Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιες εταιρίες θα επωφεληθούν από την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης - Το φαινόμενο Nvidia και η Tesla

Ποιες εταιρίες θα επωφεληθούν από την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης - Το φαινόμενο Nvidia και η Tesla
Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla είναι ο "πιο προφανής" ωφελημένος από τις πρόσφατες εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης
Υπερτιμημένη θεωρεί τη μετοχή της Nvidia Corporation η Cathie Wood, διαχειρίστρια του διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου ARK Innovation, ενώ εκτιμά ότι η Tesla θα επωφεληθεί από τις πρόσφατες ανακαλύψεις στην τεχνητή νοημοσύνη.
Σε μια σειρά από tweets, η Wood εξέφρασε την αντίθεσή της στον στόχο της Nvidia για 25 φορές μεγαλύτερο άλμα πωλήσεων για το 2023 και τόνισε ότι άλλοι παίκτες θα επωφεληθούν πιθανότατα περισσότερο από μια επερχόμενη έκρηξη τεχνητής νοημοσύνης.
Συγκεκριμένα, η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla είναι ο "πιο προφανής" ωφελημένος από τις πρόσφατες εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε η Wood, αναφέροντας την ώθηση της εταιρείας προς την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.
"Κατά την άποψή μας, η Tesla είναι ο πιο προφανής δικαιούχος των πρόσφατων ανακαλύψεων στην #AI, καθώς στοχεύει σε ένα TAM εσόδων 8-10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στην αυτόνομη κινητικότητα μέχρι το 2030", ανέφερε η Wood στο Twitter.

Το ράλι της Nvidia

Τα σχόλια της Wood έρχονται στον απόηχο του ράλι των μετοχών της Nvidia την περασμένη εβδομάδα, το οποίο κατέστησε την εταιρεία την πιο πολύτιμη chipmaker στον κόσμο και σε πορεία να καταγράψει αποτίμηση 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, σημειώνει το Reuters.
Το ράλι οδηγήθηκε κυρίως από τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη του πρώτου τριμήνου, τα οποία η Nvidia συνέδεσε με το αυξημένο ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη. Η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ προέβλεψε επίσης ισχυρές πωλήσεις και ζήτηση για το έτος, επικαλούμενη το ταχέως αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Το ράλι έφερε τα ετήσια κέρδη της Nvidia σε περίπου 167% για το έτος.
Τα κέρδη της Nvidia διαχύθηκαν στις περισσότερες άλλες μετοχές κατασκευής τσιπ, προκαλώντας έντονα ράλι στους προμηθευτές της στην Ασία, συγκεκριμένα στις SK Hynix, Advantest Corp, και TSMC.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cathie's Ark, η οποία παρακολουθεί τις συμμετοχές των κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Wood με το όνομα Ark, η Wood κατέχει συνολικά 325.062 μετοχές της Nvidia στις 26 Μαΐου.
Το ταμείο είχε απορρίψει περίπου 79.000 μετοχές τον Φεβρουάριο και 65.000 μετοχές την περασμένη εβδομάδα.
Οι συνολικές συμμετοχές της Wood στην Nvidia αξίζουν τώρα περίπου 127 εκατομμύρια δολάρια, με βάση το τελευταίο κλείσιμο της Nvidia την Παρασκευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης