Τελευταία Νέα
Διεθνή

H ουκρανική αντεπίθεση ξεκίνησε ή όχι... αντιφατικά μηνύματα - Απέτυχαν σε Belgorod, Ivan Khurs - 140.000 απώλειες στο Bakhmut

H ουκρανική αντεπίθεση ξεκίνησε ή όχι... αντιφατικά μηνύματα - Απέτυχαν σε Belgorod, Ivan Khurs - 140.000 απώλειες στο Bakhmut
Συνολικά σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν 140.000 στρατιώτες Ουκρανοί και Ρώσοι... και το εντυπωσιακό είναι ότι η πόλη Bakhmut στην περίοδο της ειρήνης είχε 73.000 κατοίκους, σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκε ο διπλάσιος αριθμός κατοίκων στο Bakhmut.
(upd 16) Η Ουκρανία διεξάγει ξεχωριστές επιχειρήσεις… Η αντεπίθεση έχει ξεκινήσει αναφέρει επίσημα η Ουκρανία με τη διαφορά όμως ότι η αντεπίθεση… δεν πάει καλά και αποτυγχάνει σε όλα τα μέτωπα...
Ίσως για αυτό Ουκρανοί αξιωματούχοι σπεύδουν να επισημάνουν πως τελικά η αντεπίθεση τους δεν έχει αρχίσει ακόμα...
Λίγες ώρες αφότου ο Mikhail Podolyak, κορυφαίος σύμβουλος του Zelensky υποστήριζε ότι η ουκρανική αντεπίθεση έχει ήδη εξαπολυθεί σε διάφορες κατευθύνσεις, ο Igor Zhokva, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky έλεγε στο πρακτορείο Bloomgerg ότι η αντεπίθεση δεν έχει αρχίσει ακόμα.

Αντιφατικά μηνύματα

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας θα εξαπολύσουν την αντεπίθεση, όταν λάβουν τα απαραίτητα όπλα και εξοπλισμό από τους Δυτικούς συμμάχους.
Θα συνεχίσουμε να προετοιμάζουμε την αντεπίθεση.
Είμαι βέβαιος ότι αυτή θα φέρει αποτελέσματα» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Bloomberg ο Igor Zhokva, αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky.
Οι αντιφατικές αυτές δηλώσεις συνεπάγονται ότι είτε οι Ουκρανοί προσπαθούν να θολώσουν τα νερά και να μπερδέψουν τους Ρώσους διατηρώντας το «χαρτί» του αιφνιδιασμού είτε οι πρώτες τους αντεπιθέσεις έχουν στεφθεί από απόλυτη αποτυχία και προσπαθούν με κάποιον τρόπο να διαχειριστούν τις ήττες τους.
Μετά την παρέμβαση αυτή του Zhovka, ο Podolyak επανήλθε, επιχειρώντας μεν να υποβαθμίσει ότι άρχισε η αντεπίθεση αλλά επιμένοντας στα επιχειρήματά του.

Χάος

Όπως είπε ο Podolyak η αντεπίθεση των Ουκρανών δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός που θα αρχίσει σε μια συγκεκριμένη ώρα μιας συγκεκριμένης ημέρας, αλλά πρόκειται για δεκάδες διαφορετικές ενέργειες που γίνονται σε διάφορες κατευθύνσεις με στόχο να καταστρέψουν τις ρωσικές δυνάμεις κατοχής.
Σύμφωνα με τον Podolyak, οι επιθέσεις αυτές έχουν αρχίσει, συνεχίζονται και σήμερα και θα συνεχιστούν και αύριο, ενώ είπε ότι «η εντατική καταστροφή των logistics του εχθρού είναι και αυτή μέρος της αντεπίθεσης».
Υπενθυμίζεται πως ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Zelensky, είχε πει νωρίτερα ότι η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (APU) έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες.
«Η αντεπίθεση συνεχίζεται εδώ και αρκετές ημέρες, αυτός ο πόλεμος εκτείνεται για 1.500 χιλιόμετρα κατά μήκος των συνόρων, αλλά έχουν ήδη ξεκινήσει ξεχωριστές επιχειρήσεις».
Αναφερόμενος στο θέμα των προμηθειών όπλων από τη Δύση, ο Podolyak επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι η Ουκρανία σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει μόνο στα εδάφη της….
Μιλώντας για πιθανή μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, είπε ότι χρειάζονται για «μπλοκάρισμα του εναέριου χώρου».

Πλήρης αποτυχία

Πάντως, ο διεθνής τύπος χαρακτηρίζει την επίθεση στην ρωσική πόλη Belgorod ως κίνηση απελπισίας του Ουκρανικού στρατού, ενώ και η προσπάθεια να πλήξουν το ρωσικό πολεμικό πλοίο Ivan Khurs με θαλάσσιο drones επίσης απέτυχε…
Η Ουκρανική αντεπίθεση δεν πάει καλά…
Επίσης αποκαλύπτεται ότι από την αρχή των συγκρούσεων έως την πλήρη κατάληψη του Bakhmut σκοτώθηκαν 50.000 Ουκρανοί και μισθοφόροι ενώ 70.000 τραυματίστηκαν…
Από τους Wagner 20.000 ήταν οι νεκροί για την κατάληψη του Bakhmut…
Συνολικά σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν 140.000 στρατιώτες Ουκρανοί και Ρώσοι... και το εντυπωσιακό είναι ότι η πόλη Bakhmut στην περίοδο της ειρήνης είχε 73.000 κατοίκους, σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκε ο διπλάσιος αριθμός κατοίκων στο Bakhmut.

Για το 2024 αναβάλλεται η αντεπίθεση των Ουκρανών

Το σενάριο η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση των Ουκρανών να αναβληθεί τελικά για το 2024 διακινούν Ρώσοι αξιωματούχοι, τονίζοντας ότι οι συνεχείς ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις έχουν ως αποτέλεσμα να αποτυγχάνουν οι Ουκρανοί να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες δυνάμεις σε στρατιώτες και όπλα για να εξαπολύσουν την επίθεση τους του.
«Η διοίκηση μας έχει πολύ αποτελεσματικά ορίσει την τακτική και τη στρατηγική της με προληπτικά χτυπήματα για να επιφέρει ζημιά στον εχθρό.
Τώρα η ουκρανική διοίκηση είναι αναγκασμένη να αναπληρώνει συνεχώς τους πόρους της, τις δυνάμεις της και τα μέσα της, υλικά και τεχνικά.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αποτυγχάνουν να συγκεντρώσουν έναν επαρκή αριθμό δυνάμεων και στρατιωτικού εξοπλισμού για να υλοποιήσουν τα σχέδια τους, δηλαδή να προχωρήσουν στην αντεπίθεση τους» επισήμανε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, Andrey Marochko.

Ουκρανία: Νο1 στόχος ο Ρώσος πρόεδρος

Η προστασία του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin είναι διασφαλισμένη διαμηνύει η Ρωσία, η οποία υπογραμμίζει πως οι τοποθετήσεις του Κιέβου πως «ο Putin είναι ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος» των ουκρανικών δυνάμεων αποδεικνύουν πως οι Ουκρανοί είναι τρομοκράτες.
«Το τρομοκρατικό καθεστώς μιλά για τις τρομοκρατικές του επιδιώξεις.
Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση είναι κάτι παραπάνω από δικαιολογημένη και απαραίτητη.
Θα πρέπει να ολοκληρωθεί με την επίτευξη όλων των στόχων που έχουν τεθεί» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος των Ουκρανών στρατιωτών.
Πάντως, ο Peskov υποστήριξε ότι η ασφάλεια του Ρώσου προέδρου διασφαλίζεται αξιόπιστα.
«Πιστέψτε με, οι υπηρεσίες ασφαλείας μας ξέρουν τη δουλειά τους και ξέρουν τι κάνουν» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Απειλές Ουκρανών

Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο Vadim Skibitsky, αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών (GUR) του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, υποστήριξε ότι υπάρχει λίστα Ρώσων, τους οποίους το Κίεβο σχεδιάζει να εξοντώσει.
Όπως είπε, πρωταρχικός στόχος του GUR είναι ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin.

Απέτυχε η προσπάθεια της Ουκρανίας να μεταφέρει τις μάχες στο έδαφος της Ρωσίας…

Οι προσπάθειες του ουκρανικού στρατού να μεταφέρουν τις μάχες στο έδαφος της Ρωσίας απέτυχαν.
Μετά την επίθεσή τους στην περιοχή του Belgorod, ο ουκρανικός στρατός έγινε πρωτοσέλιδο στα μέσα ενημέρωσης, αλλά υπέστη μεγάλες απώλειες στο πεδίο της μάχης.
Κατεστραμμένος ουκρανικός εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων πολλών αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων, και οι σοροί δεκάδων ουκρανών μαχητικών – σκοτώθηκαν 70 Ουκρανοί στρατιώτες - παρέμειναν στο ρωσικό έδαφος.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, δεν επιτεύχθηκαν στρατιωτικοί στόχοι, αλλά υπέφεραν οι πολίτες.
Τουλάχιστον ένας άνδρας σκοτώθηκε από τους σαμποτέρ, ενώ συνολικά 13 άμαχοι τραυματίστηκαν.
Οι βομβαρδισμοί του πυροβολικού κατά των συνοριακών οικισμών συνεχίστηκαν, ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στόχευσαν πολιτικές εγκαταστάσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Τα περισσότερα drones αναχαιτίστηκαν, αλλά τουλάχιστον ένα έφτασε στην πόλη Belgorod, ανατινάζοντας ένα αυτοκίνητο πολιτών.
Επιπλέον, καταγράφηκαν και άλλες απόπειρες του ουκρανικού στρατού να διασχίσουν τα ρωσικά σύνορα στην περιοχή Belgorod.
Οι Ρώσοι συνοριοφύλακες απέκρουσαν τις επιθέσεις και χτύπησαν τις υποχωρούσες ουκρανικές μονάδες με πυρά πυροβολικού.

Ο ουκρανικός στρατός μεταφέρει ενισχύσεις στα κρατικά σύνορα με τη Ρωσία.
Οι προσπάθειες επίθεσης σε ρωσικά εδάφη πιθανότατα θα συνεχιστούν, κυρίως με στόχο να αποσπάσουν την προσοχή από την κύρια κατεύθυνση της ουκρανικής αντεπίθεσης στο Donbass.
Σε απάντηση, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα χτυπήματα σε στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία.
Μπαράζ εκρήξεων σημειώθηκαν σε Kherson, Nikopol, Konstantinovka.
Ρωσικά UAV εντοπίστηκαν στις περιοχές Chernihiv και Sumy ενώ χτυπήθηκε και η πρωτεύουσα Κίεβο.
H ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε οκτώ ρουκέτες του αμερικανικού συστήματος εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS και κατέρριψε 28 ουκρανικά drones στις 24/5 κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Επιπλέον, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν 28 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε Kharkov, Lugansk και Kherson.
Oι ρωσικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν 190 Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή Kupyansk, όπου επίσης κατέστρεψαν τρία οχήματα και ένα οβιδοβόλο D -30.

Εν τω μεταξύ, οι πρώτες γραμμές στο Donbass φλέγονται από βαριές μάχες.
Στην περιοχή του Bakhmut ο ουκρανικός στρατός μεταφέρει πρόσθετες δυνάμεις σε πόλεις δυτικά του Bakhmut που κατέλαβαν οι Wagner οι οποίοι σήμερα 25 Μαίου παραδίδουν την πόλη στον ρωσικό στρατό.
Με τη σειρά τους, οι ρωσικές δυνάμεις εισβάλλουν σε ουκρανικές θέσεις κοντά στο Krasnoe και στο Grigorovka, αλλά μέχρι στιγμής χωρίς επιτυχία.

Μήνυμα Shoigu (Ρωσία): Η Δύση μας κάνει ακήρυκτο πόλεμο

Η Δύση διεξάγει έναν ακήρυκτο πόλεμο κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, ο οποίος διαβεβαίωσε πως η Ρωσία είναι αυτή που ελέγχει τα πυρηνικά όπλα που έχουν μεταφερθεί στη Λευκορωσία.
Κατά την επίσκεψη του στη Λευκορωσία, ο Shoigu υποστήριξε πως τα πυρηνικά όπλα που έχει αναπτύξει στη Λευκορωσία η Ρωσία, τελούν υπό τον έλεγχο της.
«Η Ρωσία δεν μεταφέρει πυρηνικά όπλα στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας.
Ο έλεγχος και η απόφαση χρήσης τους παραμένει στη ρωσική πλευρά» υποστήριξε ο Shoigu κατά την υπογραφή εγγράφων και συμφωνιών που καθορίζουν τη διαδικασία διατήρησης των ρωσικών μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων σε ειδική εγκατάσταση αποθήκευσης τους στη Λευκορωσία.

Πρόσθετα μέτρα εάν χρειαστεί

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας υπογράμμισε πως η Δύση διεξάγει έναν «ακήρυκτο πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας και της Λευκορωσίας και σημείωσε ότι εάν χρειαστεί, «στο μέλλον ενδέχεται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας» της Λευκορωσίας και την αντιμετώπιση της στρατιωτικο-πολιτικής κατάστασης.
Μάλιστα ο Shoigu υποστήριξε ότι όλα τα μέτρα που εφαρμόζουν Ρωσία και Λευκορωσία «συμμορφώνονται με όλες τις υφιστάμενες διεθνείς νομικές τους υποχρεώσεις».

Μήνυμα Milley σε Ουκρανία

Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει εδώ και καιρό από την Ουκρανία να μην χρησιμοποιεί αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό για να εξαπολύσει επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος, τόνισε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς ότι ουκρανοί σαμποτέρ που εισέβαλαν πρόσφατα στην περιοχή του Belgorod επέβαιναν σε αμερικανικά θωρακισμένα οχήματα.
Ο στρατηγός Mark Milley δήλωσε ότι το επιτελείο του εξετάζει οπτικό υλικό με τα οχήματα που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν σε επίθεση στην περιοχή του Belgorod, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Υπογράμμισε ότι η Ουάσινγκτον έχει ξεκαθαρίσει στο Κίεβο πως τάσσεται κατά τη χρήσης αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού στο έδαφος της Ρωσίας.

Απόπειρα σαμποτάζ σε ρωσικά πυρηνικά εργοστάσια- Ρωσία: Πολεμάμε τρομοκράτες

Πολεμάμε τρομοκράτες υποστηρίζει η Ρωσία, αναφερόμενη στις πληροφορίες ότι Ουκρανοί αποπειράθηκαν να προκαλέσουν δολιοφθορές σε ρωσικά πυρηνικά εργοστάσια.
«Πράγματι, οι πληροφορίες αυτές έγιναν ευρέως γνωστές.
Οι εχθρικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου εναντίον της χώρας μας συνεχίζονται και συνεχίζεται και η ειδική στρατιωτική επιχείρηση» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Αναφερόμενος στις απόπειρες δολιοφθοράς κατά ρωσικών πυρηνικών εργοστασίων, ο Peskov είπε ότι «οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας πολεμούν τρομοκράτες».

Οι Wagner φεύγουν από το Bakhmut, οι Ουκρανοί ετοιμάζουν… αντεπίθεση

Με τη Wagner να έχει αρχίσει από σήμερα Πέμπτη 25/5 το πρωί να αποσύρει δυνάμεις της από το Bakhmut, το οποίο κατέλαβε πριν από λίγες ημέρες (το περασμένο Σάββατο 20/5) και ύστερα από μάχες που διήρκεσαν 224 ημέρες, Ρώσοι αξιωματούχοι προειδοποιούν πως δεν αποκλείεται οι Ουκρανοί να ετοιμάζουν την αντεπίθεση τους για την ανακατάληψη της πόλης.
Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της Wagner ανακοίνωσε ότι άρχισε να αποσύρει τις δυνάμεις της από την πόλη και να παραδίδει τις θέσεις της στο ρωσικό τακτικό στρατό.
«Αποσύρουμε τις μονάδες από το Bakhmut.
Από σήμερα στις 05:00 το πρωί, 25 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, οι περισσότερες από τις μονάδες θα μετακινηθούν σε στρατόπεδα στα μετόπισθεν.
Παραδίδουμε τις θέσεις μας στον στρατό» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Prigozhin, ο οποίος εμφανίζεται με εξάρτυση μάχης, να στέκεται δίπλα σε μια κατεστραμμένη πολυκατοικία στο Bakhmut.

Ο Ουκρανικός στρατός έχασε 50.000 στρατιώτες στο Bakhmut και 70.000 τραυματίστηκαν… - Οι Wagner έχασαν 20.000 

Ο επικεφαλής του Wagner PMC αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες από τη μάχη στο Bakhmut.
Στην αρχή της επίθεσης, υπήρχαν 35 χιλιάδες στρατιώτες στις τάξεις των Wagner.
Επίσης, στρατολογήθηκαν 50 χιλιάδες κρατούμενοι.
Περίπου 10.000 Wagner σκοτώθηκαν στις μάχες και άλλοι 10.000 σκοτώθηκαν από τους κρατουμένους…

Με τη σειρά του, ο ουκρανικός στρατός έχασε περίπου 50.000 στρατιώτες και έως και 70.000 τραυματίστηκαν.
Συνολικά ο Ουκρανικός έθεσε εκτός μάχης 120.000 στρατιώτες…
Η μάχη για το Bakhmut είχε ένα στόχο για τους Ουκρανούς να καταστρέψουν τον ρωσικό στρατό σε πόλεμο φθοράς αλλά οι Ουκρανοί παγιδεύτηκαν και αποδεκατίστηκαν…

Telegraph: Η Ουκρανία μπορεί να προκαλέσει μια καταστροφική κλιμάκωση με την Ρωσία

Η Ουκρανία κινδυνεύει να προκαλέσει μια καταστροφική όξυνση της σύγκρουσης με τη Ρωσία σαμποτάροντας το ρωσικό έδαφος ανέφερε η βρετανική εφημερίδα The Daily Telegraph.
«Εάν ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky ενέκρινε πραγματικά τις επιθέσεις κοντά στο Belgorod, κάτι που η κυβέρνηση στο Κίεβο αρνείται, τότε παίζει ένα απελπιστικά επικίνδυνο παιχνίδι.
Οι επιθέσεις απευθείας στο ρωσικό έδαφος αποτελούν casus belli σύμφωνα με το ρωσικό πυρηνικό δόγμα.
O στόχος είναι η διατήρηση της Ρωσίας έξω από την Ουκρανία… αλλά η εισβολή της Ουκρανίας σε ρωσικό έδαφος με το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο θα επιφέρει καταστροφική κλιμάκωση και είναι πιο πιθανό να ενισχύσει παρά να αποδυναμώσει την ρωσική πολεμική μηχανή.
Η ουκρανική επίθεση στο Belgorod δυναμώνει την υποστήριξη στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση μεταξύ των Ρώσων.

Στις 22 Μαΐου, μια ουκρανική ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης εισήλθε στο έδαφος της περιοχής Graivoronsky της περιοχής Belgorod.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 13 άμαχοι τραυματίστηκαν, ένα άτομο έχασε τη ζωή του κατά την επίθεση και μια ηλικιωμένη γυναίκα πέθανε κατά την εκκένωση.
Η ουκρανική πλευρά έχασε περισσότερους από 70 στρατιώτες, τέσσερα θωρακισμένα οχήματα μάχης και πέντε φορτηγά.

Μη επανδρωμένα σκάφη επιτέθηκαν σε ρωσικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

Το πρωί της 24ης Μαΐου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν να επιτεθούν στο ρωσικό αναγνωριστικό πλοίο Ivan Khurs του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Το πλοίο επιτηρούσε την ασφάλεια των αγωγών φυσικού αερίου Turkish Stream και Blue Stream στην οικονομική ζώνη της Τουρκίας.
Τρία μη επανδρωμένα σκάφη στόχευσαν το πλοίο περίπου στις 5:30 το πρωί τοπική ώρα.
Το περιστατικό σημειώθηκε 140 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βοσπόρου.
Ως αποτέλεσμα των πυρών όλα τα ουκρανικά σκάφη καταστράφηκαν από τυπικό οπλισμό του ρωσικού πλοίου:
Παρόμοια μη επανδρωμένα σκάφη είχαν χρησιμοποιηθεί νωρίτερα για να επιτεθούν σε ρωσικό πλοίο στον κόλπο της Σεβαστούπολης.
Έχουν εμβέλεια έως και 1000 χιλιόμετρα.
Πιθανώς, ο διάδρομος για τα σιτηρά χρησιμοποιήθηκε και πάλι για την επίθεση.

Μεταφέροντας φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Τουρκία και περαιτέρω στην Ευρώπη, ο TurkStream ξεκίνησε επίσημα τον Ιανουάριο του 2020.
Ο αγωγός, ο οποίος επιτρέπει στη Ρωσία να παρακάμψει την Ουκρανία ως οδό διέλευσης προς την Ευρώπη, μεταφέρει ρωσικό αέριο στη Νότια Ευρώπη μέσω της Μαύρης Θάλασσας και της Τουρκίας.
Έχει ετήσια χωρητικότητα 31,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm) και αποτελείται από δύο υπεράκτιες γραμμές 930 χιλιομέτρων και δύο ξεχωριστές χερσαίες γραμμές μήκους 142 χιλιομέτρων (88,2 μίλια) και μήκους 70 χιλιομέτρων.
Η πρώτη γραμμή χωρητικότητας 15,75 bcm προορίζεται για προμήθειες στους εγχώριους πελάτες της Türkiye.
Ο αγωγός προς την Τουρκία μεταφέρει φυσικό αέριο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σερβίας και της Ουγγαρίας.
Το Blue Stream, ωστόσο, διασχίζει την ανατολική Μαύρη Θάλασσα από βορρά προς νότο, φτάνοντας στην ξηρά περισσότερα από 700 χιλιόμετρα ανατολικά του Βοσπόρου.

Ρωσικά πυρηνικά στη Λευκορωσία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko έκανε γνωστό ότι η μετεγκατάσταση ορισμένων τακτικών πυρηνικών όπλων από την Ρωσία στη χώρα του έχει ήδη αρχίσει, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.
Η Ρωσία υπέγραψε συμφωνία με την στενή της σύμμαχο Λευκορωσία νωρίτερα για την αποθήκευση των πυρηνικών κεφαλών σε ειδική εγκατάσταση που θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο του ενός μηνός.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu και ο Λευκορώσος ομόλογός του Viktor Khrenin υπέγραψαν συμφωνία στο Μινσκ που ορίζει τη διαδικασία αποθήκευσης ρωσικών πυρηνικών όπλων σε ειδική εγκατάσταση σε Λευκορωσικό έδαφος.

BelgorodRaidMapMay22_2023.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_May_242023.png
Bakhmut_Battle_Map_Draft_May_242023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_May_242023.png

To ρωσικό πλοίο Ivan Khurs
ivan-768x379.jpg

Ένα από τα 3 Ουκρανικά drones
dronesss.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης