Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πικρές αλήθειες για τη Δύση από τη Repubblica: Έχει τρομακτικό έλλειμμα πυρομαχικών και η Ουκρανία δεν μπορεί να κάνει αντεπίθεση

Πικρές αλήθειες για τη Δύση από τη Repubblica: Έχει τρομακτικό έλλειμμα πυρομαχικών και η Ουκρανία δεν μπορεί να κάνει αντεπίθεση
Η απλόχερη παροχή πυρομαχικών στην Ουκρανία άφησε κυρίως την ΕΕ... άοπλη
Σχετικά Άρθρα
Ένα τρομακτικό έλλειμμα πυρομαχικών βιώνει η Ευρώπη, λόγω της αφειδούς στρατιωτικής υποστήριξης στο καθεστώς του Κιέβου, αναφέρει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η La Repubblica.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, μεταξύ άλλων, υπάρχει έλλειψη οβίδων και εκρηκτικών για κεφαλές.
Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Κίεβο δεν μπορεί να αρχίσει την πολυδιαφημισμένη αντεπίθεσή του έως ότου συγκεντρώσει επαρκή εφόδια.
Οι ΗΠΑ έχουν ήδη διπλασιάσει την παραγωγή τους από 200.000 σε 400.000 οβίδες ετησίως, ενώ το 2025 ελπίζουν να ξεπεράσουν το όριο του ενός εκατομμυρίου.
Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη ο αριθμός αυτός είναι στο επίπεδο των μόλις 50.000.

Υπερβολικά φιλόδοξος στόχος


Σύμφωνα με τη La Repubblica, η χρηματοδότηση που παρέχεται από τις Βρυξέλλες αποσκοπεί στην αλλαγή της τρέχουσας κατάστασης, αλλά, ως εκ τούτου, ο στόχος της παραγωγής ενός εκατομμυρίου οβίδων των 155 χιλιοστών «κάθε 12 μήνες φαίνεται να είναι υπερβολικά φιλόδοξος».
Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Josep Borrell δήλωσε πως η ΕΕ σχεδιάζει να παραδώσει άλλα ένα εκατομμύριο πυρομαχικά στην Ουκρανία τους επόμενους 12 μήνες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, 24 χώρες της ΕΕ έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία για επέκταση της παραγωγής βλημάτων πυροβολικού των 155 χιλιοστών με 1 δισεκατομμύριο ευρώ να διατίθεται για το σκοπό αυτό.
Διευκρίνισε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας, παράρτημα της ΕΕ, είχε πρωτοστατήσει σε αυτό το θέμα.

Stoltenberg: Να αυξήσουμε την παραγωγή όπλων

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg κάλεσε τα κράτη – μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να αυξήσουν την παραγωγή όπλων, διότι τα αποθέματα εξαντλήθηκαν λόγω των προμηθειών στην Ουκρανία.
«Οι σύμμαχοι έχουν ξεμείνει από αποθέματα, προκειμένου να μπορέσουν να υποστηρίξουν την Ουκρανία.
Επομένως, πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγή για να πετύχουμε νέους στόχους» ανέφερε σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg ο Stoltenberg.
Μάλιστα ο Stoltenberg προέτρεψε τους συμμάχους «να υπογράψουν συμβόλαια, διότι μόνο τότε η βιομηχανία θα είναι έτοιμη να επενδύσει και να αυξήσει την παραγωγή».
Κατά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Λιθουανία στις 11 με 12 Ιουλίου, τα κράτη – μέλη της Συμμαχίας πρόκειται να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο δράσης για την αύξηση της παραγωγής αλλά και για την αύξηση κοινών αγορών έτσι ώστε να συνεχίσουν να συνδράμουν την Ουκρανία και παράλληλα να καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες.

Έλλειμμα και οι Βρετανοί

Αλλά και οι Βρετανοί αναφέρουν ότι και αυτοί είναι αντιμέτωποι με έλλειμμα όπλων και πυρομαχικών.
«Όλοι βλέπουμε την πραγματικότητα: ότι όλοι ξεμένουμε από όπλα.
Οι Σύμμαχοι της Ουκρανίας είναι αναγκασμένοι να αγοράσουν περισσότερα όπλα για το Κίεβο, διότι δεν μπορούν να την προμηθεύσουν με από όλα από τα εθνικά τους αποθέματα» υπογράμμισε σε συνέντευξη του στην Washington Post ο υπουργός Άμυνας της Μ. Βρετανίας, Ben Wallace.
Ωστόσο ο Wallace σημείωσε ότι η Δύση εξακολουθεί να σκοπεύει να προμηθεύει με όπλα και με πόρους την Ουκρανία.

Trump: Ο στρατός μας δεν έχει άλλα πυρομαχικά – Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο αμερικανικός στρατός δεν έχει άλλα πυρομαχικά διότι έχουμε παραδώσει πολύ μεγάλες ποσότητες στην Ουκρανία υποστήριξε ο Donald Trump, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024.
Σε δηλώσεις του ο Trump επανέλαβε πως εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, θα φέρει σε απευθείας διαπραγματεύσεις τη Ρωσία και την Ουκρανία προκειμένου να τερματιστεί το συντομότερο ο μεταξύ τους πόλεμος.
«Ο στρατός μας δεν έχει πυρομαχικά, έχουμε παραδώσει πολύ μεγάλες ποσότητες, σχεδόν τα πάντα στην Ουκρανία.
Θα τους βοηθήσουμε τους ανθρώπους, αλλά θέλω να σταματήσει ο πόλεμος.
Δεν θέλω να συνεχιστεί» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο Fox News ο Trump, ο οποίος υπογράμμισε πως θα καταφέρει μέσα σε 24 ώρες να βάλει τέλος στις στρατιωτικές συγκρούσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης