Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουδάν: Ένοπλοι επιτέθηκαν και λεηλάτησαν την πρεσβεία του Κατάρ – Πάνω από 850 οι νεκροί άμαχοι

Σουδάν: Ένοπλοι επιτέθηκαν και λεηλάτησαν την πρεσβεία του Κατάρ – Πάνω από 850 οι νεκροί άμαχοι
Το προσωπικό της πρεσβείας έχει απομακρυνθεί εδώ και μερικές εβδομάδες, λόγω του πολέμου που συγκλονίζει το Σουδάν
Σχετικά Άρθρα
Η πρεσβεία του Κατάρ στο Χαρτούμ δέχτηκε επίθεση από ενόπλους και βανδαλίστηκε, σύμφωνα με τα υπουργεία Εξωτερικών του εμιράτου και του Σουδάν.
Το προσωπικό της πρεσβείας έχει απομακρυνθεί εδώ και μερικές εβδομάδες, λόγω του πολέμου που συγκλονίζει το Σουδάν.
Ο στρατηγός Abdel Fattah al-Burhan, ο επικεφαλής του στρατού και ντε φάκτο ηγέτης του Σουδάν, κατηγόρησε για την επίθεση αυτήν την παραστρατιωτική οργάνωση του στρατηγού Mohammed Hamdan Dagalo (Hamidti), τις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF).
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι μέλη των RSF επιτέθηκαν και λεηλάτησαν την πρεσβεία, παίρνοντας μαζί τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και οχήματα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Χαρτούμ κατηγορεί τις RSF για επιθέσεις σε διπλωματικές αποστολές: τις θεωρεί υπεύθυνες για μια σειρά άλλων επιθέσεων, στις πρεσβείες της Ινδίας και της Νότιας Κορέας, στην κατοικία Ελβετών διπλωματών, σε ένα τμήμα του τουρκικού προξενείου και στο γραφείο πολιτιστικών υποθέσεων της Σαουδικής Αραβίας.
Στη δική της ανακοίνωση, η Ντόχα διευκρίνισε ότι δεν υπήρξαν θύματα από αυτήν την επίθεση, καθώς το προσωπικό της πρεσβείας είχε ήδη απομακρυνθεί για λόγους ασφαλείας.
Νωρίτερα σήμερα, κάτοικοι της πρωτεύουσας είπαν σε δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου ότι συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές και τα πυρά του πυροβολικού στην πρωτεύουσα, όπου ο στρατός και οι RSF συγκρούονται για την εξουσία.
Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι βομβαρδίστηκε μια περιοχή κοντά στην έδρα της δημόσιας τηλεόρασης.

Τουλάχιστον 850 άμαχοι νεκροί

Ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ του στρατού του Σουδάν και των RSF αυξήθηκε στους 850, ανακοίνωσε το Σάββατο (20/5/2023) η Κεντρική Επιτροπή Σουδανών Γιατρών.
«Συνολικά 850 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη χώρα από την έναρξη της σύγκρουσης», ανέφερε το Al Jazeera, επικαλούμενο τη δήλωση της επιτροπής.
Σύμφωνα με την επιτροπή, 3.394 άμαχοι έχουν τραυματιστεί.
Η επιτροπή επεσήμανε επίσης ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος, επειδή οι γιατροί δεν έχουν πρόσβαση σε πολλά νοσοκομεία, ιδιαίτερα σε εκείνα εκτός της πρωτεύουσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης