Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η άθλια εκδίκηση των Ουκρανών για Βakhmut... επιτέθηκαν στο Belgorod και ηττήθηκαν - Καίριο πλήγμα της Ρωσίας στην Kherson

Η άθλια εκδίκηση των Ουκρανών για Βakhmut... επιτέθηκαν στο Belgorod και ηττήθηκαν - Καίριο πλήγμα της Ρωσίας στην Kherson
Επισήμως η Ρωσική πλευρά τονίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρηνική διευθέτηση του Ουκρανικού, η Ρωσία θα επιτύχει όλους τους στρατιωτικούς της στόχους…
(upd15) Μετά την συντριβή των Ουκρανών στο Bakhmut που ήταν μια μεγαλειώδης νίκη για τους ρώσους και συντριπτική ήττα για τους Ουκρανούς… μια ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ πρώην ρώσων εισέβαλλαν στην ρωσική πόλη Belgorod και νικήθηκαν…
Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο εισέβαλλαν, κρατώντας ομήρους αμάχους απέδειξε την θρασυδειλία των Ουκρανικών δυνάμεων… αντί να αντιταχθούν στους Wagner και τους Τσετσένους… η συμμορία των 150 σαμποτέρ έπιασαν ομήρους αλλά μετά την έγκαιρη αντεπίθεση των ρώσων… οι Ουκρανοί σαμποτέρ ηττήθηκαν…συνολικά σκοτώθηκαν 70 σαμποτέρ.
Επισήμως η Ρωσική πλευρά τονίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρηνική διευθέτηση του Ουκρανικού, η Ρωσία θα επιτύχει όλους τους στρατιωτικούς της στόχους…

Η Ρωσία δεν παγώνει την σύγκρουση

Η Ρωσία συμμερίζεται την άποψη ότι η ουκρανική σύγκρουση δεν πρέπει να παγώσει και θα συνεχίσει να επιδιώκει τους στόχους της στην Ουκρανία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Peskov.
Όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία συμμερίζεται την άποψη της Δύσης ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν πρέπει να παγώσει, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Η Ρωσία στέκεται αλληλέγγυα σε αυτή την άποψη».
«Η Ρωσία εξετάζει μόνο την ακόλουθη ευκαιρία τερματισμού της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης: πρώτα θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της θα επιτύχει τους στόχους της είτε κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είτε με άλλα διαθέσιμα μέσα».
Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου είπε ότι θα ήταν πολύ νωρίς να πούμε ποιος από τους προτεινόμενους οδικούς χάρτες διευθέτησης θα ήταν προτιμότερος για τη Ρωσία.
Δεν σχολίασε επίσης εάν η Μόσχα έχει το δικό της σχέδιο συμφιλίωσης.
«Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε γι' αυτό.
Δεν υπάρχουν ακόμη προϋποθέσεις για μια ειρηνευτική διαδικασία, προφανώς.
Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται».

Ρωσικό πλήγμα στην Kherson

Ρωσικό αεροσκάφος που υποστηρίζει την ομάδα μάχης Δνείπερος κατέστρεψε 25 ουκρανικά οχήματα που ήταν σε κτίριο εργοστασίου στην πόλη Berislav στην Kherson, δήλωσε περιφερειακός αξιωματούχος.
«Έγινε χτύπημα απόψε (24/5) σε υπόστεγα με ουκρανικά οχήματα», είπε.
Το κτίριο φιλοξενούσε άρματα μάχης T64, BMP-1, οχήματα μεταφοράς προσωπικού YPR-765, τεθωρακισμένα οχήματα Dingo ATF, AMZ Dzik-2, Kozak-7, M1224 MaxxPro, HMMWV M1151A1 και 25 από αυτά καταστράφηκαν, είπε.
Ο αξιωματούχος είπε ότι οι απώλειες Ουκρανών στρατιωτών επαληθεύονται.
Υπήρχαν τουλάχιστον 200 Ουκρανοί στρατιώτες στο εργοστάσιο, όπως έκανε γνωστό.

Stoltenberg: Η Ουκρανία έχει ήδη λάβει αρκετά όπλα για να ανακαταλάβει εδάφη

H Ουκρανία έχει ήδη λάβει αρκετά όπλα για να «ανακαταλάβει εδάφη» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, ο οποίος καλωσορίζει τυχόν πρόσθετες ενισχύσεις στο Κίεβο.
«Είμαι βέβαιος ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν τις δυνατότητες που χρειάζονται για να ανακτήσουν περισσότερα εδάφη», δήλωσε ο Stoltenberg σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες την Τετάρτη (24/5/2023).
Επανέλαβε επίσης ότι χαιρετίζει τις αποφάσεις των κρατών μελών του ΝΑΤΟ να παρέχουν στην Ουκρανία πυραύλους cruise και να αρχίσουν να εκπαιδεύουν πιλότους να πετούν δυτικά μαχητικά αεροσκάφη.

Η άθλια εκδίκηση των Ουκρανών

Η πτώση του φρουρίου Bakhmut ήταν μια από τις μεγαλύτερες ήττες του ουκρανικού στρατού από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Η Ουκρανία δεν έχει ακόμη παραδεχτεί τον ρωσικό έλεγχο της πόλης, ενώ οι Ουκρανοί στρατιώτες συνεχίζουν να πολεμούν στους δρόμους του Bakhmut… μόνο στα μέσα ενημέρωσης.
Η πόλη Bakhmut 100% πέρασε στον έλεγχο των Ρώσων δεν έχει μείνει ούτε ένας Ουκρανός στρατιώτης.
Η μεγάλη ήττα στο Bakhmut που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς στρατιωτικούς προκαλεί βαρύ πλήγμα στο καθεστώς της Ουκρανίας.
Η ήττα αυτή ανησυχεί επίσης τις χώρες του ΝΑΤΟ που έχουν ήδη πληρώσει δισεκατομμύρια στον ηττημένο ουκρανικό στρατό.

Η ρωσική σημαία κυματίζει πάνω από το Bakhmut και ο Zelensky μόνο με ψέματα… προσπαθεί να κατευνάσει τους Ουκρανούς για την απώλεια της πόλης – σύμβολο.
Η ουκρανική κυβέρνηση θα πρέπει να παραδεχτεί την αλήθεια, ενώ ο στρατός θα υποστηρίξει ότι το Bakhmut δεν είχε στρατηγική σημασία.
Εάν δεν είχε στρατηγική σημασία γιατί έδωσαν λυσσαλέες μάχες και έχασαν σε νεκρούς και τραυματίες πάνω από 25.000;
Ωστόσο, μπροστά στο αναπόφευκτο, είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί την κοινωνία…η Ουκρανική κυβέρνηση δημιουργεί νίκες… στα μέσα ενημέρωσης…

Η άθλια εκδίκηση στο Belgorod

Στις 22 Μαΐου, ουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης επιτέθηκαν σε ρωσικά συνοριακά χωριά στην περιοχή του Belgorod.
Οι επιτιθέμενοι αποτελούνταν κυρίως από φυγάδες Ναζί από τη Ρωσία, οι οποίοι έγιναν μέλη του διαβόητου Ρωσικού Εθελοντικού Σώματος.
Η ομάδα εξοπλίστηκε κυρίως με τα αμερικανικά MaxxPro, Hummers, ένα τανκ και SUV.

Μετά τον έντονο βομβαρδισμό του πυροβολικού σε ρωσικά χωριά, οι σαμποτέρ κατάφεραν να διαπεράσουν την πρώτη γραμμή άμυνας και προχώρησαν έως και 8 χιλιόμετρα μέσα από τα χωριά. Ο ρωσικός στρατός σταμάτησε τους σαμποτέρ κοντά στην πόλη Grayvoron.
Οι μάχες ήταν περίπλοκες επειδή υπήρχαν ακόμη άμαχοι στα χωριά, τους οποίους οι Ουκρανοί μαχητές παραδοσιακά χρησιμοποιούσαν ως ανθρώπινη ασπίδα.
Τουλάχιστον 10 άμαχοι τραυματίστηκαν την πρώτη ημέρα των συγκρούσεων.

Ουκρανοί μαχητές απωθήθηκαν από τους οικισμούς Grayvoron και Gora-Podol.
Οι μάχες χαμηλής έντασης συνεχίστηκαν στην περιοχή Kozinka και Glotovo, κοντά στα σύνορα.

Τη νύχτα, οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν από τον αέρα στην περιοχή του Belgorod.
Αρκετά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έριξαν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε ένα διοικητικό κτίριο, σε ιδιωτικές κατοικίες και σύμφωνα με πληροφορίες στο κτίριο της FSB στο Belgorod.

Σκοτώθηκαν 70 σαμποτέρ

Στις 23 Μαΐου, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι τα υπολείμματα των σαμποτέρ «πετάχτηκαν πίσω από την περιοχή Belgorod στο έδαφος της Ουκρανίας».
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σκοτώθηκαν 70 σαμποτέρ, καταστράφηκαν 4 IFV και 5 pickups.
Η επίθεση στα παραμεθόρια χωριά δεν είχε στρατιωτικούς στόχους.
Δεν ήταν παρά μια ενέργεια δολιοφθοράς με στόχο να εξυψώσουν το πεσμένο ηθικό των Ουκρανών μετά την ήττα στο Bakhmut.
Τον Μάρτιο, οι ίδιοι Ουκρανοί σαμποτέρ επιτέθηκαν στα σύνορα της περιοχής Bryansk, χωρίς να επιτύχουν κάτι, εκτός από πρωτοσέλιδα στα μέσα ενημέρωσης.
Οι πυροβολισμοί στα παραμεθόρια χωριά δεν μπορούν να επισκιάσουν την ήττα των Ουκρανών στο Bakhmut.

Ουκρανικές επιθέσεις με drones στο Belgorod

Μαζικές επιθέσεις με drones πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις κατά της ρωσικής επαρχίας Belgorod, με τις τοπικές αρχές να υποστηρίζουν ότι τα περισσότερα drones καταρρίφθηκαν.
Οι επιθέσεις αυτές καταγράφηκαν λίγες ώρες μετά την εισβολή Ουκρανών - κατά τη Μόσχα – σαμποτέρ σε οικισμούς της ρωσικής επαρχίας.
«Η νύχτα δεν ήταν αληθινά ήσυχη.
Υπήρξε ένας μεγάλος αριθμός επιθέσεων από drones.
Τα συστήματα αεράμυνας λειτούργησαν, αλλά καταγράφηκαν ζημιές στο Belgorod και στις περιοχές του Borisovsky και Belgorodsky, και συγκεκριμένα σε αυτοκίνητα, κατοικίες και οικιστικές περιοχές.
Σύντομα θα ολοκληρώσουμε τις έρευνες από σπίτι σε σπίτι, και τότε θα έχουμε πιο λεπτομερείς πληροφορίες.
Το πιο σημαντικό είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε θύματα» υπογράμμισε ο κυβερνήτης του Belgorod Vyacheslav Gladkov.
Σύμφωνα με τον Gladkov, εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, εκ των οποίων οι τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Επίθεση με θαλάσσια drones σε ρωσικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

Το ρωσικό πολεμικό πλοίο Ivan Hurs δέχθηκε επίθεση από ουκρανικά μη επανδρωμένα ταχύπλοα στη Μαύρη Θάλασσα, πλησιάζοντας στο Στενό του Βοσπόρου, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα.
Σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, το υπουργείο ανέφερε πως το πολεμικό πλοίο προστάτευε τους αγωγούς αερίου TurkStream και BlueStream, που μεταφέρουν αέριο από τη Ρωσία στην Τουρκία, εν μέρει μέσω της Μαύρης Θάλασσας.
«Όλα τα σκάφη του εχθρού καταστράφηκαν από πυρά από τον συνήθη οπλισμό ενός ρωσικού πλοίου 140 χλμ. βορειοανατολικά του Βοσπόρου», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ρωσία: Η απάντηση θα είναι σκληρή

Για πάρα πολύ σκληρή απάντηση στην Ουκρανία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Belgorod έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu.
Ο Shoigu, αναφερόμενος στην επίθεση που έγινε στις 22 Μαΐου στο Belgorod, υποστήριξε πως πίσω από αυτήν, ήταν μια μονάδα Ουκρανών εθνικιστών, οι οποίοι εισέβαλαν στο ρωσικό έδαφος από το σημείο ελέγχου Kozinka.
Όπως είπε, οι δυνάμεις αυτές νικήθηκαν.
«Τα υπολείμματα τους οδηγήθηκαν πίσω στο έδαφος της Ουκρανίας, όπου και εξοντώθηκαν πλήρως.
Περισσότεροι από 70 Ουκρανοί τρομοκράτες όπως και τα οχήματα και τα τεθωρακισμένα τους, καταστράφηκαν.
Θα συνεχίσουμε να απαντάμε άμεσα και εξαιρετικά σκληρά σε τέτοιου είδους ενέργειες των Ουκρανών» υπογράμμισε ο Shoigu.

Χρησιμοποίησαν δυτικά όπλα

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν δυτικής κατασκευής στρατιωτικό εξοπλισμό και όπλα, αναφέροντας πως αυτό συνάδει με την αυξανόμενη ανάμιξη της Δύσης στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε πως αντιμετώπισε μαχητές που επιτέθηκαν στη ρωσική μεθοριακή περιοχή του Belgorod με θωρακισμένα, σκοτώνοντας περισσότερους από 70 Ουκρανούς εθνικιστές.
Εικόνες των κατεστραμμένων οχημάτων που χρησιμοποίησαν μαχητές προσκείμενοι στην Ουκρανία που προβλήθηκαν σε κρατικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν αμερικανικής κατασκευής στρατιωτικό εξοπλισμό όπως Humvee.
«Δεν είναι μυστικό για εμάς πως όλο και περισσότερος εξοπλισμός παραδίδεται στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.
Δεν είναι μυστικό πως αυτός ο εξοπλισμός χρησιμοποιείται εναντίον του δικού μας στρατού.
Και δεν είναι μυστικό για εμάς πως η άμεση και η έμμεση ανάμιξη δυτικών χωρών στη σύγκρουση αυτή αυξάνεται μέρα τη μέρα» τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.

Προειδοποίηση Lavrov: Άμεση εμπλοκή ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, απειλή σύγκρουσης πυρηνικών δυνάμεων

Για άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας και για αύξηση της απειλής μιας σύγκρουσης των πυρηνικών δυνάμεων του πλανήτη προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov.
Σε δηλώσεις του σε συνάντηση για τη διεθνή ασφάλεια, ο Ρώσος ΥΠΕΞ υποστήριξε πως τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, αναφέροντας πως αυτή η στάση της Δύσης αυξάνει σημαντικά την απειλή μιας άμεσης σύγκρουσης των πυρηνικών δυνάμεων.
«Στην πραγματικότητα, de jure, τα κράτη του ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση, όντας στο πλευρό του Κιέβου.
Μια τέτοια ανεύθυνη στάση, αυξάνει σημαντικά την απειλή μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης των πυρηνικών δυνάμεων» τόνισε ο Lavrov.
Όπως είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, ένα αυξανόμενο μέρος της προμήθειας των όπλων της Δύσης προς την Ουκρανία, εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Απώλειες της Ουκρανίας στη ρωσική επικράτεια

Στο πλαίσιο μιας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, ο ρωσικός στρατός εξολόθρευσε τους ουκρανικούς εθνικιστικούς σχηματισμούς που διείσδυσαν στην περιοχή Grayvoronsky στην περιοχή Belgorod, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Αντιστράτηγος Igor Konashenkov.
Περίπου 70 Ουκρανοί τρομοκράτες εξοντώθηκαν.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, δεν σκοτώθηκαν άμαχοι από τις ενέργειες της ομάδας σαμποτάζ αλλά 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μια ηλικιωμένη γυναίκα πέθανε κατά την μεταφορά.

Καταστροφή των Ουκρανών σαμποτέρ

- Ο ρωσικός στρατός απέκλεισε και εξόντωσε ουκρανικούς εθνικιστικούς σχηματισμούς στην περιοχή του Belgorod κατά τη διάρκεια μιας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης.
Οι τρομοκράτες διείσδυσαν στο ρωσικό έδαφος στις 22 Μαΐου αφού βομβάρδισαν το συνοριακό σημείο ελέγχου Kozinka και μια σειρά άλλων πολιτικών εγκαταστάσεων, διευκρίνισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

- Οι εθνικιστικοί σχηματισμοί αποκλείστηκαν και εξοντώθηκαν με αεροπορικές επιδρομές, πυρά πυροβολικού και ενέργειες από τις μονάδες ασφαλείας των κρατικών συνόρων της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.
Πάνω από 70 Ουκρανοί τρομοκράτες έχουν εξοντωθεί.
Ο Ρωσικός στρατός απώθησε τα υπολείμματα της ομάδας σαμποτάζ πίσω στην Ουκρανία όπου συνέχισαν να τους πυροβολούν μέχρι που τους εξόντωσαν πλήρως….

- Τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν επίσης τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και πέντε φορτηγά.

Κατάσταση στην περιοχή

-Τις τελευταίες 24 ώρες, ουκρανικά στρατεύματα βομβάρδισαν περίπου 20 κοινότητες στην περιοχή του Belgorod. Χρησιμοποίησαν ένα σύστημα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης και έριξαν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε κτίρια κατοικιών μέσω drones.

- Περίπου 29 κτίρια κατοικιών και τρία οχήματα έχουν υποστεί ζημιές.
Διακοπές ρεύματος έχουν καταγραφεί σε 14 κατοικημένες τοποθεσίες.

-Η Ουκρανία εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους κατοίκους της περιοχής, διαδίδοντας φήμες ότι μπαίνουν τανκς στην περιοχή και ότι πλησιάζει πυρηνική καταστροφή.
Στόχος της Ουκρανίας είναι να εκφοβίσει τον κόσμο και να σκορπίσει τον πανικό στην περιοχή…

Εκκένωση κατοίκων

- Οι κάτοικοι εννέα κοινοτήτων έχουν εκκενωθεί λόγω της διείσδυσης Ουκρανών σαμποτέρ.
Οι περιοχές είναι Grayvoron, Novostroyevka, Gorkovsky, Bezymeno, Mokraya Orlovka, Glotovo, Gora Podol, Zamostye και Spodaryusheno.

- Ο περιφερειάρχης δεν συνιστά στους κατοίκους της περιοχής Grayvoron να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές θα ενημερώσουν τον κόσμο όταν είναι ασφαλές να γίνει κάτι τέτοιο.

- Οι κάτοικοι που είχαν εκκενωθεί νωρίτερα διαμένουν σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας στο Stary Oskol και στις περιοχές Yakovlevsky και Ivnyansky.

Αριθμός θυμάτων

- Συνολικά 12 άτομα έχουν τραυματιστεί από βομβαρδισμούς από ουκρανικά στρατεύματα.
Επίσης 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της διείσδυσης Ουκρανών σαμποτέρ στην περιοχή Grayvoron.

- Κανένας άμαχος δεν σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα των ενεργειών των Ουκρανών σαμποτέρ.

- Δύο τραυματίες πολίτες που βρίσκονταν στις κατοικημένες τοποθεσίες που είχε διεισδύσει ο εχθρός, όπου οι ρωσικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να τους φτάσουν αμέσως, νοσηλεύτηκαν.

Αντίδραση των αρχών

- Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας άνοιξε ποινική υπόθεση με κατηγορίες για τρομοκρατία, απόπειρες κατά της ζωής μελών της επιβολής του νόμου, απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκ προμελέτης υλικές ζημιές και παράνομη διακίνηση όπλων και εκρηκτικών.

- Οι ανακριτές εξακριβώνουν την ταυτότητα των δραστών.

-Η εισβολή Ουκρανών σαμποτέρ προκάλεσε βαθιά ανησυχία στο Κρεμλίνο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Putin.
Δεν προβλέπεται η διεξαγωγή ειδικής συνόδου του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας για αυτά τα γεγονότα. Τακτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Οι ενέργειες της Ουκρανίας

- Οι αρχές της περιοχής Sumy στην Ουκρανία ανακοίνωσαν την εκκένωση των κατοίκων από διάφορες τοποθεσίες στην περιοχή Akhtyrsky κοντά στα σύνορα της περιοχής Belgorod.
belgorrodddd.png


bel-2-768x432.jpg

bel-1-768x576.jpg
kil-768x576.jpg
dam-1-768x576.jpg

1392509.jpg
22-2.jpg
bel-4-768x1024.jpg

Donetsk_Battle_Map_Draft_May_232023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_May_232023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης