Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sunak (Βρετανία): Σε αδιέξοδο λόγω πληθωρισμού, επιδιώκει ανώτατα όρια τιμών σε βασικά τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ

Sunak (Βρετανία): Σε αδιέξοδο λόγω πληθωρισμού, επιδιώκει ανώτατα όρια τιμών σε βασικά τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ
Ο Sunak έχει καταστήσει τη μείωση των τιμών καταναλωτή κεντρικό σημείο της κυβερνητικής πολιτικής
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak επιδιώκει συμφωνία με τα σούπερ μάρκετ για την καθιέρωση ανώτατων ορίων τιμών σε βασικά είδη διατροφής, όπως το ψωμί και το γάλα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός, ανέφερε η εφημερίδα Sunday Telegraph.
Οι προτάσεις βρίσκονται στο "στάδιο του σχεδιαστηρίου", ανέφερε η Telegraph, επικαλούμενη πρόσωπο που συνδέεται με την Downing Street, το οποίο δεν κατονόμασε.
Η συμμετοχή των λιανοπωλητών θα είναι εθελοντική, ανέφερε η Telegraph.
Η πρόταση έρχεται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών της κυβέρνησης για την πίεση που ασκείται στα οικονομικά των νοικοκυριών από τον πληθωρισμό και την αύξηση του κόστους δανεισμού.

Ο Sunak έχει καταστήσει τη μείωση των τιμών καταναλωτή κεντρικό σημείο της κυβερνητικής πολιτικής και έχει δεσμευτεί να μειώσει τον πληθωρισμό σε περίπου 5% μέχρι το τέλος του έτους.
Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 8,7% τον Απρίλιο, από πάνω από 10% στις αρχές του έτους.
Εάν θεσπιστεί, το ανώτατο όριο θα είναι η μεγαλύτερη προσπάθεια διαχείρισης των τιμών στα σούπερ μάρκετ από την εποχή των ελέγχων που καθιέρωσε ο συντηρητικός πρωθυπουργός Edward Heath τη δεκαετία του 1970.
Η πρόταση θυμίζει μια συμφωνία που έγινε στη Γαλλία, όπου οι λιανοπωλητές της χώρας είχαν συμφωνήσει να χρεώνουν το "χαμηλότερο δυνατό ποσό" για ορισμένα βασικά προϊόντα διατροφής.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire ανακοίνωσε την επέκταση της πρωτοβουλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης