Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Έτοιμη η Ουκρανία να μπει στο ΝΑΤΟ – Συνεδριάζουν οι ΥΠΕΞ της Συμμαχίας

Zelensky: Έτοιμη η Ουκρανία να μπει στο ΝΑΤΟ – Συνεδριάζουν οι ΥΠΕΞ της Συμμαχίας
Δεν μπορούμε να μιλάμε για την υποδοχή νέων μελών όταν είμαστε στη μέση ενός πολέμου διαμηνύει η Γερμανία
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία είναι έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky κατά την επίσκεψη του στη Μολδαβία, όπου και θα συμμετάσχει στη δεύτερη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.
Όπως είπε ο Zelensky, το Κίεβο πλέον περιμένει την Συμμαχία να εγκρίνει την ένταξη της χώρας του.
Οι δηλώσεις του Zelensky έγιναν τη στιγμή που συνέρχονται στο Όσλο της Νορβηγίας, οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ προκειμένου να αποφασίσουν για τις νέες αμυντικές τους δαπάνες αλλά και για τη μελλοντική σχέση της Συμμαχίας με την Ουκρανία.

Stoltenberg: Η Ρωσία δεν μπορεί να ασκήσει βέτο

Όλοι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμφωνούν ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της συμμαχίας, διαμήνυσε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
"Όλοι οι σύμμαχοι συμφωνούν ότι η Μόσχα δεν μπορεί να ασκήσει βέτο κατά της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Stoltenberg στους δημοσιογράφους πριν από την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.
"Προχωράμε, οι σύμμαχοι συμφωνούν ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος", τόνισε.

Διαφορετικά μηνύματα

«Πρέπει να δοθεί ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα στήριξης όσον αφορά την υποψηφιότητα της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ» υποστήριξε ο ΥΠΕΞ της Ισπανίας, José Manuel Albares ενώ η Γερμανίδα ΥΠΕΞ Annalena Baerbock κράτησε αποστάσεις, αναφέροντας πως «η πόρτα του ΝΑΤΟ παραμένει ανοιχτή, αλλά την ίδια στιγμή είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για την υποδοχή νέων μελών, όταν βρισκόμαστε στη μέση ενός πολέμου.
Η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ γίνει ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Ιουνίου στη Λιθουνία.
Πάντως εκτιμάται ότι και σε αυτή τη Σύνοδο δεν πρόκειται να δοθεί το πράσινο φως για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, αλλά αντιθέτως θα αποφασιστεί μια πιο ενισχυμένη σχέση συνεργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης