Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νομικός ελιγμός των ΗΠΑ η δήλωση ότι τα F-16 δεν θα πλήξουν ρωσικό έδαφος – Διεξάγουν ήδη υβριδικό πόλεμο

Νομικός ελιγμός των ΗΠΑ η δήλωση ότι τα F-16 δεν θα πλήξουν ρωσικό έδαφος – Διεξάγουν ήδη υβριδικό πόλεμο
«Δεν πρόκειται μόνο για αντιπαράθεση με τη χώρα μας, αλλά για τη χρήση τόσο του εδάφους όσο και του λαού της Ουκρανίας για δικούς τους σκοπούς», επισήμανε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova
Σχετικά Άρθρα
Οι δηλώσεις του Λευκού Οίκου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θεωρούν θεμιτή πρακτική τα πλήγματα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετά την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο Κίεβο αποτελούν νομικό ελιγμό, η Ουάσιγκτον επιδιώκει να επιτύχει τους στόχους υπό το πρόσχημα ενός ψευδοανθρωπιστικού αρχή, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova το Σάββατο 20 Μαϊου 2023.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του προέδρου των ΗΠΑ για την Εθνική Ασφάλεια Jake Sullivan δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στο θέμα της προμήθειας μαχητικών F-16 δεν υποστηρίζουν τις επιθέσεις του Κιέβου σε στόχους σε ρωσικό έδαφος.
«Φυσικά, πρόκειται για μιας μορφής νομικό ελιγμό.
Φυσικά, δεν υφίσταται σχετική νομοθεσία, διεθνές δίκαιο ή εσωτερικό δίκαιο.
Όπως δεν υπάρχει ηθική βάση για να γίνουν τέτοιες δηλώσεις», επισήμανε

Ο υβριδικός πόλεμος

«Είναι προφανές ότι αυτό είναι μια προσπάθεια οι ΗΠΑ να επιτύχουν τους στόχους τους, δηλαδή να χειραγωγήσουν τα δεδομένα και να κάνουν... το άσπρο μαύρο, υπό το πρόσχημα μιας ψευδοανθρωπιστικής αρχής», είπε η Zakharovaστο τηλεοπτικό κανάλι Zvezda, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Sullivan.
Τόνισε ότι όλοι γνωρίζουν καλά ότι οι ΗΠΑ διεξάγουν έναν υβριδικό πόλεμο εναντίον της περιοχής συνολικά, αφού είναι σαφές ότι η Ουάσιγκτον δεν επιδεικνύει έλεος έναντι κανενός.
«Δεν πρόκειται μόνο για αντιπαράθεση με τη χώρα μας, αλλά για τη χρήση τόσο του εδάφους όσο και του λαού της Ουκρανίας για δικούς τους σκοπούς», κατέληξε η Zakharova.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, καθώς οι Ουκρανοί πιλότοι εκπαιδεύουν F-16 τους επόμενους μήνες, θα αποφασίσουν ποιος θα προμηθεύσει αυτά τα αεροσκάφη στο Κίεβο και σε ποια ποσότητα, σημείωσε ο Sullivan.
Όπως ανέφερε προηγουμένως το CNN, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ενημέρωσε τους ηγέτες της G7 ότι τα κράτη θα υποστήριζαν τα μέτρα των Συμμάχων για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων μαχητικών, συμπεριλαμβανομένων των F-16.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης