Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΗΠΑ): Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που θα φέρει τον Putin σε διαπραγματεύσεις

Blinken (ΗΠΑ): Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που θα φέρει τον Putin σε διαπραγματεύσεις
Η επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν έχει μειώσει την προσοχή μας από την περιοχή του Ειρηνικού είπε ο Blinken
Οι ΗΠΑ στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία που μπορεί να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Anthony Blinken.
«Οι ΗΠΑ καλωσορίζουν κάθε πρωτοβουλία που θα έφερνε τον Putin στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία για εποικοδομητική διπλωματία» είπε ο Blinken κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Φινλανδίας.
«Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τις προσπάθειες - για διαπραγματεύσεις για το Ουκρανικό – της Βραζιλίας, της Κίνας ή οποιουδήποτε άλλου κράτους» επισήμανε ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ.

Η προσοχή μας στον Ειρηνικό

Επιπλέον, ο Blinken υποστήριξε πως η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν έχει μειώσει την προσοχή των ΗΠΑ για την περιοχή του Ειρηνικού.
Όπως είπε, οι εξελίξεις στην Ουκρανία δεν υπέσκαψαν την ετοιμότητα των ΗΠΑ να δώσουν μια αποφασιστική απάντηση σε περίπτωση που απειληθούν τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή.
«Η επιχείρηση της Ρωσίας δεν έχει αποσπάσει την προσοχή μας από τις προκλήσεις στην περιοχή του Ινδικού – Ειρηνικού.
Αντιθέτως, έχουμε αρχίσει να δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα εκεί.
Η αμερικανική υποστήριξη στην Ουκρανία δεν έχει εξασθενήσει την ικανότητα μας να απαντήσουμε σε πιθανές απειλές από την Κίνα ή από οποιονδήποτε άλλο» υπογράμμισε ο Blinken.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης