Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανός τραπεζίτης πρόσφερε 540.000 δολ. σε όποιον χτυπούσε με drone την παρέλαση της Μόσχας

Ουκρανός τραπεζίτης πρόσφερε 540.000 δολ. σε όποιον χτυπούσε με drone την παρέλαση της Μόσχας
Ο Ουκρανός επιχειρηματίας και κατασκευαστής drones έχει απευθύνει κάλεσμα για ένα μαζικό χτύπημα κατά της Μόσχας
Καθώς η Ρωσία γιορτάζει τη μεγαλύτερη και πιο δημοφιλή γιορτή της, την Ημέρα της Νίκης, στις 9 Μαΐου, οι τελετές φέτος σκιάζονται από την απειλή μιας πιθανής ουκρανικής επίθεσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως δεσμεύθηκε ένας Ουκρανός επιχειρηματίας που προσβλέπει σε ένα μεγάλο σμήνος μη επανδρωμένων αεροσκαφών που θα επιτεθεί στην παρέλαση της Ημέρας της Νίκης.
Η παραδοσιακή παρέλαση της Ημέρας της Νίκης λαμβάνει χώρα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, αν και παρουσία ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας. Παρεμπιπτόντως, ο χώρος διεξαγωγής της παρέλασης βρίσκεται κοντά στο κτίριο του Κρεμλίνου που δέχθηκε επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, η οποία αποδόθηκε έκτοτε στην Ουκρανία.
Για προληπτικούς λόγους, η Μόσχα έχει απαγορεύσει τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Από την πλευρά της, η Ουκρανία έχει αρνηθεί κατηγορηματικά την εμπλοκή της στην υποτιθέμενη επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Κρεμλίνο.
Ωστόσο, η ανησυχία της Ρωσίας για μια πιθανή ουκρανική επίθεση δεν είναι αδικαιολόγητη.
Ένας Ουκρανός επιχειρηματίας και κατασκευαστής μη επανδρωμένων αεροσκαφών έχει απευθύνει κάλεσμα για ένα μαζικό χτύπημα κατά της Μόσχας χρησιμοποιώντας ένα σμήνος μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Στις αρχές Απριλίου, ο Volodymyr Yatsenko, συνιδρυτής της Monobank και δημιουργός του μη επανδρωμένου αεροσκάφους Dovbush, ανακοίνωσε έναν αυτοδιαχειριζόμενο διαγωνισμό για Ουκρανούς παραγωγούς UAV. Ανακοινώνοντας τον διαγωνισμό στο Facebook, είπε ότι η ομάδα της οποίας το drone θα μπορέσει να προσγειωθεί στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας στις 9 Μαΐου θα λάβει 540.000 δολάρια από τον ίδιο.
Για τον σκοπό αυτό δημιούργησε μια φιλανθρωπική τράπεζα στη Monobank, όπου τοποθέτησε ολόκληρο το βραβείο που είχε ανακοινώσει και επέτρεψε σε όποιον ήθελε να κάνει δωρεά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, φέρεται να συγκεντρώθηκαν επιπλέον 200.000 δολάρια ΗΠΑ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης