σημείωσε άνοδο 2%.
Την περασμένη εβδομάδα, η καναδική Toronto-Dominion Bank ακύρωσε τη συμφωνία εξαγοράς της First Horizon ύψους 13,4 δισ. δολαρίων, επικαλούμενη αβεβαιότητα των ρυθμιστικών αρχών.
Η κατάρρευση τριών αμερικανικών περιφερειακών τραπεζών μέσα σε δύο μήνες έχει προκαλέσει σοκ στον κλάδο, με τους επενδυτές να απορρίπτουν μετοχές ακόμη και εκείνων των τραπεζών που οι αναλυτές λένε ότι είναι οικονομικά υγιείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης