Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλυδωνίζεται και πάλι η PacWest - Βουτιά 20%, φεύγουν οι καταθέσεις, μειώνεται η ρευστότητα

Κλυδωνίζεται και πάλι η PacWest - Βουτιά 20%, φεύγουν οι καταθέσεις, μειώνεται η ρευστότητα
Οι καταθέσεις της μειώθηκαν κατά 9,5% την εβδομάδα της 5ης Μαΐου
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ισχυρούς κλυδωνισμούς δέχεται και πάλι η PacWest, αφού η προβληματική περιφερειακή τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι εκροές καταθέσεων συνεχίστηκαν την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.
Η μετοχή σημειώνει πτώση 20%, ενώ έχει ήδη υποχωρήσει κατά 40% αυτό το μήνα και περισσότερο από 70% για το έτος.
Η τράπεζα ανέφερε ότι οι καταθέσεις της μειώθηκαν κατά 9,5% την εβδομάδα της 5ης Μαΐου, ενώ δήλωσε ότι η πλειοψηφία αυτών των εκροών προήλθε μετά από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης που ανέφεραν ότι η τράπεζα διερευνούσε στρατηγικές επιλογές.
Η τράπεζα δήλωσε επίσης ότι ήταν σε θέση να χρηματοδοτήσει αυτές τις αναλήψεις με τη διαθέσιμη ρευστότητα.
Ωστόσο, διαθέτει τώρα 15 δισεκατομμύρια δολάρια διαθέσιμης ρευστότητας σε σύγκριση με 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ανασφάλιστες καταθέσεις.

Αναντιστοιχία στις δηλώσεις

Η ενημέρωση σηματοδοτεί μια αλλαγή από τις 4 Μαΐου, όταν η PacWest δήλωσε ότι δεν αντιμετώπιζε "ασυνήθιστες ροές καταθέσεων" και ότι οι συνολικές καταθέσεις είχαν αυξηθεί από τα τέλη Μαρτίου.
Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, οι συνολικές καταθέσεις της PacWest μειώθηκαν κατά 16,9% και η τράπεζα δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει στρατηγικές πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων για να αναδιαμορφώσει τον ισολογισμό της.

Αναζητούνται κεφάλαια

Η απόφαση της PacWest να αναζητήσει αγοραστή ή νέα κεφάλαια, την οποία ανέφερε πρώτο το Bloomberg, έρχεται λίγες ημέρες μετά την κατάσχεση της First Republic από την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων και την πώληση των καταθέσεων και των περιουσιακών της στοιχείων στην JPMorgan.
Έρχεται όμως και έξι εβδομάδες αφότου η PacWest δήλωσε ότι ενίσχυσε την πρόσβασή της σε μετρητά αντλώντας 1,4 δισ. δολάρια μέσω δανεισμού από την επενδυτική εταιρεία Atlas SP Partners που υποστηρίζεται από την Apollo.
Όπως και άλλες περιφερειακές τράπεζες, η PacWest έχει προσελκύσει αρνητική προσοχή μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank στις 10 Μαρτίου.
Η προσοχή έχει επικεντρωθεί σε αυτήν λόγω των ομοιοτήτων της με την SVB, συμπεριλαμβανομένων των δεσμών της με την τεχνολογική κοινότητα και των μεγάλων ποσών ανασφάλιστων καταθέσεων και των ζημιών από το χαρτοφυλάκιο τίτλων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης