Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τράπεζες ΗΠΑ: Χτύπημα 16 δισ. δολαρίων από τη FDIC λόγω εκκαθάρισης της SVB

tags :
Τράπεζες ΗΠΑ: Χτύπημα 16 δισ. δολαρίων από τη FDIC λόγω εκκαθάρισης της SVB
Η πρόταση της ρυθμιστικής αρχής των ΗΠΑ απαιτεί από τις τράπεζες με περιουσιακά στοιχεία άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων να καλύψουν το 95% του κόστους
Να καλύψουν το 95% του κόστους εκκαθάρισης της πτωχευθείσας τράπεζας Silicon Valley Bank ζήτησε η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ, FDIC, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι Financial Times.
Όπως αναφέρουν, το κόστος, σε απόλυτους όρους, θα ανέλθει στα 16 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα δύο ετών, μέχρι να ανακτηθούν οι ζημίες που σχετίζονται με τη διάσωση της Silicon Valley Bank και Signature Bank τον Μάρτιο.
Επισημαίνεται πως η FDIC την Πέμπτη πρότεινε 113 τράπεζες να υπόκεινται σε μια λεγόμενη «ειδική αξιολόγηση».
Οι μεγαλύτερες τράπεζες, των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία ανέρχονται σε τουλάχιστον 50 δισ. δολάρια, θα πληρώσουν περισσότερο από το 95% του συνολικού κόστους.
Ο αριθμός περιλαμβάνει μεγαθήρια όπως η JPMorgan Chase και η Bank of America, καθώς και περιφερειακές τράπεζες που βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρόσφατης αναταραχής των ΗΠΑ.
Πάντως, η πρόταση εξοικονομεί χρήματα για τη συντριπτική πλειονότητα των 4.500 ασφαλισμένων από την FDIC.
Τράπεζες με περιουσιακά στοιχεία κάτω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα απαλλαγούν από το τέλος.
Η FDIC είπε ότι οι πληρωμές δεν θα ξεκινήσουν πριν από το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και θα εισπραχθούν σε διάστημα δύο ετών, κάτι που μεταφράζεται σε ετήσιο επιτόκιο 0,125% των ανασφάλιστων καταθέσεων κάθε τράπεζας.
Η ρυθμιστική αρχή εκτίμησε ότι, εάν ολόκληρο το ποσό καταβαλλόταν εντός τριμήνου, θα είχε ως αποτέλεσμα κατά μέσο όρο πλήγμα 17,5% στα έσοδα των τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης