Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επενδυτική φρενίτιδα για τις επιλογές του ChatGPT – Ο απολογισμός όμως… φτωχός

Επενδυτική φρενίτιδα για τις επιλογές του ChatGPT – Ο απολογισμός όμως… φτωχός
Το χαρτοφυλάκιο GPT βάζει την Τεχνητή Νοημοσύνη να αναλύσει 10.000 άρθρα ειδήσεων και 100 εκθέσεις εταιρειών για να επιλέξει 20 μετοχές για το χαρτοφυλάκιο των 50.000 δολαρίων
Σχεδόν 25.000 επενδυτές έχουν εγγραφεί για να συναλλάσσονται παράλληλα με το ChatGPT, καθώς ακολουθούν το πείραμα του χαρτοφυλακίου GPT από την εταιρεία αντιγραφής συναλλαγών Autopilot.
Οι συναλλασσόμενοι έχουν στοιχηματίσει συνολικά 14,7 εκατομμύρια δολάρια στις επιλογές μετοχών της AI, που θα ήταν κατά μέσο όρο περίπου 600 δολάρια ο καθένας, αν όλοι επένδυαν μετά την εγγραφή τους.
Ελπίζουν να πάρουν έστω και ένα μικρό κομμάτι από μια υποτιθέμενη απόδοση 500% από μία από τις στρατηγικές που έχουν δοκιμαστεί εκ των υστέρων σε ακαδημαϊκή έρευνα.
Το χαρτοφυλάκιο GPT βάζει την Τεχνητή Νοημοσύνη να αναλύσει 10.000 άρθρα ειδήσεων και 100 εκθέσεις εταιρειών για να επιλέξει 20 μετοχές για το χαρτοφυλάκιο των 50.000 δολαρίων, το οποίο ενημερώνεται κάθε εβδομάδα.
Οι αρχικές επιλογές περιλάμβαναν τις Berkshire Hathaway, Amazon, D.R. Horton και Davita Health.
Μετά από δύο εβδομάδες, το χαρτοφυλάκιο έχει σημειώσει άνοδο περίπου 2%, δηλαδή περίπου το ίδιο με το χρηματιστήριο.

Ο απολογισμός

Είναι ενδιαφέρον ότι οι πέντε χαμηλότερες επιλογές έχασαν περισσότερο σε ποσοστό από ό,τι κέρδισαν οι πέντε κορυφαίες - η Dollar Tree έχασε 17% αφού έχασε τα κέρδη της - οπότε ίσως να είναι πιο λογικό στο μέλλον να επενδύουμε μόνο στις πέντε ή δέκα καλύτερες ιδέες του GPT-4, αλλά θα δούμε πώς θα εξελιχθεί.
Ο μικρότερης κλίμακας λογαριασμός ChatGPT Crypto Trader βελτιώνει μια παρόμοια στρατηγική που παίρνει τις συμβουλές του GPT-4 για το πότε πρέπει να γίνει long στο Ethereum.
Λέει ότι παρουσιάζει κέρδος 11.000% σε backtesting μέχρι τον Αύγουστο του 2017, αλλά στο πείραμα στον πραγματικό κόσμο από τον Ιανουάριο, το χαρτοφυλάκιο έχει αυξηθεί κατά ένα τρίτο, ενώ η τιμή του Ethereum έχει κερδίσει 60%.
Αξίζει ωστόσο να είστε προσεκτικοί χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για συναλλαγές.
Η πλατφόρμα παραγώγων κρυπτογράφησης Bitget εγκατέλειψε πρόσφατα το πείραμά της για τη χρήση AI στην πλατφόρμα λόγω της πιθανότητας παραπληροφόρησης.
Μια έρευνα στους χρήστες της διαπίστωσε ότι το 80% των χρηστών είχε αρνητική εμπειρία με την ΤΝ, συμπεριλαμβανομένων ψευδών επενδυτικών συμβουλών και άλλων παραπληροφοριών.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Bitget, Gracy Chen, δήλωσε: "Η εταιρεία έχει την ικανότητα να χρησιμοποιεί την AI για την ανάπτυξη και τη διαχείριση της τεχνολογίας:
"Τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, αν και ισχυρά και πολυμήχανα, δεν διαθέτουν την ανθρώπινη επαφή που απαιτείται για την ακριβή ερμηνεία των αποχρώσεων και των τάσεων της αγοράς".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης