Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανές φιάσκο Biden στην Ουκρανία - Τα χαμένα 100 δισ. στη μαύρη τρύπα της διαφθοράς

Πρωτοφανές φιάσκο Biden στην Ουκρανία - Τα χαμένα 100 δισ. στη μαύρη τρύπα της διαφθοράς
Τελειώνουν τα λεφτά για την Ουκρανία... ευτυχώς σύμφωνα με το Ron Paul Institute
Σχετικά Άρθρα
Όταν καθίσει η σκόνη, το φιάσκο του προέδρου Joe Biden στην Ουκρανία θα καταγραφεί -μαζί με το Αφγανιστάν και το Ιράκ- ως μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές της εξωτερικής πολιτικής στην ιστορία των ΗΠΑ, αναφέρει σε ανάλυσή του το Ron Paul Insitute.
«Εκατοντάδες χιλιάδες έχουν σκοτωθεί και στις δύο πλευρές στην υπηρεσία της πάγιας επιθυμίας των Aμερικανών νεοσυντηρητικών να "αλλάξουν το καθεστώς" της Ρωσίας.
Και ας μην ξεχνάμε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια που εγκρίθηκαν από το Κογκρέσο για να χρηματοδοτηθεί το "Σχέδιο Ουκρανία" των νεοσυντηρητικών», σημειώνει το Ron Paul.
Με τον ρωσικό έλεγχο που εγκαθιδρύθηκε στη στρατηγική πόλη Μπαχμούτ το Σαββατοκύριακο, το σχέδιο των νεοσυντηρητικών για την Ουκρανία - όπως όλα τα σχέδια των νεοσυντηρητικών για την εξωτερική πολιτική πριν από αυτό - φαίνεται να προχωράει γρήγορα προς την αποτυχία.
Αλλά αυτό δεν θα εμποδίσει την κυβέρνηση Biden να προσπαθήσει να αποσπάσει περισσότερα χρήματα από μια Αμερική που ήδη παραπαίει στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.
Και ας μην ξεχνάμε τη μάχη για το "όριο του χρέους" που μαίνεται στην Ουάσιγκτον.

Ατελείωτες δαπάνες για την Ουκρανία


Οι σπάταλες εγχώριες δαπάνες της κυβέρνησης Biden αποτελούν πεδίο μάχης για τους Ρεπουμπλικάνους, ωστόσο όταν πρόκειται για τις ατελείωτες δαπάνες για το project Ουκρανία, με λίγες εξαιρέσεις τα δύο κόμματα βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος.
Τουλάχιστον όσον αφοράτην ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
Εξάλλου, 20 χρόνια μάχης κατά των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν μας έφεραν... τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν!
Με κόστος ίσως τριών τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αλλά το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα και τα think tanks που προωθούν τον πόλεμο και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης που δοξάζουν τον πόλεμο, πληρώνονται καλά.

Κάτι αλλάζει στις ΗΠΑ...

«Μπορεί να φαίνεται ζοφερό, αλλά εδώ είναι που έχουμε κάτι για να είμαστε αισιόδοξοι.
Όπως έλεγα πάντα, δεν χρειάζεται πλειοψηφία για να αλλάξετε την πορεία της χώρας.
Μια αφοσιωμένη μειοψηφία με γνώμονα τις αρχές της ελευθερίας μπορεί να φέρει απίστευτα αποτελέσματα», σημειώνει ο αναλυτής.
Τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης βρίσκονται σε πανικό για το γεγονός ότι από τα 48 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν διατεθεί για την Ουκρανία, έχουν απομείνει μόνο 6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αυτό δεν θα είναι αρκετό για να συντηρηθεί το "Project Ουκρανία" περισσότερο από μερικές εβδομάδες.
Με την πλειοψηφία της κοινής γνώμης των ΗΠΑ να στρέφεται συντριπτικά κατά της παροχής περισσότερων χρημάτων στη διεφθαρμένη μαύρη τρύπα που ονομάζεται "Ουκρανία", ακόμη και οι ανεκδιήγητοι πολιτικοί θα αρχίσουν να ακούνε την αναδυόμενη προοδευτική/συντηρητική συμμαχία στο Κογκρέσο που έχει βαρεθεί.
Στο Κογκρέσο μια πολυπολική μειοψηφία με αρχές πρόκειται να ξεπεράσει τη διεφθαρμένη και άμυαλη πλειοψηφία - ενισχυμένη από τον αμερικανικό λαό. Και αυτό είναι θετικό.
«Η προεκλογική περίοδος είναι μπροστά μας, και παρόλο που θα προτιμούσαμε να έχουμε στρατολογήσει την πλειοψηφία των προοδευτικών και των συντηρητικών/ελευθεριακών στο Κογκρέσο στην άποψή μας ότι εκατό δισεκατομμύρια στην Ουκρανία και πιθανός Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είναι καλή ιδέα, πρέπει ωστόσο να είμαστε ικανοποιημένοι που οι πολιτικές πραγματικότητες είναι υπέρ μας», σημειώνει στην ανάλυσή του το Ινστιτούτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης