Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Σε κρίσιμη καμπή η ΕΚΤ, αλλά θα λάβουμε γενναίες αποφάσεις για τον πληθωρισμό

Lagarde: Σε κρίσιμη καμπή η ΕΚΤ, αλλά θα λάβουμε γενναίες αποφάσεις για τον πληθωρισμό
Υπενθυμίζεται πως η ΕΚΤ επιβράδυνε τον ρυθμό των επιτοκιακών αυξήσεων, στις 25 μονάδες βάσης αυτόν τον μήνα, και άλλες δύο τέτοιες κινήσεις προβλέπονται για τις προσεχείς συνεδριάσεις
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή γιατί πρέπει να συνεχίσει τη νομισματική σύσφιξη, παρότι ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde.
«Τώρα το momentum είναι αρκετά κρίσιμη, γιατί ο πληθωρισμός αρχίζει να μειώνεται», είπε σε συνέντευξή της στο ισπανικό κρατικό κανάλι TVE που μεταδόθηκε την Παρασκευή.
«Αρχίζουμε να βλέπουμε αποτελέσματα αλλά πρέπει να διατηρήσουμε σταθερά υψηλά επιτόκια».
Υπενθυμίζεται πως η ΕΚΤ επιβράδυνε τον ρυθμό των επιτοκιακών αυξήσεων, στις 25 μονάδες βάσης αυτόν τον μήνα, και άλλες δύο τέτοιες κινήσεις προβλέπονται για τις προσεχείς συνεδριάσεις.
Ωστόσο, ορισμένοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ακόμη και αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για να φτάσει ο πληθωρισμός στον στόχο του 2% εγκαίρως.
«Είναι μια στιγμή που πρέπει πραγματικά να σκύψουμε και να δούμε αυτόν τον στόχο που έχουμε και να τον πετύχουμε», είπε η Lagarde.
«Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό στο 2%.
Θα το κάνουμε, δεν υπάρχει αμφιβολία.
Έχουμε να πάρουμε πιο λεπτές αποφάσεις στο μέλλον, αλλά θα είμαστε θαρραλέοι και θα τις λάβουμε για να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό στο 2%.
Όσο πλησιάζουμε στο τέλος του ταξιδιού, τόσο πιο λεπτό γίνεται το ζήτημα.
Πρέπει να μετρήσουμε τον σωστό χρόνο, τον σωστό ρυθμό και το σωστό επίπεδο, και να καταλήξουμε σε συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης