Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σήμα Lagarde για συνέχιση της σύσφιξης: Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη για να περιορίσουμε τον πληθωρισμό

Σήμα Lagarde για συνέχιση της σύσφιξης: Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη για να περιορίσουμε τον πληθωρισμό

Η ΕΚΤ έχει πολύ δρόμο ακόμη για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, λέει η Lagarde

Σήμα για συνέχιση της νομισματικής σύσφιξης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έστειλε μέσω τηλεοπτικής συνέντευξής της στην τηλεοπτική εκπομπή Buitenhof που μεταδόθηκε την Κυριακή η Ευρωπαία κεντρική τραπεζίτισσα Christine Lagarde.
«Πιστεύω ότι έχουμε δρόμο ακόμη για να τιθασεύσουμε τις πληθωριστικές πιέσεις και να τον επαναφέρουμε στον στόχο του 2%
Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη.
Δεν κάνουμε παύση με βάση τις πληροφορίες που έχω σήμερα», είπε, προσθέτοντας ότι «οι προοπτικές για τον πληθωρισμό είναι θα είναι σε υψηλά επίπεδα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».
«Τόσo πολλά πράγματα μπορεί να πάνε στραβά που δεν μπορούμε να δώσουμε αυτό που ονομάζουμε εμπροσθοβαρές guidance», είπε. «Δεν έχω κάτι προκαθορισμένο στο μυαλό μου».
Αρκετοί αξιωματούχοι της ΕΚΤ έχουν προειδοποιήσει ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων μπορεί να συνεχιστούν και μετά το καλοκαίρι για να υποχωρήσει ο πληθωρισμός.
Μετά από επιτοκιακές αυξήσεις κατά 375 μονάδες βάσης, οι οικονομολόγοι προβλέπουν δύο ακόμη «κινήσεις» έως τον Ιούλιο, αλλά ο κίνδυνος ότι η πιο επιθετική νομισματική σύσφιξη της εποχής του ευρώ θα παραταθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αυξάνεται.
Ενόψει της 25ης επετείου της ΕΚΤ, η Lagarde εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το νόμισμα θα επικρατήσει για «πολλά, πολλά ακόμη χρόνια».
«Έχουμε έναν ισχυρό λόγο για πανηγυρισμούς, γιατί πριν από 25 χρόνια είχαμε στόχο να εξασφαλίσουμε σταθερότητα τιμών, αλλά και να δείξουμε περισσότερη αλληλεγγύη», είπε κατέληξε η Lagarde.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης