Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρό μήνυμα Putin στη Δύση: Αναδύεται η πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων που θα βασίζεται στο κράτος δικαίου

Αυστηρό μήνυμα Putin στη Δύση: Αναδύεται η πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων που θα βασίζεται στο κράτος δικαίου
Οι παράνομες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας  προκαλούν σοβαρή βλάβη στο διεθνές νομικό σύστημα, προειδοποίησε ο Putin
Η Ρωσία χαιρετίζει την αμοιβαία επωφελή πολιτική, οικονομική και πολιτιστική εταιρική σχέση, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε μήνυμά του προς τους συμμετέχοντες στο Διεθνές Νομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPILF).
«Η Ρωσία ήταν πάντα υπέρ της οικοδόμησης μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, στην οικονομία, την επιστήμη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό», σημείωσε ο Putin.
Τόνισε ότι οι παράνομες κυρώσεις, που αγνοούν τις αρχές της ισοτιμίας των χωρών και της μη ανάμειξης στις εσωτερικές τους υποθέσεις και η ρήξη των συνθηκών στον τομέα της στρατηγικής σταθερότητας προκαλούν σοβαρή βλάβη στο διεθνές νομικό σύστημα και καταστρέφουν την ουσία του.
Από αυτή την άποψη, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι «είναι το κράτος δικαίου και ο σεβασμός της κρατικής κυριαρχίας που παρέχει μια γερή βάση για την αναδυόμενη πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων, μια πιο δίκαιη και δημοκρατική τάξη».
Επεσήμανε επίσης ότι με την πάροδο των ετών, το νομικό φόρουμ είχε αποκτήσει πιο σταθερή βάση και έγινε μια έγκυρη πλατφόρμα για επαγγελματικές και ειδικές συζητήσεις για ένα ευρύ φάσμα νομικών θεμάτων.
Το κύριο θέμα του παρόντος φόρουμ, η Κυριαρχία στο Δίκαιο, είναι σχετικό και προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον.
Εν κατακλείδι, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το φόρουμ θα διεξαχθεί με εποικοδομητικό τρόπο και ότι οι ιδέες και οι προτάσεις που εκφράστηκαν από τους συμμετέχοντες θα συμβάλουν στην επίλυση πιεστικών προβλημάτων του διεθνούς δικαίου και στην ανάπτυξή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης